• Haberler
  • Genel
  • Öğrenciler, tasarrufu öğreniyor – Kocatepe Gazetesi

Öğrenciler, tasarrufu öğreniyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da Enerji Çocuk Projesi hayata geçti. Proje ile tasarruf hakkında bilgiler verilecek Enerji Çocuk Projesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren tüm resmi özel 5.6.7.ve 8. Sınıf öğrencisi olan çocukları kapsayacak şekilde uygulanmaya başlandı. 18 pilot okulda uygulamaya başlanan projenin amacı enerji verimliliği algısının ve bilincinin öncelikle ülke genelindeki öğrencilere ve onların aracılığı ile aile, okul [&hellip]

Öğrenciler, tasarrufu öğreniyor

Afyonkarahisar’da Enerji Çocuk Projesi hayata geçti. Proje ile tasarruf hakkında bilgiler verilecek

Enerji Çocuk Projesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren tüm resmi özel 5.6.7.ve 8. Sınıf öğrencisi olan çocukları kapsayacak şekilde uygulanmaya başlandı. 18 pilot okulda uygulamaya başlanan projenin amacı enerji verimliliği algısının ve bilincinin öncelikle ülke genelindeki öğrencilere ve onların aracılığı ile aile, okul ve tüm çevreye kazandırılması olarak belirlendi.
Proje kapsamında bugün Afyon Lisesi Konferans Salonunda “Enerji Çocuk Naz ve Arkadaşları “adlı tiyatro oyunu sergilendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın oyun öncesinde “Enerji Çocuk Projesi” hakkında kısaca bilgi vererek; öğrencilere ülkelerin kalkınması ve saniyeleşmesi için enerjiye duyulan ihtiyaca değinmiş ve öğrencilere “en büyük enerji kaynağımız sizsiniz diyerek “ öğrencilerden enerji kaynaklarını kullanırken tasarruflu olmalarını istedi.Eğlenerek öğretmeyi amaçlayan tiyatro oyunu Enerji Çocuk Naz ve Arkadaşları ile enerjinin verimli kullanılması ve tüketimi konusunda kalıcı mesajlar verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme