Öğrenci kulüplerine büyük önem veriliyor

Zirve’de konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrenci kulüplerinin çalışmalarını teşvik ettiklerini belirtti. Solak, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü içinde öğrencilerin ve akademisyenlerin yararlanması için yaşam alanı olarak alışveriş merkezi yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Zirve’de AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Kula, İşletme ve Ekonomi Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul [&hellip]

Öğrenci kulüplerine büyük önem veriliyor

Zirve’de konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrenci kulüplerinin çalışmalarını teşvik ettiklerini belirtti. Solak, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü içinde öğrencilerin ve akademisyenlerin yararlanması için yaşam alanı olarak alışveriş merkezi yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Zirve’de AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Kula, İşletme ve Ekonomi Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir ile Kulüp Başkanı Mükremin Okur da birer konuşma yaptı

6’ncı İnovasyon Zirvesi’nde konuşan İEK Başkanı Mükremin Okur, konuşmasında, “Kulüp olarak, “Türkiye’nin inovasyonu Afyonkarahisar’da” diye bir slogan oluşturduk. Türkiye’de ilk defa İnovasyon Zirvesi’ni düzenleyen Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’dür. Bu farkındalığı bir üst düzeye çıkalım istedik, daha çok şey yapalım dedik ve “Türkiye’nin En Zengin Kumbarası Afyonkarahisar’da” projesinin temsilciliğini üstlendik. Türkiye’nin her noktasından Afyonkarahisar’a gelecek kitaplar, buradan ihtiyacı olan okullara dağıtılacak. Bu çalışmanın içinde sadece bizler olmayacağız. Belki diğer üniversitelere de örnek olacak ve her zaman yaptığımız gibi bir ilke daha ön ayak olmuş olacağız” dedi.
Eski köye yeni adet
İEK Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, “Eski köye yeni adet getirenlerin buluşma noktası olarak ifade ettiğimiz İnovasyon Zirvesinde temel amacımız dünyanın ve Türkiye’nin gündemini oluşturan konuları ele alıp, bu konularda uzman kişileri davet ederek öğrencilerimizi bilgilendirmektir. Bu çerçevede İşletme ve Ekonomi Kulübünün kendine has özellikleri var. Bunlardan bir tanesi, Türkiye’nin ilk marka tescilli öğrenci kulübü olmamızdır. Bunun yanında Anadolu’da Afyon Kocatepe Üniversitesi’ndeki bir öğrenci kulübü, hiç aksatmadan, her sene kendini daha da geliştirerek İnovasyon Zirvesini geleneksel hale getirmiştir. Türkiye’de öğrenci kulübü olarak, bunu ilk defa biz başlatmıştık. Bunun dışında yine geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl Mayıs ayında gerçekleştireceğimiz Gelişim Günleri adında bir etkinliğimiz daha var. Bu da geleneksel ve bu yıl 7.’sini düzenleyeceğiz. Bunların hepsi birer başarı örneği ve bu başarıda öğrencilerimizin yoğun çalışmaları, üniversitemiz yönetiminin ve ilimiz iş adamlarının desteklerinin payı var. Buradan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Farkında olmak gerek
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Kula, “Şahsi olarak şu kanaati taşımaktayım ki, hepimiz bir kaygı güderek burada bulunmaktayız. Egomuzu çepeçevre sarmalayan bencillik zarında bir iğne ucuyla da olsa bir delik açmak istiyoruz. Bizler burada aslında, diğergamlık ve merhamet duygularınızı ortaya çıkarmak ve farkındalık yaratmak için buradayız” dedi. Konuşmasında sosyal sorumluluk özelliği taşıyan olaylardan da örnekler veren Prof. Dr. Kula, 6. İnovasyon Zirvesinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, etkinliğin verimli geçmesini diledi.
Öğrencilere destek
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, “İşletme ve Ekonomi Kulübünün 5. İnovasyon Zirvesi’ne, rektörlük görevine atandıktan hemen sonra katılmıştım. Daha sonra öğrenci kulüplerimizin çalışmalarını gözden geçirmiştim. Öğrencilerimizin çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve her türlü desteği vermemiz gerektiğini gördüm. Öğrenci kulüplerimize kendi alanlarında yapacakları faaliyetlerde, üniversite yönetimi olarak elimizden gelen desteği vermeye başladık. 70’i aşkın öğrenci kulübümüzün her birine bütçemiz imkan verdiği ölçüde destek vermeye devam ediyoruz” dedi. Rektör Prof. Dr. Solak, bireylerin ve kurumların belli sorumululukları olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Üniversite yönetimi olarak, sağlık alanında yaptığımız çalışmalar kapsamında 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Üniversite Hastanemize gelen hastalara refakat edenlerin yeme ve barınma ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılıyoruz. Hangi saatte gelirse gelsin, geldiği öğünden itibaren Üniversite Hastanesinde kaldığı sürece yemeklerini karşılıyoruz ve bunun yanı sıra refakatçilerin gündüz oturabilecekleri ve gece üzerinde yatabilecekleri koltuklar tahsis ettik. Çevre düzenlemesini, sorumluluk bilinci içerisinde yaptık. Öte yandan öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın temel ihtiyaçlarını gidereceği bir alanı oluşturmaktayız. Sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde, öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın kampüs içindeki günlük yaşamlarını sürdürürken, temel ihtiyaçlarını hiç bunalmadan, en kısa sürede karşılayabilmeleri için Yaşam Merkezi adını verdiğimiz bir alan oluşturuyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme