Odun Külü Ne İşe Yarar?

Günümüzde ısınma amacıyla kullanılan tahta ve odun külünün ne işe yaradığı merak konusu olmaya başlandı. Peki odun külü ne işe yarar?

Atık olarak bilinen odun külü son yıllarda birçok alanlarda kullanılmaya başladı. İnsanlar tarafından kullanılan Odun külü en çok ne işe yarar? Detayları haberimizde…

ODUN KÜLÜ NE İŞE YARAR?

Günümüzde ısınmak için kullanılan Odun külleri aslında bitkilerin büyümesi ve daha verimli hale gelmesinde büyük farkındalık yaratmaktadır. insanlar artık odun küllerini çöp değil gübre haline getirip toprak besini olarak kullanılmaya başladı. Odun külünü bitkilerinizin dibine dökerseniz bitkilerinizi besleyip düzenli olarak büyütür. Odun külleri genelde ilkbaharın başında toprak kuruyken ve bitkiniz büyümeye başladığında gübre olarak kullanılır. Odun külü aslında güzel bir bahçe yetiştirmenize olanak sağlar. Odun külü defalarca kullanmış ve hiçbir zararı bulunmamıştır. Ayrıca birçok yararı olan odun külü kozmetikte, toprak obje yapımlarında, gıdayı saklamakta, ve en çokta bahçe işlerinde çok büyük yer almaktadır. Odun külü yağ lekelerinin temizlenmesinde, diş macunu yapımında, saç ve cilt temizliğinde, bitkilerdeki böcekleri korumada, kalsiyum eksikliklerini önlemede, bahçede gübre kullanımında sıklıkla kullanılmaktadır.

Bakmadan Geçme