• Haberler
  • Genel
  • 'Öcalan muhatap alınmasın' – Kocatepe Gazetesi

'Öcalan muhatap alınmasın' – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Gaziler Günü kutlamasına açık mesaj verdi: Öcalan muhatap alınmasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi unvanı ve Mareşal rütbesinin verilmesi sebebiyle kutlanan Gaziler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar'da tören düzenlendi. Kocatepe Parkı'ndaki çelenk töreninin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit [&hellip]

“Öcalan muhatap alınmasın”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Gaziler Günü kutlamasına açık mesaj verdi: Öcalan muhatap alınmasın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi unvanı ve Mareşal rütbesinin verilmesi sebebiyle kutlanan Gaziler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar’da tören düzenlendi. Kocatepe Parkı’ndaki çelenk töreninin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret eden protokol üyeleri, dernek binası hakkında bilgi verdi. Dernek ziyaretinin ardından Dernek için alınan hizmet aracının kurdelesi kesildi.
BEDEL ÖDENECEKSE ÖDERİZ
Gaziler Günü için Çakmak Marble Otel’de verilen öğle yemeğinde, şehit yakınları ve gaziler, protokol üyeleri ile aynı masaya oturdu. Burada bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, ülke gündemine ilişkin mesajlar verdi. Kumartaşlı, “Bu aziz vatan toprakları üzerinde yaşadığımız süre içersinde, adına PKK denen bebek katili hainler ile mücadeleye taviz verilmeden en sert şekilde devam edilmelidir. Bebek katili bölücü başı Öcalan muhatap alınmamalıdır. Bu şart biz şehit aileleri ve gazilerin olmazsa olmazı kırmızıçizgisidir. Bölücü hainler ile mücadelede bir bedel ödenecekse bu bedeli geçmişte nasıl ödediysek bu günde hiç düşünmeden öderiz. Bu uğurda bizlere devletimiz tarafından görev verildiğinde vatanı uğruna ölmeye davul zurna eşliğinde gideriz görevimizi yaparız” dedi.
BEDELLİ
ASKERLİK YORUMU
Bedelli askerlik tartışmaları karşısında da tavrını ortaya koyan Kumartaşlı, “Son günlerde; ‘Oğlumu bedelli askerlik yaptıracağım’ diyenler çıktı ve devlet büyüklerimiz tarafından kanun çıkartılarak belirli bir ücret karşılığı bedelli askerlik yaptırıldı. Bu gün yine bedelli askerlik daha hafif şartlar ile gündemde. Unutulmamalıdır ki; Allah tarafından kutsal sayılan değerleri koruma ve kollama görevi kaderine kutsiyet yazılmış bireylere nasiptir. Bayrak, vatan, namus, şeref gibi değerlerini para gücüyle koruyabileceklerini düşünenler unutmasınlar ki; bu mantığın sonucu olarak gün gelir koruyacak değer bulamazlar” ifadelerini kullandı.
SİZLER GURURUMUZSUNUZ
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ise, şehitlik ve gazilik unvanlarının son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Güner, “Bizler hem devlet olarak, hem hükümet olarak elimizden geldiği kadar bütün gazi ve şehit ailelerimize, onların hatıralarına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Afyonkarahisar ilinde hem Kore, hem Kıbrıs, hem Güneydoğu, hem de görev başında şehit ve gazi olan kardeşlerimiz bir hayli fazla. Bizler her zaman için kapımızı gönlümüzü sizlere açıyoruz. O anlamda Valiliğimiz, Garnizonumuz, Belediyemiz her türlü imkânları sizlere seferber ediyor. Geçmişte etmiş bugün de etmeye devam edecek. Sizler bizlerin emanetisiniz. Sizler bizlerin gururusunuz. Sizler bu milletin ve bu şehrin aynı zamanda onurusunuz. O anlamda her zaman başınız dik olsun” diye konuştu.
DEVLET ŞEHİT YAKINLARININ YANINDA
Şehit yakınları ve gazilere her türlü yardımı yapacaklarını ifade eden Güner, “Afyonkarahisar Valiliği Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde şehit ve gazi işlemleri şubesi var. Bu çerçevede benim Aile Sosyal Politikalar İl Müdürüne de hususi ile tavsiyem tüm şehit ve gazilerimizin ister askerlik görevini yaparken, ister doğu güney doğu vesilesiyle olsun, isterse başka vesilelerle olsun çok yakın ilgi alaka ve yakinlik göstererek iş ve işlemleri mümkün mertebe bürokratik kanallardan uzaklaştırılmasını istiyorum. Yeni kadrolar tahsis edildi. Bu çerçevede şehrimizdeki şehit ailelerimizin yakınları büyük bir kısmı ilk kurada sonuç aldı. Ve devletimizin sunduğu imkanlar çerçevesinde çalışmaya başladı” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

MEMLEKET İSTERİM….
Vali Hakan Yusuf Güner, Çarkmak Marble Otel’deki konuşmasını Cahit Sıktı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiiriyle bitirdi. Güner’in okuduğu şiir şöyle:
“Memleket isterim. Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikayet ölümden olsun.”

ŞEHİT BABASI DA ORADAYDI

Vali Hakan Yusuf Güner’in Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı. Güner, Tunceli’de 2012’de terör örgütünün kurduğu mayının patlaması ile hayatını kaybeden J. Kom. Çvş. Ramiz Demir’in babası İbrahim Demir ile sohbet etti. Vali Güner, Tunceli’de görev yapmış olması nedeniyle şehidin can verdiği yere Baba Demir’i göndereceğini belirtti.
Ziyarette Derneğe yaptığı katkılarından dolayı işadamları Galip Şanlı ve Levent Saygı’ya Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı’dan plaket ve dernek hatıra madalyası takdim edildi.

Şehitler için mevlid okutuldu

Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için İmaret Camii’nde mevlit okutuldu. Mevlide katılanlara gülsuyu ikram edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme