• Haberler
  • Genel
  • Öğrenci meclisi başkanları toplandı – Kocatepe Gazetesi

Öğrenci meclisi başkanları toplandı – Kocatepe Gazetesi

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başkanlığında 24 orta öğretim meclis başkanları ile toplantı düzenlendi. Yalçın, bu türde bir toplantının ilk kez yapıldığına dikkat çekerek toplantıda öğrencilerin öğretim hayatı ve okullarına yönelik sorunlarla, çözüm önerilerinin konuşulacağını söyledi. Toplantının bir kısmı medyaya kapalı olarak sürdürüldü “ÖĞRENCİ BAŞKANLARINI BEKLEDİM”Öğretmenevi’nde dün sabah gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim [&hellip]

Öğrenci meclisi başkanları toplandı

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başkanlığında 24 orta öğretim meclis başkanları ile toplantı düzenlendi. Yalçın, bu türde bir toplantının ilk kez yapıldığına dikkat çekerek toplantıda öğrencilerin öğretim hayatı ve okullarına yönelik sorunlarla, çözüm önerilerinin konuşulacağını söyledi. Toplantının bir kısmı medyaya kapalı olarak sürdürüldü

“ÖĞRENCİ BAŞKANLARINI BEKLEDİM”
Öğretmenevi’nde dün sabah gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okullarını temsil eden öğrenci meclis başkanları ile biraraya gelmekten duydukları memnuniyeti belirtti. Milli Eğitim Müdürü olarak kendisinin öğrenci meclis başkanlarınca ziyaret edilmeyi çok beklediğini söyleyen Yalçın, öğrenci sorunları yada okullardaki sıkıntılarla ilgili paylaşımlarda bulunulacağı beklentisinin gerçekleşmediğini kaydetti. Bir yıllık görev süresi boyunca sadece 2012’de il temsilcisi olan öğrenci meclis başkanı ile Ankara yolculuğu öncesi bir görüşme yaptıklarını aktaran Yalçın; “Onun dışında öğrenci meclisi başkanlarından bana gelen olmadı. Bende herhalde öğrencilerimizin bir sıkıntıları yok diye düşündüm. Okullarından gayet memnunlar diye düşündüm. Öğrenci temsilcileri olarak seçilmiş olan sizlerin sorunları okullar bazında, okul yöneticileri ile çözdüğünüzü yada hiç sorununuz olmadığı yönünde bir kanaat oluştu.” dedi.
TEMEL TAŞ ÖĞRENCİ
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okullara zaman zaman ziyaretlerde bulunduklarını, okul müdürleriyle biraraya gelerek toplantılar düzenlediklerini kaydetti. Okulların sorunları ve eğitim öğretimin işleyişi ile işleri ilgili paydaşlarla paylaştıklarını söyleyen Yalçın şöyle konuştu: “Benim ve kurum olarak bizim önemsediğimiz birşey var. Bunuda elimizden geldiğince hissettirmeye çalışıyoruz. Oda eğitimin temel taşı sizlersiniz, yani öğrencilerimizdir. Öğrenci olmazsa okul olmaz. Okul olmazsa öğretmene gerek yok. Öğretmen olmazsa okul müdürü ne yapacak? Onlarda olmazsa ilçe ve il teşkilatları müdürlüklerine zaten gerek yok. Böyle bir zincirleme ile gittiğimizde temelde öğrencilerimiz yani sizler varsınız. Devletten itibaren Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Okul Müdürlükleri, okullar, öğretmenler hep öğrencilerimiz için var.”
ÖĞRENCİLERE RAHAT OLSUN TELKİNİ
Olay, konu ve ihtiyaçlara öğrencilerin gözünden bakmaya çalıştıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilerin temsilcilerini dinleyerek öğrencilerin okullarından memnun olup olmadıklarını öğrenmek istediğini söyledi. Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerimizin paylaşmak istedikleri hususlarda varda paylaşamıyorlar mı bunu öğrenmek istedik. Öğrencilerimizin sorunlarını bizler tepeden aklımız ve düşüncelerimiz doğrultusunda değil sorunları yine öğrencilerimizle çözme hedefini amaçlıyoruz. Bu toplantımızın mahiyeti öğrencilerimizi dinlemek ve bize direk aktarmak istediğiniz hususlar varsa bunları aktarıp paylaşmaktır. Sizlerin sorunları aktarmanızın yanı sıra sizlerin gözü ile sizlerle birlikte bunları nasıl çözeceğimizi konuşacağız. Derdimiz gayretimiz budur. Katılımcı öğrencilerimizin öncelikle çok rahat olmalarını istiyorum. Bu toplantıda sorunlarımızı paylaşıp önerilerimizi sunacağız.”
24 OKULUN ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANLARI KATILDI
Medyaya kapalı olarak devam eden toplantıda öğrenci meclisi başkanlarından; Afyon Lisesi’nden Yusuf Barış Arslan, Ali Çetinkaya Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Büşra Akçer, Uydukent Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Şuheda Kaya, Anadolu Öğretmen Lisesi’nden İsmail Yasin Kaçkar, Anafartalar Anadolu Lisesi’nden Burhan Yavuz Hotamışlı, Atatürk Anadolu Lisesi’nden Hamza Yavuz, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden Nevzat Özaktan, Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Hakan Orunlu, Emir Murat Özdilek Otelicilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden Yusuf Can Küçük, Fatih Anadolu Lisesi’nden Enes Emre Göçmen, Gazi Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nden Muharrem Ülgüt, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Sümeyye Turhan, Kocatepe Anadolu Lisesi’nden Süleyman Emre Millik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Bünyamin Kuru, Ali Çağlar Anadolu Lisesi’nden Mehmet Ozan Aslan, Osmangazi Anadolu Lisesi’nden Levent Yalçın, Özel Zafer Lisesi’nden Muammer Baki Sandıkçı, Özel Zafer Fen Lisesi’nden Alper Yener, Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden Emre Tortop, Ticaret Meslek Lisesi’nden Buse Nurcan, Toki Sosyal Bilimler Lisesi’nden Eşref Furkan Yıldırıcı, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nden Müfide Zengin, Salar Çok Programlı Lisesi’nden Tunahan Kayraman ve Susuz Çok Programlı Lisesi’nden Muhammed Kösem hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme