• Haberler
  • Genel
  • Öğrenciler İkbal Gıda'yı gezdi – Kocatepe Gazetesi

Öğrenciler İkbal Gıda'yı gezdi – Kocatepe Gazetesi

Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri ile Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki mühendis adayları İkbal Gıda'yı ziyaret etti Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri , öğretmenleri Neşe Çelik ile birlikte İkbal Gıda ve İkbal Şekerleme Üretim tesislerine ziyarette bulundular. Üretim tesisini gezmede miniklere İkbal Gıda A.Ş. Fabrika Müdürü Sebahattin Doğantaş ve Üretim Müdürü Tamer Uzun eşlik etti. İkbal Şekerleme ve İkbal [&hellip]

Öğrenciler İkbal Gıda’yı gezdi

Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri ile Konya Selçuk Üniversitesi’ndeki mühendis adayları İkbal Gıda’yı ziyaret etti

Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri , öğretmenleri Neşe Çelik ile birlikte İkbal Gıda ve İkbal Şekerleme Üretim tesislerine ziyarette bulundular. Üretim tesisini gezmede miniklere İkbal Gıda A.Ş. Fabrika Müdürü Sebahattin Doğantaş ve Üretim Müdürü Tamer Uzun eşlik etti. İkbal Şekerleme ve İkbal Gıda A.Ş.’de oldukça iyi vakit geçiren Miniklere üretim ile ilgili basit bilgiler verildi. Fabrika içerisinde bol bol fotoğraf çekilen anaokulu öğrencileri yeni öğrendikleri İngilizce şarkıyı İkbal personeli ile beraber söylediler..Günün sonunda hamburger ve lokum ziyafeti çeken anaokulu öğrencileri İkbal Gıda A.Ş. tesislerinden mutlu olarak ayrıldı.
Gıda Mühendisliği
okuyanlar da inceledi
Konya Selçuk Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde öğrenim görmekte olan 70 kişilik Öğrenci grubu , Öğretim üyeleri Cemalettin Sarıçoban ile birlikte İkbal Gıda A.Ş. üretim tesislerine oryantasyon ziyaretinde bulundu. Daha önce entegre tesis gezmemiş olan öğrencilerin son teknoloji makinalar karşısında oldukça etkilendikleri görüldü.
Özellikle yenilenen ve kapasitesi artırılan ham su arıtma tesislerini yakından inceleyen öğrenci-ler İkbal Gıda A.Ş.’de kullanılan suyun fiziksel ve mikrobiyolojik kalitesi ile ilgili bilgi aldılar.Sucuk ve salam üretimini yakından inceleyen Öğrenci-ler öğle arasında ise sucuk ekmek ziyafeti çekti-ler. Son olarak pastırma ve paketleme bölümünü gezen öğrenciler kalite ve teknolojinin birleştiği İkbal Gıda A.Ş. tesislerine hayranlıklarını gizlemediler ve bol bol hatıra fotoğrafı çekindi-ler. Gezinin sonunda Fabrika Müdürü’ne Teşekkür eden Yard. Doç. Dr. Cemalettin Sarıçoban ve öğrencileri önümüzdeki sene tekrar ziyarete gelme sözü alarak öğrencilerle beraber tesisten ayrıldılar.

Bakmadan Geçme