Obezite için cerrahi yöntem de uygulanıyor

Gün FM'de yayınlanan Sağlık Olsun programına AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Akıcı konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir'in sunduğu programda obezite cerrahisi konuşuldu.AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda 7 öğretim üyesinin bulunduğunu belirten Akıcı, 'Gerek laparoskopik kanser cerrahisi, gerekse obezite [&hellip]

Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Akıcı konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu programda obezite cerrahisi konuşuldu.
AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda 7 öğretim üyesinin bulunduğunu belirten Akıcı, “Gerek laparoskopik kanser cerrahisi, gerekse obezite cerrahisi kliniğimizde aktif olarak uygulanıyor. Obezite cerrahisinde şu anda 50 hastayı geçtik. Hastanemizde yaklaşık iki yıldır obezite cerrahisi uygulamaktayız. Obezite cerrahisi oldukça gündemde bir konu. Obezite ameliyatlarını yapabilmek için endokrinoloji onayı gerekiyor. Obezite, vücut kitle indeksi denilen bir tanımlamayla, yani kilo ve boyun oranlanmasıyla hesaplanır. 35’in üzerinde çıkan kişiler obez kabul edilir. Her obez olan kişi bu tarz ameliyatları olamaz. Hasta bütünüyle değerlendirilir ve şartlar uygunsa kişiye obezite cerrahisi uygulanır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme