Ödenekten en fazla pay DSİ’ye

İl Koordinasyon Toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. Koordinasyon toplantısında, 2012 yılı ödeneğinden en fazla payı Devlet Su İşleri 18’inci Bölge Müdürlüğü’nün aldığı belirtildi 2012 yılının Dördüncü İl Koordinasyon Toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda düzenlendi. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, milletin paralarının çar-çur edilmemesi için kaynakların doğru kullanılması gerektiğini hatırlattı. Balkanlıoğlu, “Milletin kaynakları kullanılırken çok iyi [&hellip]

Ödenekten en fazla pay DSİ'ye

İl Koordinasyon Toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. Koordinasyon toplantısında, 2012 yılı ödeneğinden en fazla payı Devlet Su İşleri 18’inci Bölge Müdürlüğü’nün aldığı belirtildi

2012 yılının Dördüncü İl Koordinasyon Toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda düzenlendi. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, milletin paralarının çar-çur edilmemesi için kaynakların doğru kullanılması gerektiğini hatırlattı. Balkanlıoğlu, “Milletin kaynakları kullanılırken çok iyi etüd edilmeli. Bölgesel kayırmacılıkla kaynaklarımız çar çur edilmemeli. Kaynaklar verimli kullanılmalı” dedi.
YÜZDE 54 FİZİKİ GERÇEKLEŞME
Afyonkarahisar’da kullanılan ödeneklerle ilgili bilgi veren Balkanlıoğlu, “2012 yılında ilimizdeki kamu yatırımlarının proje sayısı 938’dir. Toplam proje bedeli yaklaşık 3 milyar 142 milyon lira, önceki yıllar harcaması 1 milyar 447 milyon lira ödeneği 481 milyon lira ve dönem sonu harcaması 241 milyon lira. Buna göre yatırımlarda yüzde 50 nakdi gerçekleşme ve yüzde 54 fiziki gerçekleşme sağlandı” diye konuştu.
EĞİTİM-KÜLTÜR-SPOR,
BİR ADIM ÖNDE
Afyonkarahisar’da ödenekler ve pay alan kurumlar hakkında da veri sunan Balkanlıoğlu, “İlimizdeki yatırımcı kuruluşlardan 2012 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş, sırasıyla şöyle oldu: 106 milyon 162 bin lira Devlet Su İşleri 18’inci Bölge Müdürlüğü, 65 milyon 357 bin lira ile İl Özel İdaresi ikinci sırada, 54 milyon 697 bin lira ile Afyon Kocatepe Üniversitesi üçücüncü sırada. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise, en fazla ödenek 121 milyon lira ile eğitim kültür-spor sektörüne aittir. Onu 119 milyon lira ile tarım (orman) sektörü takip ederken üçüncü sırayı 96 milyon lira ile ulaştırma sektörü takip etti. Dönem sonu harcamalarında ise Devlet Su İşleri 18’inci Bölge Müdürlüğü 50 milyon 188 bin lira ile ilk sırada yer aldı. İkinci sırada 38 milyon 451 bin lira ile İl Özel İdaresi, üçüncü sırada ise 37 milyon 960 bin lira ile Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü yer aldı” ifadelerini kullandı.
KESTEL’E MERKEZİ AÇILIŞ
Vali Balkanlıoğlu’nun sunumunun ardından konuşan Devlet Su İşleri 18’inci Bölge Müdürü Murat Acu, San-dıklı’da yürütülen Kestel Barajı ve Sulaması projelerinin, bitmesi gereken tarihten önce hizmete gireceğini açıkladı. Acu, “Kestek Barajı da, Kestel Sulama Projesi de 12.12.2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak tesisler arasında” dedi.
ARSENİK ARITMA
TESİSLERİ DENETLENECEK
Acu, Bölge Müdürlüğü’nün çalışması hakkında şu bilgileri verdi:
“2012 yılı yatırım programında, 39 adet gölet ve sulaması, 32 adet taşkın koruma, 4 adet taşkın rüsübat kontrolü, 2 adet YÜS Sulama Şebekesi,28 adet YAS Sulama şebekesi, 1 adet sulama onarımı, 1 adet tesis onarımı 1 adet taşkın ve kurutma tesisi onarımı olmak üzere 113 küçük su işşleri yapım işi yürütülmektedir.”
Murat Acu’nun sunumuyla ilgili söz alan İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, arsenik arıtma tesislerinin sürdürülebilir olmaması nedeniyle çalıştırılamadığını kaydetti. Akgün bu nedenle, bazı köylerde bulunan su kaynaklarının arsenikli olup olmadığı yönünde bir tahlil yapılamadığına dikkat çekti. Murat Acu da arsenik arıtma tesislerini denetleyeceklerini vurguladı.
GAZLIGÖL YOLU İÇİN
DÜZENLEME TEKLİFİ
İl Koordinasyon Toplantısı’nda sunum yapan Karayolları 3’üncü Bölge Müdür Vekili Levent Arslan ise Gazlıgöl yolunda bir çalışma yürütmek istediklerini vurguladı. Arslan, “Gazlıgöl konusunda güzergah tespiti yapılmaya çalışılıyor. Önümüzdeki yıl için yatırım programına alınması için teklif yaptık. Gazlıgöl’e kadar bölünmüş yol, Gazlıgöl’den sonra tek yol düşünüyoruz” dedi. Arslan, Afyonkarahisar’da bu yıl kar ile mücadele daha etkin bir çalışma yürüteceklerini belirtti.
“YOLLAR BOZUK,
AYNI FİRMA ALMIŞ”
İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran’ın sunumu sırasında söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise önemli bir konuya temas etti. Sel, yol ihalelerini aynı firmanın aldığına dikkat çekti.
Sel, “Yapılan yollar çok bozuk. bundan sonraki işlerinde böyle firmalara verilmesin. Biz gerekli yazışmaları yapdık” diye konuştu. Osman Nuri Başaran ise Sel’in bu şikayetine “İhale makamları biz değiliz. Biz sadece ödeme yapıyoruz. Yapım kalitesine bakmıyoruz” karşılığını verdi.
HIZLI TREN İÇİN 2015 UMUDU
TCDD Devlet Demiryolları 7’nci Bölge Müdürü Enver Timurboğa da Yüksek Hızlı Tren çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Timurboğa, “Yüksek Hızlı tren, saatte 250 kilometreye uygun bir hızlı tren yolu inşa edilecek. Arazi çalışmaları yapılmakta. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni yapılacak. Polatlı-Afyonkarahisar arası 1080 gün planlanıyor. 2014’ün sonunda veya 2015’in başında bu yolun bitmiş olacağı tahmin ediliyor” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Üstgeçit yapılıyor

Karayolları 31’inci Şube Şefliği, Afyonkarahisar-İzmir Karayolu’nda üst geçit yapıyor. Dün ana gövdesinin yerleştirilmesi tamamlanan üstgeçidin yayaların çıkacağı bölümü de tamamlanacak. (Kocatepe)

Taşhan için ihale 7 Kasım’da

Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök, Afyonkara-hisar’ın kültürel mirasları arasında yer alan Taşhan’ın restorasyon çalışması için 7 Kasım’da ihale gerçekleştirileceğini belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme