Öğrenciler deneyimlerini paylaştılar – Kocatepe Gazetesi
Bölüm üzerine konuşmasını gerçekleştiren AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, mesleki anlamda sürekli kendilerine bir şeyler katmak zorunda olduklarını ifade etti.Hocaoğlu, 'Hem dilimizi geliştirmek hem mesleki deneyimlerimizi geliştirmek hem de sosyal ilişkilerimizi geliştirmek başarıya giden yolda olmazsa olmazlarımızdandır. Elektrik mühendisliği bölümü olarak öğrencilerin kariyerlerinin başından itibaren destekleyerek, onları bir [&hellip]
Bölüm üzerine konuşmasını gerçekleştiren AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, mesleki anlamda sürekli kendilerine bir şeyler katmak zorunda olduklarını ifade etti.
Hocaoğlu, “Hem dilimizi geliştirmek hem mesleki deneyimlerimizi geliştirmek hem de sosyal ilişkilerimizi geliştirmek başarıya giden yolda olmazsa olmazlarımızdandır. Elektrik mühendisliği bölümü olarak öğrencilerin kariyerlerinin başından itibaren destekleyerek, onları bir şekilde teşvik ederek, onları bu tür etkinliklere dahil ederek kariyerlerini tamamlayarak mühendis olduklarında tecrübeli bilgi sahibi ve topluma faydalı bir birey yetişmiş haline gelmeleri için gayret göstermekteyiz” dedi.
ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Etkinliğin düzenlenme nedenini açıklayan Hocaoğlu şöyle devam etti:
“Farklı sebeplerle yurtdışına çıkmış, Erasmus, Farabi, Work&Travel veya staj yapmak için giden üst sınıftaki mühendisliğe yakın olan arkadaşlarımızın mühendisliğe uzak olan yeni arkadaşlara tavsiyelerde bulunması ve kendi tecrübelerini aktarması için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu sene düzenlediğimiz ilk etkinlik. Bu anlamda bundan sonraki yıllarda da bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz.”
ÜLKEMİZİN
GİRİŞİMCİLERE İHTİYACI VAR
Kendini yenilemiş, geliştirmiş, yenilikçi fikirlere açık olan mühendislerin bir yerlere gelerek başarılar elde edebildiğini vurgulayan Hocaoğlu, “Devletimizin girişimcilere verdiği çok büyük destekler var. Ülkemizin de girişimcilere ihtiyacı var. Cari açığımızın kapatılması, kendi ürünlerimizi yurtdışına ithal edebilmek ve ekonomimizi ileri taşıyabilmek için bir şeylerin parçası olmalıyız. Grup ekip çalışmasının parçası olmak ve kendi fikirlerimizi ortaya koyarak rekabet ortamı oluşturmak zorundayız. Bunu yapabilmek için çok iyi mühendis olmak yetmiyor aynı zamanda kendini sürekli geliştirerek yenilikçi fikirlere açık olmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
BİLGİ ÖĞRETİLENDEN
İBARET DEĞİLDİR
Hiçbir zaman öğrencilerin kendilerini kalıplarla sınırlamaması gerektiğini söyleyen Hocaoğlu şöyle konuştu:
“Bilgi sadece size öğretilenden ibaret değildir. Eğer girişimci olmak istiyorsanız yeniliklere açık ve sorgulayıcı olmak zorundasınız. Her zaman size öğretilenleri sorgulayın. Tek kaynaktan beslenmemeniz gerekir. Doğru bilgiye ulaşmak günümüzün en önemli problemidir. İnternette çok sayıda bilgi kaynağı mevcut fakat bu bilgi kaynaklarından birçoğu çöp niteliğinde işe yaramaz bilgilerden oluşmakta. Bu işe yaramaz bilgilerden arınmış doğru bilgiyi bulabilmek bu bilgiler ışığı altında yeni fikirler üretebilmek mottonuz olmalı. Bu doğrultuda hareket etmek zorundasınız yoksa başarılı olamazsınız.”
Etkinlikte, elektrik mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Âdem Kızılçam, Work&Travel 3. sınıf öğrencisi Yağız Pekyiğit, yurt dışında yaşam, 3. sınıf öğrencisi Emrullah Soytürk Farabi, 3. sınıf öğrencisi Elif Yağdı ise çift anadala ilişkin deneyimlerini paylaştılar. (Kocatepe Haber Merkezi)