Oda ve Borsa seçimleri ertelendi

Yaklaşık 1 hafta sonra başlayacak olan Türkiye genelindeki 364 oda ve borsanın seçim süreci ertelendi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi seçimleri ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası seçimleri de bu kapsamda ertelendi. İlçelerde bulunan oda ve borsaların seçimleri de Nisan ayında yapılacak. Hükümet'in erteleme ile ilgili kararı dünkü Resmi Gazete'de yayımladı. Oda ve Borsalarda erteleme kararı [&hellip]

Yaklaşık 1 hafta sonra başlayacak olan Türkiye genelindeki 364 oda ve borsanın seçim süreci ertelendi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi seçimleri ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası seçimleri de bu kapsamda ertelendi. İlçelerde bulunan oda ve borsaların seçimleri de Nisan ayında yapılacak. Hükümet’in erteleme ile ilgili kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımladı. Oda ve Borsalarda erteleme kararı sonrası yeni seçim takvimi Nisan’da başlayacak.
BÜYÜK KENTLERDE BÜYÜK ANLAŞMAZLIK
1 EKİM itibarıyla resmi olarak seçim süreci başlayacak olan 364 oda ve borsanın seçimlerinin ertelenmesi ile ilgili olarak başta İstanbul Ticaret Odası (İTO) olmak üzere bazı odalarda aday olmak isteyen kesimler arasında anlaşmazlıklar yaşandığı ve anlaşmazlık yaşanan tarafların konuyu Hükümet’e taşıdığı ifade ediliyor. Hükümet’in de bu talepleri olumlu bulmasının ardından seçimlerin 6 ay ertelendiği belirtiliyor.
ERTELEME KARARI ÇOK ŞEY DEĞİŞTİREBİLİR
Hükümet’in aldığı erteleme kararı sonrasında Nisan ayına kadar geçecek olan süre zarfında seçimlerle ilgili bir çok dengenin değişeceği tahmin ediliyor. “Baskın seçim” iddialarının gündeme geldiği oda ve borsa seçimleri alınan kararla 6 ay ötelenmiş oldu. Ekim ayında yapılması planlanan seçimlerle ilgili olarak bir çok ittifak kurulmuş, oy çalışmaları yapılmıştı. Bu çalışmalar kapsamında ortaya çıkacak Meclis tabloları az-çok tahmin ediliyordu. Alınan son kararla seçimlere kadar geçecek olan 6 aylık süre zarfında bugünkü mevcut tablolarda bir çok değişiklik olacağı tahmin ediliyor.

Bakmadan Geçme