Öğrenciler yerinde öğrendi – Kocatepe Gazetesi

Pamukkale Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 25 öğrenci Bölüm öğretim görevlileri Doç Dr. Gülbin Erden, Doç Dr. Hidayet Argun, Yrd. Doç. Dr. Levent Gürel, Yrd.Doç Dr. Mesut Ak ve Araştırma Görevlisi Roda Gökçe Yılmaz önderliğinde Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisini ziyaret etti.Öğrencilere Çevre Hizmetleri Birliği faaliyet alanları ve tesislerin işletimi [&hellip]

Pamukkale Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 25 öğrenci Bölüm öğretim görevlileri Doç Dr. Gülbin Erden, Doç Dr. Hidayet Argun, Yrd. Doç. Dr. Levent Gürel, Yrd.Doç Dr. Mesut Ak ve Araştırma Görevlisi Roda Gökçe Yılmaz önderliğinde Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisini ziyaret etti.
Öğrencilere Çevre Hizmetleri Birliği faaliyet alanları ve tesislerin işletimi hakkında Çevre Mühendisi Dilek Karaca ve Çevre Yüksek Mühendisi Ercan Özcan tarafından bilgilendirme yapıldı.
Karaca ve Özcan, 2009 yılında Çevre Hizmetleri Birliği tarafından Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nin işletmeye alındığı, böylece Birliğe üye 50 Belediye ile köylerdeki su, toprak ve hava kirliğine neden olan vahşi çöp depolama alanlarının kapatıldığı belirtirlerken, 2012 yılından itibaren ise çöplerin çürümesi sonucu oluşan ve hava kirliliğine neden olan metan, karbondioksit gibi gazların toplanarak elektrik enerjisi üretildiği ve üretilen elektrikte 7000 hanenin elektrik sarfiyatının karşılandığı bilgisini verildiler.
Öğrencilere Tıbbi atık Sterilizasyon Tesisi hakkında da bilgilen veren Çevre Mühendisleri Karaca ve Özcan tesiste, sağlık kuruluşlarından çıkan tıbbi atıkların bertaraf edildiği ve tesisin Afyonkarahisar il geneli ile birlikte Uşak ve Burdur illerindeki tıbbi atıkların da bertaraf edildiği vurguladılar.
2015 yılında işletmeye alınan Katı Atık Ön İşlem ve Kompost Tesisi’nde ise kaynağında ayrıştırılmayan kâğıt, karton, metal, plastik ve cam gibi geri dönüşümlü atıkların makinalar vasıtasıyla ayrıştırılarak geri dönüşümünün yapıldığını anlatan Çevre Mühendisleri, organik atıklardan ise park ve bahçelerde toprak iyileştirici olarak kullanılmak üzere kompost üretildiği belirterek,  atık pillerin ve ambalaj atıklarının kaynağında ayrı biriktirilmesi ile çevre kirliliğinin önleneceğini ifade ettiler.
Tesis ziyaretine katılan akademisyenler ve öğrenciler gelecekteki meslekleri ve çalışma alanları açısından faydalı bir teknik gezi olduğunu belirterek, tesis ziyaretinden memnun kaldıklarını dile getirdiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme