Öfkeli nakliyeciler yatıştırılamadı

Basın toplantısı sonunda 'Yönetim kurulu istifa' diye bağıran nakliyeci esnafı yatıştırılamadı   Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ülker, Başkan Yardımcısı Veli Seyman'la birlikte düzenledikleri basın toplantısında öfkeli nakliyecileri yatıştırmadı. Seyman'ın konuştuğu toplantı sonrası bir kısım şoförler 'Yönetim kurulu istifa' diye bağırdı Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı [&hellip]

Basın toplantısı sonunda “Yönetim kurulu istifa” diye bağıran nakliyeci esnafı yatıştırılamadı

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ülker, Başkan Yardımcısı Veli Seyman’la birlikte düzenledikleri basın toplantısında öfkeli nakliyecileri yatıştırmadı. Seyman’ın konuştuğu toplantı sonrası bir kısım şoförler “Yönetim kurulu istifa” diye bağırdı

Haber

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veli Seyman yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün sabah Kamyon Garajında basın toplantısı düzenledi. Seyman, toplantıyı nakliyecilerin sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan başta olmak üzere üst düzey yöneticiler ve yerel yöneticilere duyurabilmek için bir araya geldiklerini söyledi.
“YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞI CAN ÇEKİŞİYOR”
Veli Seyman, Karayolları Trafik Kanunu gereğince yurt içinde taşımacılık yapan ve takograf cihazı kullanılması zorunlu olan kamyon, çekici ve otobüslerde 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren dijital takograf cihazının kullanılması zorunlu hale geldiğini belirtti. Seyman, “Ancak sayısal takografın esnafa maliyeti bir araç için cihaz bedeli ve diğer masraflar ile beraber 2 bin 500 TL’dir. Nakliyeci esnafı ülke genelinde ki ekonomik zorluklardan doğrudan etkilenmiş, yakıt, yedek parça ve Trafik Sigortası gibi zaruri giderlerinin yanında sayısal takograf zorunluluğu esnafımızı çalışamaz hale getirmiştir. Ülkemizde bireysel yük ve yolcu taşımacılığı can çekişmektedir. Sürekli artan maliyetler nedeniyle nakliyeci esnafımız vergi ve Bağ-Kur borçları nedeniyle mesleğini terk etmektedir.” dedi.
“YOLCU VE YÜK TAŞIYAN ESNAF BATIYOR”
Türkiye de gece gündüz demeden çalışıp batan esnaf kesiminin yolcu ve yük taşımacılığı yapan bireysel esnaf olduğunu belirten Seyman, “Kendi emek ve sermayesi ile kendisi ve ailesinin geçimini sağlamaya çalışan esnafımızın yok edilmesi değil yaşatılması için gerekli desteklerin verilmesi gerekmektedir. Sayısal Takograf Uygulaması zorunluluğunun yasal süresinin uzatılması ve küçük esnafın muaf tutularak esnafımızın bu yükten biran önce kurtarılması gerekmektedir. Nakliyeci esnafımıza getirilen başka bir yük de U-ETDS Sistemidir. Esnafın yük bulma yükleme, çadırını çekme zamanında yükü yerine teslim etme gibi asıl işini bırakıp, yükün cinsini gönderici-alıcı bilgilerini elektronik ortamda bilgi girişi yapacak zamanı da bilgi düzeyi de bilgi yoktur. U-ETDS Sisteminin ileriki tarihe ertelenmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
“ON GÜNDÜR MÜCADELE VERİYORUZ”
Veli Seyman, nakliyeci esnafının en önemli sorunlarından birinin K Yetki Belgelerinin öz mal olmayıp devrinin veya satışının yapılamaması olduğunu dile getirdi. Seyman, yetkili çevrelerden sorunları duyarak çözüm bulmalarını istedi. Seyman öfkeli nakliyeci esnafının tepkilerini dinleyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Mağduriyetiniz mağduriyetimizdir. Acınız acımız ve sevinciniz sevincimizdir. Biz bu görevde kamyoncu, nakliyeci, taksici, minibüsçü olsun eğer ayrımcılık ötekileştirme, adam kayırma yapıyorsak şoför esnafının sayesinde aldığımız üç kuruş para zehir zıkkım olsun. Böyle bir şey yok. Biz yaklaşık 10 gündür mücadele ediyoruz. Kimle mücadele ediyoruz? Federasyonla, Ulaştırma Bakanlığıyla, ilin Valisi ve Emniyet Müdürü ile mücadele ediyoruz. Ne için? Mağdur olan arkadaşlarımız için.”
“ODA YÖNETİMİ ÖLÜMÜNE ESNAFIN YANINDA”
Seyman’ın konuşması sırasında bir nakliyeci “Biz kamyoncu esnafını, nakliyecileri nasıl savundunuz?” sorusunu sordu. “Biz izin alarak bu eylemi yapma girişiminde bulunduk. İzinsiz bir eylem yapmamız halinde gözümüzün önünde ha biz ha bizim arkadaşlarımız tutuklanmış. Buna meydan vermemek için izin aldık” diyen Seyman şöyle konuştu:
“İzin alarak bu eylemi yapıyoruz. Ben şoför çocuğu, şoför ağabeyi, şoför babasıyım. Biz başta Ulaştırma Bakanlığının, tepedeki ağa babalarının kendi kafalarına göre işin tabanına inmeden şoförlüğün ne olduğunu bilmeden, şoför psikolojisini, çalışmasını şartlarını bilip düşünmeden esnafı bitirici zulüm edici bir karar alınmıştır. Biz bu kararın arkasında değiliz. Deyin ki buradan Ankara’ya, milletvekillerine yürüyün diyeceksiniz gideriz. Her yere gideceğiz. Biz yanınızdayız arkadaşlar. Ölümse ölüm, kavga ise kavga, dövüşse dövüş, hak arama ise hak aramak. Yanlış algılamalar var. Her görüşe saygılıyız. Başta Oda Başkanımız Mevlüt Ülker, arkasında ben ve yönetimim yemin ediyorum nakliyecilerin mağduriyetinden memnun değiliz.” Toplantı sonrası bir kısım nakliye şoförü “Yönetim kurulu istifa” diye bağırdı. Öfkeli nakliyecileri yatıştırmak mümkün olmazken polisin güvenlik önlemi aldığı toplantı olaysız şekilde dağıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme