Oda stratejisi ile bölge stratejisi ayrı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Stratejik Plan Hazırlama toplantısı dün yapıldı. Toplantı konuşan Dr. Yüksel Vardar, toplantıya yönelik dikkat çekici noktanın odanın stratejik planı ile bölgenin stratejik planının karıştırılmaması gerektiğini sıkça tekrarladı Toplantının konuşmacısı Dr. Yüksel Vardar, oda stratejik planının odayı bir yere taşıyacağını bu nedenle konulacak amaçlar ve hedeflerin oda gelişimine katkı sağlaması [&hellip]

Oda stratejisi ile bölge stratejisi ayrı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Stratejik Plan Hazırlama toplantısı dün yapıldı. Toplantı konuşan Dr. Yüksel Vardar, toplantıya yönelik dikkat çekici noktanın odanın stratejik planı ile bölgenin stratejik planının karıştırılmaması gerektiğini sıkça tekrarladı

Toplantının konuşmacısı Dr. Yüksel Vardar, oda stratejik planının odayı bir yere taşıyacağını bu nedenle konulacak amaçlar ve hedeflerin oda gelişimine katkı sağlaması gerektiğine temas etti.
DURUM ANALİZİ
ÖNEMLİ ADIM
ATSO’da bugün sona erecek olan Stratejik Plan Hazırlama toplantısının ilk bölümü dün tamamlandı. İlk bölümde Dr. Yüksel Vardar “Dış Paydaşlarla Durum Analizi Çalışması” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Vardar, toplantıda ATSO yönetiminin ikinci dönem yapmayı planladığı stratejik plan hakkında bilgilendirme yapılacağını kaydetti. Stratejik planın en önemli adımlarından bir tanesinin durum analizi olduğunu dile getiren Dr. Vardar; “Stratejik planın en önemli adımlarından bir tanesi de durum analizidir. İki gün boyunca durum analizi ile ilgili çalışmaları yöneteceğiz. Bunlar dört koldan yürüyecek. Bir tanesi dış paydaşlar dediğimiz ve bugün yaptığımız toplantıdır. Odanın durumunu belirleyebilmemiz için dış çevre analizi hakkında görüşeceğiz.” dedi.
ZAYIF VE GÜÇLÜ YÖNLER
BELİRLENECEK
Dış paydaşların odacılıkla ilgili fırsatlar ve tehditlerin neler olduğuna yönelik bilgi veren Dr. Yüksel Vardar şöyle konuştu: “Diğer toplantımız da üyelerimizle görüşülecek? Yine fırsat, tehdit bir de güçlü ve zayıf yön olarak da önerilerini bekleyeceğiz. Akşam üzeri olan toplantımızı çalışanlarımızla yapacağız. Onlarla da iç çalışma ve iç çevreye yönelik toplantı yapacağız. Bu toplantıda da Oda’nın zayıf ve güçlü yönlerini belirlemeye çalışacağız. En son olarak yarın (bugün) yöneticilerimizle buluşarak iyi kötü, güçlü ve zayıf yönleri tartışacağız. Ayrıca bütün paydaşlarımızla bölgesel sorunlar ve odadan beklentiler şeklinde de görüşler alacağız.”
ODA GELİŞİMİNE
KATKI SAĞLANMALI
Pek çok oda ve borsanın stratejik plan çalışmaları yürüttüğünden söz eden Dr. Yüksel Vardar, bu çalışmalarda odanın stratejik planı diye yola çıkarken bölgenin stratejik planı ile karıştırılmaya meydan verilmemesinin önemine işaret etti. Vardar sözlerine şöyle devam etti: “Oda bölgesel kalkınmada çok önemli rollere sahiptir. Katalizör rolüne, yönlendirici ve baskı unsuru olma yönlerine sahip. Ancak odanın stratejik planı odayı bir yere taşır. Konulacak amaçlar ve hedefler; odanın gelişimine katkı sağlayacak amaçlar ve hedefler olmalıdır. Yani bölgedeki işsizlik sorununu çözmek odanın hedefi olmayabilir. Ancak işsizlik sorunu çözülmesinde oda çok önemli rol üstlenebilir. Burada ısrarla vurgulamaya çalıştığım nokta; Odanın stratejik planı ile bölgenin stratejik planı karıştırılmamalı.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme