• Haberler
  • Eğitim
  • Öğrenciler, ‘otonom yangın söndürme’ sistemi geliştirdi

Öğrenciler, ‘otonom yangın söndürme’ sistemi geliştirdi

Aral Koleji öğrencileri, Türkiye’yi derinden etkileyen orman yangınlarına çare olacak bir proje geliştirdi   Aral Koleji Müdürü Mehmet Yılmaz, Alan Şefi Ufuk Kızılkaya, Proje Danışmanı öğretmeni Cemalettin Akdoğan, öğrencileri Ahmet Yavuz ve Talha Bayrakçeken İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı ziyaret ederek TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Yarışmasında Konya Bölge Finaline çıkmış olan otonom yangın söndürme [&hellip]

Aral Koleji öğrencileri, Türkiye’yi derinden etkileyen orman yangınlarına çare olacak bir proje geliştirdi

Aral Koleji Müdürü Mehmet Yılmaz, Alan Şefi Ufuk Kızılkaya, Proje Danışmanı öğretmeni Cemalettin Akdoğan, öğrencileri Ahmet Yavuz ve Talha Bayrakçeken İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı ziyaret ederek TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Yarışmasında Konya Bölge Finaline çıkmış olan otonom yangın söndürme sistemi projesini sundu.
Yangın söndürme prototipini inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Öğrencilerimizin bu projede çalışmaları bizi gururlandırdı. Orman yangınlarını önlemede bu projenin daha da geliştirilerek faydalı olacağına inanıyorum. Projede emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme