• Haberler
  • Gündem
  • OEDAŞ enerji kesintisi tabirini günlük hayatta çıkarmayı hedefliyor

OEDAŞ enerji kesintisi tabirini günlük hayatta çıkarmayı hedefliyor

OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, yapılan yatırım ve çalışmalarla özellikle yeni nesilin hayatında enerji kesintisine yer olmayacağını söyledi   Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ) yöneticileri gazeteniz Kocatepe'nin mensuplarını ziyaret etti. Ziyarette OEDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticisi Esat Tayfur İnay, OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, Kurumsal İletişim Sorumlusu Aslı Karcı, Kocatepe Gazetesi Sahibi ve [&hellip]

OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, yapılan yatırım ve çalışmalarla özellikle yeni nesilin hayatında enerji kesintisine yer olmayacağını söyledi

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ) yöneticileri gazeteniz Kocatepe’nin mensuplarını ziyaret etti. Ziyarette; OEDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticisi Esat Tayfur İnay, OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, Kurumsal İletişim Sorumlusu Aslı Karcı, Kocatepe Gazetesi Sahibi ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Sezer Küçükkurt ve muhabir Burcu Aydın hazır bulundu.
“EKİPLER SAHADA
YATIRIMLAR HIZ KAZANDI”
OEDAŞ Yardımcı Yönetici Kurumsal İletişim Yöneticisi Esat Tayfur İnay, OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir ziyaret sırasında şirket çalışmaları hakkında bilgi verdi. OEDAŞ’ın her zaman müşteri memnuniyetine büyük önem verdiğini belirten İl Müdürü Cafer Demir, enerji kesintilerini önlemek için gerekli yatırım çalışmalarının yapıldığını söyledi. Bakım çalışmalarını şirketin kendi imkanlarıyla yaptığını geçen hafta itibariyle müteahhit firmanın işi yürüttüğünü aktaran Demir, “İki yıllık bir sözleşme imzaladık, 40 ilave personelle bakım hizmetlerini yürüteceğiz. Bu çalışmaya beş ilimizde başladık. Genel Müdürlüğümüz en büyük kapasiteyi Afyonkarahisar’a ayırdı. Sorumlu olduğumuz illerde arkadaşlarımız sahaya inerek sorunları çözmeye başladı. Bazı yerlerde ki sorunu bakımlada çözmek mümkün olmuyor. Yatırım yapılması gerekiyor. Yatırımlar Zorlu Enerji’nin işin başına gelmesiyle hız kazandı.” dedi.
“2019’DA AFYON’A 230 BİN
LİRALIK YATIRIM YAPILDI”
2016-2020 döneminde OEDAŞ’ın sadece Afyonkarahisar’a 500 milyon TL’lik bir yatırım yaptığını belirten Demir, “2019 yılında ise Türkiye’nin en büyük yatırımını gerçekleştirdik ve bölge genelinde 1,2 milyarlık bir yatırım yaptık. O dönem sırf Afyonkarahisar’a 2019 yılı özelinde 230 bin liralık yatırım yaptık. Bu yatırımlarımız 2020-2025 döneminde de hızlı ve kesintisiz şekilde devam edecek. Bakım ve yatırım şirket olarak bizim asli görevimizdir. Enerji arzının kaliteli ve kesintisiz bir şekilde sağlamak için çalışıyoruz. Bunun yanında bizim sosyal sorumluluk projelerimizde çok fazladır. Afyonkarahisar’ın pilot bölge seçildiği kız öğrencilere yönelik online staj eğitimi projemiz var.” diye konuştu.
“SOSYAL SORUMLULUK
PROJELERİ İHMAL EDİLMİYOR”
OEDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticisi Esat Tayfur İnay, kız öğrencilere yönelik online staj eğitimi projesi doğrultusunda Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını söyledi. İnay, ilk defa online olarak Afyonkarahisar bölgesindeki kız öğrencilere staj imkanı sağlandığını dile getirdi. Proje ile kız öğrencileri enerji sektörüne yönlendirmeyi amaçladıklarını anlatan İnay, “Teknoloji ile pandemi sürecinde bile olsak öğrencilerimize eğitim desteği sağlamak istedik. İnsan kaynakları departmanımız böyle bir projeye imza attı. Bu çalışmalarımızı medya organlarında belirli periyotlarda kamuoyu ile paylaşıyoruz. Gelenekselleşen bir yarışmamız var. Bu yılda düzenlediğimiz yarışmada enerji tasarrufu temasıyla bu yıl Afyonkarahisar’da idik. Gelecek sene belki tüm bölgelerimizde aynı anda bir yarışma düzenleriz. Afyonkarahisar’da ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerinin katıldığı enerji tasarrufunn anlatıldığı şiir ve resim yarışması düzenledik. Çocuklarımızın çok başarılı işlere imza attıklarını gördük.” şeklinde konuştu.
OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, yeni nesilin hayatında enerji kesintisi kavramına yer olmaması için çalıştıklarını söyledi. Enerji kesintisi tabirini unutturmak istediklerinden söz eden Demir şöyle konuştu: “Bu amaçla hem bakım hem yatırım çalışmalarını birlikte yürütüyoruz. En yüksek enerji kesintisi olan yerlerden çalışmalara başladık. Bu noktada il merkezinde en çok Erkmen bölgesinde şikâyet aldık. O bölgede ki elektrik hatlarımız yoğun olarak ağaçların arasından gidiyor. Temmuz ayı sonunda o bölgede yaklaşık 132 adet ağacın budaması gerçekleştirildi. Orada gereken izolasyonlar sağlanıldı.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme