• Haberler
  • Genel
  • Oflaz cezaevine geri döndü – Kocatepe Gazetesi

Oflaz cezaevine geri döndü – Kocatepe Gazetesi

Yerel Odak Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yaptığı esnada gazete yönetiminin Anadolu Ajansı’nın haberlerini bedel ödemeden kullanmasından dolayı ceza alarak cezaevine giren gazeteci Yaşar Oflaz izin süresinin bitiminde cezaevine geri döndü Gazeteci Yaşar Oflaz’ı cezaevine Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, AGD üyesi gazeteci yazar Dinçay Doğar ve basın mensupları teslim ettiler.Duygusal anların [&hellip]

Oflaz cezaevine geri döndü

Yerel Odak Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yaptığı esnada gazete yönetiminin Anadolu Ajansı’nın haberlerini bedel ödemeden kullanmasından dolayı ceza alarak cezaevine giren gazeteci Yaşar Oflaz izin süresinin bitiminde cezaevine geri döndü

Gazeteci Yaşar Oflaz’ı cezaevine Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, AGD üyesi gazeteci yazar Dinçay Doğar ve basın mensupları teslim ettiler.
Duygusal anların yaşandığı uğurlamada oflaz’a gözünün arkada kalmamasını söyleyen AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, “Yaşar kardeşimiz çalıştığı kurumunun duyarsızlığı sonucu bu cezayı aldı. Bir dönem Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüttüğü yerel gazete arkadaşımızı başından sonuna kadar bu elim olayda yalnız bırakarak sadece boş kelamlarda bulundu. Görüldüğü gibi Oflaz’ın haftalık izin süresi boyunca da malum kurumdan ses seda çıkmadı. Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki bu ve buna benzer haksızlıklar er geç sona erecek ve adalet tecelli edecektir. Ben Yaşar Oflaz’ın bu duruma düşmesini sağlayan ve sonrasında kardeşimiz ile ailesini yapa yalnız bırakan malum kurumu önce Allah’a sonrasında ise Afyonkarahisar kamuoyunun vicdanına havale ediyorum” diye konuştu.
Odak Gazetesi’nin yazı işleri müdürlüğünü yaptığı dönemde Anadolu Ajansı’nın haberlerini telif bedeli ödeyerek gazetede kullanması gerekirken, hiçbir ücret ve anlaşma olmadan bu haberlerin gazetede kullanılması nedeniyle Anadolu Ajansı, gazeteyi ve yöneticilerini mahkemeye vermişti. Aradan geçen süre içiresinde Odak’tan ayrılan Oflaz başka gazetelerde çalışmaya başlamıştı. Mahkeme AA’nın haklı, gazetenin haksız olduğuna hükmedince, Oflaz’a cezaevi yolu görünmüştü.

Bakmadan Geçme