• Haberler
  • Genel
  • Öğrenciler “trafik dedektifleri” olacak – Kocatepe Gazetesi

Öğrenciler “trafik dedektifleri” olacak – Kocatepe Gazetesi

İl Emniyet Müdürlüğü, “trafik dedektifleri” projesini hayata geçirdi İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Özel, “Trafik konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma -Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı [&hellip]

Öğrenciler "trafik dedektifleri" olacak

İl Emniyet Müdürlüğü, “trafik dedektifleri” projesini hayata geçirdi

İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Özel, “Trafik konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma -Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı (IPA) ile OPET’in sponsorluğunda ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ hayata geçirilmiştir” dedi.
3 YIL SÜRECEK
Projenin 3 yıllık süreci kapsayacağını söyleyen Özel, “Önümüzdeki üç yıl içinde, 3-17 yaş arasındaki 1 milyon 500 bin çocuğa doğrudan, aileleri ve yakınları ile tüm yol kullanıcılarına dolaylı olarak ulaşmayı ve farkındalık yaratmayı, eğitim faaliyetleri ile trafik bilinci yüksek gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında ilimizde eğitim ve öğrenimlerine devam eden öğrencilere trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanları konularını içeren eğitimler verilmiştir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme