• Haberler
  • Genel
  • Öğrenci servislerine sıkı denetim – Kocatepe Gazetesi

Öğrenci servislerine sıkı denetim – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, 2012 yılında 400 servis aracına trafik cezası uyguladı Afyonkarahisar Emniyet Müüdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü, Atatürk İlköğretim Okulu’nun ve 3 farklı okulda öğrenci servisi denetimi yaptı. 4 okulda 44 öğrenci servisine denetim uygulanırken, 28 araca ceza yazıldı. Denetimlerde 2012 yılı itibariyle 400 servis aracına ceza kesildiği, 47 aracın ise [&hellip]

Öğrenci servislerine sıkı denetim

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, 2012 yılında 400 servis aracına trafik cezası uyguladı

Afyonkarahisar Emniyet Müüdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü, Atatürk İlköğretim Okulu’nun ve 3 farklı okulda öğrenci servisi denetimi yaptı. 4 okulda 44 öğrenci servisine denetim uygulanırken, 28 araca ceza yazıldı. Denetimlerde 2012 yılı itibariyle 400 servis aracına ceza kesildiği, 47 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi.
HAFTA İÇİ HER GÜN YAPILIYOR
Hafta içi her gün yapılan rutin denetimlerde 60 gün süreyle trafikten men edilirken, 22 servis aracına da aşırı hızdan dolayı cezai işlem yapıldı. Afyonkarahisar merkezdeki ilk ve ortaöğretim kurumlarına her gün 200 servis aracıyla 5 bin öğrencinin taşındığı belirtilirken denetimlerin sadece okul giriş ve çıkışlarından ibaret olmadığı, seyir hâlindeki servislerin de kontrol edildiği kaydedildi.
GEREKEN HASSASİYET GÖSTERİLİYOR
İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan’ın Afyonkarahisar’da göreve başladıktan sonra, özellikle öğrenci servisleri konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi talimatı verdiği bildirildi. Emniyet yetkilileri, öğrenci velilerinin de servisleri tercih ederken araçlarda hostes bulunup bulunmadığı, öğrencilerin kemer takıp takmadıklarını, araçların hız limitine uyup uymadıklarını, fazla yolcu alıp almadıklarını öğrenmelerinin yararlı olacağının altını çizdi. Yetkililer, 155 numaralı telefon numaralarına gelen her ihbarın, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü yoluyla gelen her şikayetin de dikkate alındığını belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme