• Haberler
  • Genel
  • “Odak noktamız insan” – Kocatepe Gazetesi

“Odak noktamız insan” – Kocatepe Gazetesi

Çalışmalarının hep insan odaklı olacağını belirten Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Şunu hiç unutmayacağız. Yaşanan bir yerde isterseniz bütün yolları altınla kaplayın, insanları mutlu edemiyorsanız, insanların rızalarını alamıyorsanız, insanlar sizden, siz insanlardan razı olamıyorsanız onun hiçbir kıymeti yoktur. Önemli olan bizim büyümemiz, ama büyümemizi yaparken halkımızın sahip olduğu milli değerleri kaybetmeden bu büyümeyi gerçekleştirmeliyiz. Çünkü [&hellip]

"Odak noktamız insan"

Çalışmalarının hep insan odaklı olacağını belirten Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Şunu hiç unutmayacağız. Yaşanan bir yerde isterseniz bütün yolları altınla kaplayın, insanları mutlu edemiyorsanız, insanların rızalarını alamıyorsanız, insanlar sizden, siz insanlardan razı olamıyorsanız onun hiçbir kıymeti yoktur. Önemli olan bizim büyümemiz, ama büyümemizi yaparken halkımızın sahip olduğu milli değerleri kaybetmeden bu büyümeyi gerçekleştirmeliyiz. Çünkü her şey insan için” dedi

Afyonkarahisar Valiliği görevine başladığı 18 Haziran 2014 tarihinden bu yana ili tanıma adına önemli temaslarda bulunan ve bununla birlikte kalkınma, büyüme ve üretme amaçlı, birlik ve beraberlik mesajları vermeyi ihmal etmeyen Vali Hakan Yusuf Güner, makamında kendisine yapılan “hayırlı olsun” ziyaretlerinde konuklarını da ağırlamaya da devam ediyor.
POTANSİYELİNİ KEŞFETMİŞ VE DEĞERLENDİRMİŞ BİR İL
Afyonkarahisar,’daki görev anlayışıyla ilgili bilgiler veren Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’ın potansiyeliyle, yerel dinamiklerinin zirvesinde olan bir il olduğuna dikkat çekti. Bu anlamda Afyonkarahisar’ın sahip olduğu potansiyelin bugüne kadar da iyi değerlendirildiğini ve gayet güzel çalışmalar yapıldığını belirten Vali Güner, “Biz bu çalışmaları daha ileri noktalara götürmeye çalışacağız” dedi. Afyonkarahisar’ın hem potansiyelini keşfetmiş, hem de potansiyelini değerlendirmiş bir kent olduğunun altını çizen Vali Hakan Yusuf Güner şunları söyledi:
“Sayın Bakanımız, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve ilimizde görev yapan diğer Valilerimiz ile birlikte uyum içinde güzel bir çalışma örneği ortaya koymuş ve Afyonkarahisar aslında bu sürede hem potansiyelini keşfetmiş, hem de potansiyelini değerlendirmiştir. Ama Afyonkarahisar’ın potansiyeli daha katma değer yaratacak katma değerli ürünlere dönüştürecek ve daha spesifik, dünyaya sahip olduğu potansiyeli marka yaparak zenginleştirerek sunacak çerçeveyi oluşturmak bence çok önemlidir. Bu anlamda eğitim standartlarının, Afyonkarahisar’ın kültür ve turizm bağlamında anlatım standartlarının ve müftülük bağlamında da değerler ve değerlerin erozyona uğramaması standartlarının da muhafaza edilmesi ve tanıtılması çok önemlidir.”
Afyonkarahisar’ın nüfusunun otomatik olarak büyüyüp, gelişeceğini ve kentin göç alacağını aktaran Vali Güner, “Aslında şu ana kadar ilimizin göç vermiş olması sürekli göç vereceğiniz anlamına gelmez. Bu çalışmaların yapılmasıyla birlikte Afyonkarahisar bu bölgede bir cazibe noktası haline gelecektir. Bunun ışıklarını ve birçok emarelerini görüyoruz. Sayın Bakanımızın öncülüğünde bizden önceki valimizde olduğu gibi bayrağı biz de ondan devraldık ve daha ileriye götürmek için gayret sarf edeceğiz” dedi.
İNSAN ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ
Çalışmalarının insan odaklı olacağını belirten Vali Güner sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir kere şunu hiç unutmayacağız. Yaşanan bir yerde isterseniz bütün yolları altınla kaplayın, insanları mutlu edemiyorsanız, insanların rızalarını alamıyorsanız, insanlar sizden siz insanlardan razı olamıyorsanız onun hiçbir kıymeti yoktur. Önemli olan bizim büyümemiz, ama büyümemizi yaparken halkımızın sahip olduğu milli değerleri kaybetmeden bu büyümeyi gerçekleştirmeliyiz. Çünkü her şey insan için. Bu yüzden Afyonkarahisar insanı bizim için kıymetli ve değerlidir. Biz insanımızı odak alan insanımızı merkeze koyan bir kalkınma anlayışını yönetim anlayışını ve proje anlay��şını sergileyeceğiz. Bu alanda hem milli tarihimiz açısından hem de siyasi tarihimiz açısından son 10 yıldır devam eden iktidarın, bir hükümetin kuruluş merkezi olması sebebiyle aslında Afyonkarahisar aynı zamanda kongreler şehri, siyasi başlangıçlar şehri ve siyasi kongrelerin yapıldığı buluşma şehri hüviyetine de sahip oluyor. O yönüyle Afyonumuzun aslında gerek milli tarihte, gerekse siyasi tarihte çok önemli hususiyetleri var. Ben buradan Afyonkarahisar’ın gönlü temiz, yüreği temiz annelerine babalarına evlatlarına selam, sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum. İnşallah el ele, gönül gönüle kardeşlik ruhu içerisinde bu halka hizmetkar olmaya çalışacağız. Hizmet etmeye devletimizin, milletimizin imkanlarını, hükümetimizin imkanlarını bu halkımıza iyi bir şekilde sunmaya gayret edeceğiz. Ben kendimi Afyonkarahisar’da bulunduğum için çok şanslı addediyorum. Burası Vali olarak 3. görev yerim. Kırıkkale çok güzel insanların olduğu bir yerdi. Tunceli de çok değişik kültürel ve motifler ve çok kritik bir görev üstlendiğimiz çok farklı bir ildi. Görevim süresince farklı deneyimler, farklı tecrübeler edindik. Afyonkarahisar bunların hepsinin ve Türkiye’de ki bütün illerin hepsinin ortalamasının üstünde olan ve onu yansıtan bir il. O yönüyle ben şimdiye kadar emeği geçen ilimizde görev yapan Valilerimize, Saygıdeğer Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclis Başkan ve Üyelerimize ve özellikle ilimizin gururu Saygıdeğer Bakanımız Veysel Eroğlu Bey’e şükranlarımı ve siz medya mensuplarına da bunu duyurmamamıza vesile olduğunuz için teşekkürlerimi iletiyorum ”dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Vali Güner’in ziyaretçi trafiği yoğun

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner gün içerisinde ilk olarak Kanal 3 Genel Müdürü Yusuf Akar, Genel Müdür Yardımcısı Enver Gündüz, Program Sorumlusu Selcan Dilek Köygün ve Haber Koordinatörü Yasin Köksal’ı makamında kabul etti.
Vali Güner’e daha sonra Afyon Toprak Mahsulleri Şube Müdürü İsmail Bayık, Afyonkarahisar Turizm Tanıtma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halil Yılmaz, Gazeteci Murat Akarçay, Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Muharrem Uslu, Harbiş Sendikası Şube Başkanı Nihat Koçak, Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, Yol İş Sendikası Şube Başkanı A. Rıza Okyar, Yol İş Sendikası Eskişehir Sekreteri Atilla Kılınç, Tes-İş Sendikası Isparta Sekreteri Ahmet Karaşahin, Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak ve Halk Bankası Eskişehir Bölge Müdürü İlhami Ünal hayırlı olsun ziyaretle bulundular.
Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güner, Afyonkarahisar’ın ihtiyacı olan hizmet ve yatırımları, tüm kamu-kurum ve kuruluşlarıyla birlikte uyum içerisinde çalışarak, hayata geçirmeye çalışacaklarını belirterek, kendisine hayırlı olsun amacıyla ziyarette bulunan herkese teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme