“Öğrenciler hayallerini gerçekleştirebilecek”

YENEP ROBOTİS Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi belge törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilerin atölyelerde hayallerini gerçekleştireceklerini söyledi   Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Yeni Nesil Eğitim Programı (YENEP) kapsamında hazırladığı Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesinde 17-21 Ağustos 2020 tarihlerinde verilen ROBOTİS Robotik Kodlama Eğitici eğitimi tamamlandı. YENEP ROBOTİS [&hellip]

YENEP ROBOTİS Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi belge törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilerin atölyelerde hayallerini gerçekleştireceklerini söyledi

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Yeni Nesil Eğitim Programı (YENEP) kapsamında hazırladığı Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesinde 17-21 Ağustos 2020 tarihlerinde verilen ROBOTİS Robotik Kodlama Eğitici eğitimi tamamlandı.
YENEP ROBOTİS Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi ve 3D Tasarım ve Baskı Eğitici Eğitimi sonunda yapılan kapanış törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, ARGE Şube Müdürü Murat Dektaş, eğitmenler ve öğretmenler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın kapanış programında yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimiz atölyelerimizde hayallerinin gerçekleştiğine tanık olacaklar. Bir oyuncak hayal edip tasarlayacak ve kendi eserlerine dokunacaklar. Birlikte yeni tasarımlar yaparak işbirliği ile ufuklarını genişletecekler. Yaparak yaşayarak kalıcı deneyimler elde edecekler. Eserlerini günlük hayatta kullanabilecekleri anahtarlık, kalemlik, oyuncak vb. objelere dönüştürecekler. Öğrencilerimiz deneyimlerini bizimle öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaşarak özgüvenlerini artıracaklar ve ben çocuklarımıza güveniyorum. Bu atölyelerde ürettikleriyle gelecekte her alanda icatlar ve keşifler yapacak ve bir bilim insanı olarak yıllar sonra ülkemize çok ciddi katkılar sağlayacaklar. Değerli arkadaşlar; bu eğitimlerin yalnızca burada kalmayacağını öğrencileriniz için harika fikirler üreteceğinizi aynı zamanda okullarımıza yenilikler getireceğinize eminim. Bugün yapılan çalışmalar yarınlara yapılan çok nitelikli yatırımlardır. Geleceğin teknolojilerini üretecek yeni neslin yetişmesini sağlayan bu eğitimlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Program İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın’ın Robotis Firma yetkilisi eğitmen İsmail Namlı’ya plaket ve öğretmenlere katılım belgelerini takdim etmesinin ardından son buldu.

Bakmadan Geçme