• Haberler
  • Genel
  • Öğrencilere madde bağımlılığı anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Öğrencilere madde bağımlılığı anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi (UMUD) tarafından, Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu öğrencilerine madde bağımlılığı ve zararları anlatıldı Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara ve yardımcısı Halil Ağırbaş, Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu öğrencilerine madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme semineri düzenlediler. Okul yönetici ve öğretmenlerinin de hazır bulunduğu seminerde, alkol ve [&hellip]

Öğrencilere madde bağımlılığı anlatıldı

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi (UMUD) tarafından, Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu öğrencilerine madde bağımlılığı ve zararları anlatıldı

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara ve yardımcısı Halil Ağırbaş, Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu öğrencilerine madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme semineri düzenlediler. Okul yönetici ve öğretmenlerinin de hazır bulunduğu seminerde, alkol ve diğer bağımlılık yapan maddelerin sağlık, toplumsal ve iktisadi etkileri örneklerle anlatıldı. Alkol gözlüğü ile öğrencilere yapılan uygulamalar madde alındığı zaman kendilerine ve çevrelerine ne kadar zarar verebilecekleri gösterildi.
Topluma
uyum sağlanamaz
Zararlı alışkanlıklar hakkında öğrencileri bilgilendiren Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara; “Zararlı maddeler, sizi milli ve manevi değerlerinizden koparır, cemiyete uyum sağlayamayan kavgacı, sinirli ve uyumsuz insan haline getirir. Bu da içinde yaşadığınız cemiyetten soyutlanmanıza ve batağa iyice saplanmanıza sebep olur. Düşünün Sizler bu güzel ülkenin geleceğisiniz. Bu aziz topraklar için şehit olan atalarımız Cumhuriyeti ve istikbali sizlere emanet etmedi mi? Onu korumak ve kollamakla yükümlü kılınmışsınız. Peki bu koruma ve kollama eylemini uyuşmuş beyinlerle yapmanız mümkün mü? Cemiyetten soyutlanmakla Cumhuriyeti korumanız ve kollamanız mümkün mü? Vatanımızın, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, demokratik, özgürlükçü ve manevi değerlere bağlı,yeni fikirlere açık, kişisel sorumluluk duygusuna sahip, milli kültürü özümsemiş, teknoloji üretimine yatkın ve beceri düzeyi yüksek, üretken ve yaratıcı bilgi çağı insanına ihtiyacı vardır.” diye konuştu.
Olumsuzluklar mücadele edilmeli
Öğrencilere karşılaştıkları sorunlarla mücadele etme yönünde çeşitli tavsiyelerde bulunan Baykara; “Türkiye Cumhureyti Devleti sizlere bu sıcak ortamı sağlamış. Bunun kıymetini bilip 18 yaşına gelmeden kendinizi yetiştirmenin yolların bakın. Hayatta bazı olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz bunlarla mücadele etme yeteneğinizi geliştirmelisiniz.İçinden çıkamayacağınız sorunlarınızda mutlaka sizler için her türlü fedakarlığa hazır öğretmen ve yöneticilerinizden mutlaka yardım isteyiniz. Biz büyükler bile bazen yardım almak zorunda kalabiliyoruz.” şeklinde konuştu.
15 bin öğrenciye ulaştık
Talep edilen okullarda madde bağımlılı hakkında bilgilendirme seminerleri düzenleyeceklerini kaydeden Kemal Baykara; “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sunumlar konusunda tüm okullara yazısı olduğunu, Okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerden talep geldiğinde mutlaka değerlendiriyoruz. Bu faaliyetleri gençlerimizi zararlı maddelerden uzak tutmak için yapıyor ve okullardan hiçbir maddi talepte bulunmayarak tamamen gönüllülük esasına çalışıyoruz. Bu güne kadar Afyon merkez, ilçe ve beldelerinde toplam 15 bine yakın öğrenciye ulaştık. Buna rağmen birçok okuldan daha talep gelmedi. Bu yurtlarda kalan kardeşlerimiz bizlere Allah ın birer emanetidir.Bunlara her ortamda sahip çıkmalıyız. Fiziki şartları her ne kadar güzel olsada bazı konularda mutlaka yardıma ihtiyaçları var. 2005 yılında çıkartılan 5395 sayılı çocukları koruma kanunu tüm yanlışlarına rağmen uygulamaya devam etmektedir. Bu konuda alınan yeni tedbirler bir çok ilde olduğu gibi Afyonkarahisar da da uygulamaya geçirilememektedir. Acilen tedbir alınması gerekir.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme