Öğrencilerden Çevre Dostu ve Kültürel Miras Projesi
BİLSEM öğrencileri, tarihi mirası keşfederken geri dönüşümle çevre bilincini geliştirdi.
TARİHİ VE ÇEVRESEL DEĞERLER ÖĞRENCİLERE TANITILDI
İstek Afyon Okulları, öğrencilerin çevre bilinci ve kültürel mirasa olan farkındalıklarını artırmak amacıyla iki özel etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) proje ekibi ve Irmak Su Oktar liderliğinde gerçekleştirilen atölyelerde, öğrenciler hem tarihi hem de çevresel değerleri bir arada keşfetme fırsatı yakaladı.
‘FRİG SOFRASI ATIK KÂĞITLA YENİDEN HAYAT BULUYOR’ ATÖLYESİ İLGİ GÖRDÜ
Dumlupınar BİLSEM proje öğrencileri Alp Sarıpınar, Ela Bozdağ ve Elif Eslem Gürsoy, danışman öğretmenleri Yıldız Leblebicier’in rehberliğinde geliştirdikleri “Frig Sofrası Atık Kağıtla Yeniden Hayat Buluyor” projesini İstek Afyon Okulları öğrencileriyle buluşturdu.
Atölye çalışmasında, Frig mutfak seramiklerinden esinlenerek atık kâğıtlardan elde edilen hamurlarla motifler ve modellemeler yapıldı. Etkinlikle öğrenciler, Frig kültürünü yakından tanımanın yanı sıra çevre dostu malzeme kullanarak tarihi motifleri yeniden canlandırma şansı buldu.
ATIK KAĞIT GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ’YLE ÇEVREYE KATKI
Irmak Su Oktar liderliğinde gerçekleştirilen “Atık Kâğıt Geri Dönüşüm Atölyesi”, katılımcılara geri dönüşüm süreçlerini deneyimleme fırsatı sundu. Öğrenciler, atık kâğıtları değerlendirerek el yapımı ürünler üreterek çevresel sorunlara karşı duyarlılık geliştirirken aynı zamanda, yenilikçi fikirlerini geri dönüşümle birleştirmenin keyfini yaşadılar.
HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER
Her iki atölye de başarıyla tamamlanırken katılımcılar, tarihi ve çevresel farkındalık kazandılar.
Dumlupınar BİLSEM proje ekibi ve Irmak Su Oktar, bu tür etkinliklerin bireysel farkındalığın yanı sıra toplumsal bilinci artırma konusunda da önemli bir adım olduğunu ifade etti.