Öğrenciler Kendin Yap Atölyeleri İle Sınırları Aşıyor
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyonkarahisar Kendin Yap Derneği, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Kendin Yap Atölyeleri iş birliğiyle . Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumu” düzenlendi
Sempozyumda, mesleki dil edinimi, eğitimde iyi uygulamalar, teknoloji, tasarım ve beceri atölyeleri örnek uygulamalar, proje uygulamaları ve STEM Uygulamaları görüşüldü.
Sempozyumun açılış programına Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 60. Hükümette Çevre ve Orman Bakanlığı; 61. 62. 63. 64. ve 65. Hükümette Orman ve Su İşleri Bakanlığı yapan, önceki dönem ÜK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ve sempozyumda bildirilerini sunacak öğretmenler katıldı.
“KENDİN YAP ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİ HIZLA GELİŞEN VE DEĞİŞEN TEKNOLOJİYE HAZIRLIYOR”
Sempozyumda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Sadece çocukları geleceğe hazırlamakla kalmayıp bugüne kadar öğretmenlerin yaptığı çalışmalara da destek veren bir anlayışla konuşma ve 2. Dil öğrenme güçlüğü ile mücadelede yeni bir adım atıldı. Kendin Yap Atölyesi her ne kadar hızla gelişen ve değişen teknolojiye çocukları hazırlamak için çalışmalar yapsa da gelecekte yaşanabilecek sorunlara çözümler bulmak için de farklı projelerle çalışmalarını genişletmektedir. Bu çalışmalardan biri bugün İstanbul Gelişim Üniversitesi dayanışmasıyla Kendin Yap Atölyesinin ortaklığıyla yapılan Erasmus projesidir. (2021-2-TR01-KA210 VET-000048480 No’lu Open Source Dijital Vocational Training Center) sempozyumda Mesleki Dil Ediniminde çocuklarımızın ve toplumun sorunlarına çözümde önayak olacak bir çalışma ile 7 dilde 20 meslek alanında dil edinimi sağlayan bir çalışmaya da imza atmışlardır.” dedi.
“KODLAMA VE SANAT EĞİTİMLERİ VERİLİYOR”
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise, il genelinde Valilik himayesinde KodAfyon Atölyeleri açıldığını dile getirerek, “4-12 yaş grubu öğrencilerimizin hizmetine sunduğumuz KodAfyon Atölyeleri aracılığıyla kodlama ve sanat eğitimleri veriyoruz ve bugüne dek 1200 öğrencimiz eğitim aldı.” ifadelerini kullandı
51 BİLDİRİ SUNULDU
Konferansta proje tanıtımını içeren sunumların yanı sıra proje ortakları; Gaziantep, Muğla, Manisa, İstanbul, Tokat, Samsun, Konya, Çorum, Ankara, Kayseri, Malatya, Balıkesir, Samsun, Mersin, Karabük, Kahramanmaraş illerinden öğretmenler ile idarecilerde çalışmalarını bildiriye dönüştürerek paylaşımda bulunudular. Uluslararası sempozyuma konuk konuşmacılar olarak Houston Christian University Walden University Fresno, Teksas, Birleşik Devletlerinden Professor Denese Wolff, ve Hindistan’dan Professor Karanam Pushpanadham katıldı.