• Haberler
  • Gündem
  • 'Ocaklarımızı kapattık iş makinalarımızla sahadayız'

'Ocaklarımızı kapattık iş makinalarımızla sahadayız'

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, ilk günden beri tek gündemlerinin deprem olduğunu söyleyerek, “Ocaklarımızı kapattık, iş makinalarımızla sahadayız” dedi Türkiye'nin kalbi, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17'den beri Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin yıktığı 10 ilde atıyor. Dünyanın dört bir tarafından arama kurtarma uzmanları deprem bölgesinde enkaz [&hellip]

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, ilk günden beri tek gündemlerinin deprem olduğunu söyleyerek, “Ocaklarımızı kapattık, iş makinalarımızla sahadayız” dedi

Haber

????????????????????????????????????

Türkiye’nin kalbi, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17’den beri Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin yıktığı 10 ilde atıyor. Dünyanın dört bir tarafından arama kurtarma uzmanları deprem bölgesinde enkaz altında kalan canları kurtarmak için insan üstü bir emek veriyorlar. Türkiye’de bugüne kadar yaşanan tüm doğal afetlerde yaraları sarmak için en ön safta yer alan Türk madencilik sektörü, bu depremde de çok sayıda mucizeye imza attı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TC-TUR uçağını deprem bölgesine giden madencilerin bir bölümüne tahsis ederken, Türkiye’nin dört bir tarafında faaliyet gösteren Türkiye’nin göz bebeği kamu-özel sektör madencilik firmalarının arama-kurtarma ekipleri kendi olanaklarıyla deprem bölgesine yardıma koştular.
ALİMOĞLU: MADENCİLERİMİZ GÖÇÜĞÜ EN İYİ BİLENDİR, EN HIZLI ÇÖZÜM ÜRETENDİR
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, “İlk günden beri tek gündemimiz deprem oldu, ocaklarımızı kapattık iş makinalarımızla sahadayız. Bazı madencilerimiz yeni aldıkları iş makinelerinin ilk kez marşına depremde arama kurtarma çalışmalarında bastı. Madencilerimiz geçmişte orman yangınlarında bütün doğal afetlerde hepsinde öncü oldu, yine her koşulda halkımızın yanındalar. Madencilerimiz göçüğü en iyi bilendir, en hızlı çözüm üretendir. Deprem bölgesine ulaştıkları andan itibaren canla başla özverili bir şekilde çalışarak birçok insanın kurtulmasına vesile oldular, birçok kez ölümü göze alarak yıkılacak denilen binaya girip aileleri, birçok canı güneşe çıkardılar. Kamu yöneticilerimiz, Gazeteciler ve Vatandaşlarımız tarafından medyada ve sosyal medyada madencilerimizin çalışmalarıyla ilgili yapılan paylaşımlara ne kadar teşekkür etsek az. Bizlerde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10 bin madencimizin ellerinden öpüyoruz. Kozlu, Soma, Armutçuk, Amasra, İzmir, Zonguldak başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanından gelen madencilerimiz Türkiye size minnettar” diyerek görüşlerini özetledi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme