• Haberler
  • Genel
  • Öğrencilere biyolojik çeşitlilik eğitimi – Kocatepe Gazetesi

Öğrencilere biyolojik çeşitlilik eğitimi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da ortaokullarda Doğa ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması”, “Tabiatla Dost Hayat” ve “Biyokaçakçılık” konularında öğrencilere eğitim verildi Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar Şube Müdürlüğümüz tarafından Doğa ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması”, “Tabiatla Dost Hayat” ve “Biyokaçakçılık” konularını içeren Afyonkarahisar merkez, İhsaniye, İscehisar, Çobanlar ilçelerinde öğrencilere eğitim verildi.Orman [&hellip]

Öğrencilere biyolojik çeşitlilik eğitimi

Afyonkarahisar’da ortaokullarda Doğa ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması”,
“Tabiatla Dost Hayat” ve “Biyokaçakçılık” konularında öğrencilere eğitim verildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar Şube Müdürlüğümüz tarafından Doğa ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması”, “Tabiatla Dost Hayat” ve “Biyokaçakçılık” konularını içeren Afyonkarahisar merkez, İhsaniye, İscehisar, Çobanlar ilçelerinde öğrencilere eğitim verildi.
Orman Mühendisi Derya Güney, Afyonkarahisar’da bulunan biyolojik çeşitliliğin ülke açısından önemli bir varlık olduğunu belirtti. Yaklaşık 220 öğrenciye ulaşılan eğitimlerde öğrencilerin “Doğa ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması” ve “Biyokçakçılık Eğitimi” çalışmaları konularında bir farkındalık oluşturmak ve ülkemizin sahip olduğu coğrafi konum, iklimsel özellikler, ekosistem ve biyolojik çeşitliliğin korunması konularında bilgilendirilmesi yapıldı. Eğitimlerde genel bilgilerin verilmesinin yanı sıra özellikle bölgemizin endemik ve nesli tehlike altında bulunan türlerin tanıtımı ve korunması yönünde bilinç oluşturmak amacıyla eğitimlerin gelecek yılda devam edeceği açıklandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme