• Haberler
  • Genel
  • Ödül avcısı AKÜ’lü aşçılardan yemek şov

Ödül avcısı AKÜ’lü aşçılardan yemek şov

Türkiye’nin en başarılı aşçılarını yetiştiren AKÜ Afyon MYO’nun tüm ödülleri toplayan Kocatepe Aşçılık Takımı, öğrencilerin daha mezun olmadan iş bulduğu mutfağıyla göz kamaştırıyor Ulusal ve uluslar arası son 5 yılda yapılan tüm üniversiteler arası aşçılık yarışmalarında ödülleri toplayan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencileri, Öğretim Görevlisi Erkan Çelik öncülüğünde oluşturdukları [&hellip]

Ödül avcısı AKÜ'lü aşçılardan yemek şov

Türkiye’nin en başarılı aşçılarını yetiştiren AKÜ Afyon MYO’nun tüm ödülleri toplayan Kocatepe Aşçılık Takımı, öğrencilerin daha mezun olmadan iş bulduğu mutfağıyla göz kamaştırıyor

Ulusal ve uluslar arası son 5 yılda yapılan tüm üniversiteler arası aşçılık yarışmalarında ödülleri toplayan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencileri, Öğretim Görevlisi Erkan Çelik öncülüğünde oluşturdukları Kocatepe Aşçılar Takımı ile ödüle doymuyorlar. Son bir yıl içinde 10’a yakın kupa ve onlarca aşkın madalya alan öğrenciler okul mutfağında kısa sürede birbirinden güzel yemekler yapıyor.
Afyon MYO Aşçılık Programı’nın son 5 yıldır kazandığı pek çok başarının sırrı Afyon MYO uygulama mutfağında yatıyor. Hem mesleklerini öğrenen hem de derslerde öğrendikleri pratik bilgileri uygulamaya geçiren öğrenciler pek çok yarışmadan ödülle dönüyor. Son bir ay içinde İstanbul ve Antalya’da yapılan iki yemek yarışmasında 4 kupa ve onlarca madalya alan AKÜ öğrencileri kısa sürede lokmadan sütlü tatlılara, ana yemeklerden balıklara kadar pek çok yemeği hazırlayabiliyor. Okuldan mezun olacak öğrencilerin daha mezun olmadan iş bulduğu AKÜ Aşçılık Programı’nda özellikle Afyonkarahisar yemekleri ve Afyonkarahisar’a has ürünler kullanılıyor.
KISA SÜREDE
ŞAHESER YARATIYORLAR
Başarılarının altında sıkı bir çalışma yattığını anlatan Kocatepe Aşçılar Takımı, yarışmalara nasıl hazırlandıklarını yemek hazırlayarak gösterdiler. Aynı anda iki öğrencnin şeker hamuru açtığı AKÜ Mutfağı’nda, iki öğrenci de lokma hazırlıyor. Yemek hazırlayan ve dekorunu hazırlayan öğrencilerin birbiriyle yarıştığı mutfakta öğrenciler 15-20 dakika gibi kısa bir süre içinde 6-7 farklı yemek ve tatlıyı hazırlamayı başarıyor. Yemekleri hazırlarken hijyen kurallarına da son derece dikkat eden AKÜ’lü gençler, bone ve eldivensiz çalışmıyor. Yemek hazırlama safhasını yaptıkları mutfak şovlarıyla süsleyen Kocatepe Aşçılar Takımı, hem şovlarıyla parmak ısırtıyor hem de yemeklerinin tadıyla bu lezzeti deneyenlere parmaklarını yediriyor.
Aşçılık Programının iki yıl önce ikinci öğretimde de eğitim öğretime başladığını hatırlatan Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, ikinci öğretim ve kazanılan başarılarla birlikte programa yoğun bir talep olduğunu söyledi. Pratik eğitimin uygulama kısmını atölyede gerçekleştirildiğini ifade eden Çelik, “Son 5 yıldır yaptığımız önemli çalışmalarla adını duyurduk. Her yarışmada ve programda aşçılar, bizden stajyer öğrenci ve mezun aşçı istiyor. Bu da bizlere büyük gurur veriyor” dedi.
YARIŞMALARDA HER
DETAYIYLA AFYONKARAHİSAR’I
TEMSİL EDİYORLAR
Ulusal yarışmaların yanı sıra son dönemde Uluslar arası yarışmalarda da ödül aldıklarını hatırlatan Erkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü, “Şubat ayı içinde İstanbul Gastronomi Festivali’nde 8 gümüş ve 3 bronz madalya aldık. Ayrıca bu festivalde gümüş madalya alan Genç Pratik Ekibimiz dünya üçüncüsü oldu. Ekipte bulunan 2 öğrencimiz Aşçılık Milli Takım seçmelerine davet edildi. Yine geçen ay Antalya’da yapılan Chef Star yarışmasında ana yemek, giriş yemeği ve en iyi takım kaptanlığı kategorilerinde ikincilik ödülleri Afyonkarahisar’a getirdik. Üstelik yarışma kıyafetlerimizi Afyonkarahisar’ın simgesi olan haşhaş çiçeğinin rengi olan mor ve beyaz renkleriyle hazırladık. Tabak götürmedik bunun yerine Afyon mermerinden tabaklar yaptırdık. Yapılan yemeğin sunulduğu masada Sultan Divani’ye atıf yaparak Mevlevi semazen figürü kullandık. Haşhaş ile kaymağa yemek ve tatlılarımızda yer verdik. Böylece Afyonkarahisar’ı çok iyi bir şe-kilde temsil ettik.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme