• Haberler
  • Genel
  • “Öcalan Çetinkaya’dan daha az mı katil?”

“Öcalan Çetinkaya’dan daha az mı katil?”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, 18 Mart Şehitleri Anma gününde Ali Çetinkaya’nın kabrinde eksik olduğunu belirttiği Türk bayrağını astı. Kumartaşlı, Çetinkaya’ya tepki gösterenlere sordu: “Abdullah Öcalan, Ali Çetinkaya’dan daha mı az katil?” Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şube Başkanı Malul Gazi [&hellip]

"Öcalan Çetinkaya'dan daha az mı katil?"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, 18 Mart Şehitleri Anma gününde Ali Çetinkaya’nın kabrinde eksik olduğunu belirttiği Türk bayrağını astı. Kumartaşlı, Çetinkaya’ya tepki gösterenlere sordu: “Abdullah Öcalan, Ali Çetinkaya’dan daha mı az katil?”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, asker devlet adamı Ali Çetinkaya’nın kabrine eksik olduğunu vurguladığı bayrağı astı. Kumartaşlı, 18 Mart Şehitleri Anma günü programlarına mazeret bildirmeden katılmayan milletvekillerine sitemde bulundu.
ÇETİNKAYA GERÇEK BİR GAZİDİR
Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, geçtiğimiz günlerde siyasi yetkililerin, Başbakan R. Tayyip Erdoğan’da dahil olmak üzere Afyonkarahisar’daki bazı yetkililerinde “Kel Ali”http://m.kocatepegazetesi.com/”Ali Çetinkaya katildir.” gibi ifadeleri kullandıklarını söyledi. Bazı sivil toplum örgütlerininde bu konuda aynı türdeki oluşumlarına karşı olduklarını belirttiklerini aktaran Kumartaşlı şöyle konuştu: “Ali Çetinkaya bir gazidir. Bunu altını çizerek söylüyorum. Çünkü gaziliğin tanımı iki devlet arasında yapılan savaşa katılan yada bu savaşta yaralananları kapsar. Ali Çetinkaya, Ayvalık’ta düşmana ilk kurşunu atan askerdir. Böyle bir kişiye katil imajının nasıl yakıştırıldığını biz hala anlamış değiliz. Rahmetli Ali Çetinkaya’nın hakkını her şeklide her platformda savunmaya hazırız. Geçtiğimiz günlerde merhumun ölüm yıldönümü nedeniyle kabrine bazı siyasi partiler tarafından ziyarette bulunuldu. Benim içime ukte olan hep şuydu; bu mezarda tek eksik Türk bayrağıydı. Onuda ben 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde astım. Çünkü Ali Çetinkaya gerçek bir gazidir. Bu astığımız bayrağın bakımı ilede alakadar olacağız.”
ÖCALAN ÇETİNKAYA’DAN
DAHA MI AZ KATİL?
Ali Çetinkaya’ya katil yakıştırmasında bulunanlara soran Malul Gazi İsmail Kumartaşlı; “Abdullah Öcalan, Ali Çetinkaya’dan daha mı az katil? Abdullah Öcalan muhatap alınıp onunla İmralı’da görüşmeler yapıyorlar. Ona katil denmiyor. Ama Ali Çetinkaya’ya devletin demiryollarını yapan, bakanlık yapan, memlekete bir sürü faydası olupda Kurtuluş Savaşı’nda düşmana ilk kurşunu atan bir gaziye katil denmesine bizim tepkimiz büyüktür. Bu gidişle herhalde bir iki tane Abdullah Öcalan ismini taşıyan okulda açılacak. Zaten dün 18 Mart Şehitleri Anma Günü programına bazı şehit aileleri tepki amacıyla gelmek istemediler. Bizde onlara gelmemeleri halinde meydanı teröristlere mi bırakacağız dedik. Buna inat insanlarımız geldiler. Yoksa şehit aileleri çok kırgınlar. Gazilerde öyle. Memleketimizde yaşadığımız süreç bizleri son derece yıprattı. Önceki gün Nevruz kutlamaları adı altında rezalet ayrıca bir skandaldı. Türk bayrağı açan vatandaşı polis gözaltına alıp su sıkıp tutukluyor. Bölücübaşının posterini açanlara, bez parçasını sallayanlara buyrun geçin deniliyor. Memleketimiz bu hale gelmemeliydi. Şehitlerimizin vebalini kimse ödeyemez.” dedi.
ÜÇ MİLLETVEKİLİNE SİTEM
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, 18 Mart Şehitleri Anma programı ve şehitlikteki törene katılmayan üç milletvekilinede tepki gösterdi. Boşuna şehit ve gazi olunmadığını mücadeleye halen devam edildiğini kaydeden Kumartaşlı şunları söyledi: “Afyon milletvekillerinden Orman Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Çanakkale’deki törenlere katılacağını biliyoruz. CHP Milletvekili Ahmet Toptaş’ta danışmanı aracılığıyla Allah razı olsun 3 gün önce iletişime geçti. Cemil Çiçek’le birlikte yurt dışında olacağından törenlere katılamayacağını bildirip, mesajını gönderdi. Geriye kalan AK Parti Milletvekilleri Halil Ürün, Sait Açba ve MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz neredelerdi? Acaba Abdullah Öcalan’la mı görüşüyorlardı. Oraya ziyarete mi gidildi diye aklıma geldi. Bu soru zihnimi kurcalıyor çünkü hiçbir mazeret bildirilmedi. Gözlerimiz onları törenlerde aradı, sitemlerimiz var. Böylesi bir günde iki elleri kanda dahi olsa buraya gelmeleri lazımdı. Kişilerin belirli gün ve haftalarda açıklama yapmaları değil onlar bana bugün lazımdı. Kalbimiz gönlümüz bir demekle bu iş olmuyor. Ahmet Toptaş’tan Allah razı olsun diyoruz. Ben 238 şehit ailesi, 139 gazinin adına konuşuyorum.”
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme