Öğrenciler kitap kurdu oldu – Kocatepe Gazetesi

Işıklar Balı Sultan İlkokulu tarafından hazırlanan 'Okuduğum Kitabın İçindeydim' adlı proje ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler uyumlu bir çalışma yürüterek öğrencilere kitap sevgisi aşılıyor. Projeyle öğrencilerde okuma heyecanı uyandırma ve bu heyecanı sürekli hale getirebilmek amaçlanıyor. Bu anlamlı projeyi tanıtmak ve proje hakkında bilgi vermek için Vali Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret eden Okul Müdürü Abdullah Baydur, [&hellip]

Işıklar Balı Sultan İlkokulu tarafından hazırlanan “Okuduğum Kitabın İçindeydim” adlı proje ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler uyumlu bir çalışma yürüterek öğrencilere kitap sevgisi aşılıyor. Projeyle öğrencilerde okuma heyecanı uyandırma ve bu heyecanı sürekli hale getirebilmek amaçlanıyor. Bu anlamlı projeyi tanıtmak ve proje hakkında bilgi vermek için Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret eden Okul Müdürü Abdullah Baydur, öğretmen Gülay Özyürek Bakar ve öğrenciler proje maketlerini ve hazırladıkları mini kütüphaneyi de Vali Mustafa Tutulmaz’a takdim etti.
“KİTABI HAYATINIZDAN
EKSİK ETMEYİN”
Projeyi çok beğenen ve okul yönetimiyle proje ekibini tebrik eden Vali Mustafa Tutulmaz, bu anlamlı ve güzel projenin il genelindeki diğer okullara da örnek olması gerektiğini söyledi. Afyonkarahisar’ın akademik seviyesinin arttırılması, öğrencilerin hayal dünyalarının gelişerek hayatı daha iyi anlayabilmeleri, aileleriyle, çevreleriyle iyi iletişim kurabilmeleri için kitap okumanın olmazsa olmaz bir şart olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz, “Her fırsatta öğrencilere, velilere kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulunuyorum. Kitabın hayatımızda daha fazla yer etmesi gerekiyor. Kitaplar yeni ufuklar açıyor. Bizlerin düşünebilen, hayal edebilen, üretebilen, yeni fikirler sunabilen, kendini iyi ifade edebilen bireyler olmasını sağlıyor. Okul ziyaretleriyle, köy ziyaretlerimde verdiğim kitap hediyeleri ile iki yıldır düzenlediğimiz Kitap Fuarı ile öğrencilerin kitap dostu olmalarını sağlamaya çalışıyorum. En iyi arkadaş her zaman kitaptır. Okumak kısa vade de uzun vade de bizlere çok şey kazandırır. İl olarak, toplum olarak kitap okuyalım ve kitapları hayatımızın başköşesine oturtalım.” dedi.
Mini kütüphaneyi öğrencilere hediye eden Vali Mustafa Tutulmaz kütüphane için kitap hediye edeceğini söyledi. Öğrencilerde Vali Mustafa Tutulmaz’a teşekkür etti.

Bakmadan Geçme