• Haberler
  • Genel
  • 'ODTÜ, Gezi Parkı'na benzedi' – Kocatepe Gazetesi

'ODTÜ, Gezi Parkı'na benzedi' – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ndeki ağaçların yol yapımı için sökülmesine tepki gösterdi CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin ağaçlara tahammülünün olmadığını söyledi. Görgöz, 'Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirmeye çalıştığı yol ve kavşak projesinin ODTÜ arazisi içinden geçen bölümü için yapılacak ağaç kesimi ya da taşınması işleminin giderek ikinci Gezi Parkı olayına benzemeye başlaması [&hellip]

“ODTÜ, Gezi Parkı’na benzedi”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ndeki ağaçların yol yapımı için sökülmesine tepki gösterdi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, hükümetin ağaçlara tahammülünün olmadığını söyledi. Görgöz, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmeye çalıştığı yol ve kavşak projesinin ODTÜ arazisi içinden geçen bölümü için yapılacak ağaç kesimi ya da taşınması işleminin giderek ikinci Gezi Parkı olayına benzemeye başlaması dikkat çekicidir.
AKP’li belediye ve iktidarın bu konuda gerek 100. Yıl Mahallesi halkının tavrına gerekse ODTÜ’nün tavrına yaklaşımı tam anlamıyla bir yok sayma yaklaşımıdır. İnsanların duyarlılığına saygı göstermeyen, yapılacak işler konusunda uzlaşı aramayan bu şiddet yanlısı yaklaşım, uzun bayram tatilini ve üniversitenin boş olmasını fırsat bilerek gerçekleştirilen gece yarısı baskınıyla 3 bine yakın ağacın bir gecede yok edilmesine yol açtı.
İyi niyetli, yapıcı, uzlaşmacı, ikna edici bir yaklaşımın yerine Türkiye’nin en eski ve köklü üniversitelerinden birisinin arazisine, ormanına, kampüsüne gece girilerek yapılan bu baskın yasa tanımazlığın da ötesindedir” dedi.
SAMİMİYETSİZLİK SUÇLAMASI
“Orman Bakanı’nın vicdanı rahat mı” diye soran Görgöz, şöyle devam etti:
“ODTÜ arazisine, kampüsüne ve üniversite tüzel kişiliğine yapılan bu saldırı, aynı zamanda üniversite özerkliğinin, bilimsel özgürlüğün ayaklar altına alınması, hiçe sayılmasıdır. Hükümetin stadyumlardaki taraftar olaylarını bahane ederek getirmeyi planladığı on binlerce Sivil Koruma Polisi Kadrosu açma ve uygulamasını, stadyumların yanı sıra, üniversite kampüslerine, öğrenci yurtlarına da yaygınlaştırma projesinin gerçek amacı ODTÜ olaylarıyla anlaşılmıştır. Sökülen ağaçların yerine dikilen 5 bin fidana bile tahammülü olmayan polis ve belediye dozerleri bu fidanları da tahrip etmekte bir sakınca görmediler. Bu bile doğa ve ağaç sevgisi, yeşile duyarlılık konusundaki samimiyetsizliklerinin açığa vurulmasıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, 3’üncü havaalanının kuşların göç yolları üzerinde olduğunun bilinmesine ve doğal yaşam dengesini bozacak olmasına karşın yapılacağını açıklaması da bu açıdan manidardır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme