Obezite cerrahisi AKÜ’de de mümkün
Sağlık Olsun programına katılan AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Yılmaz ile Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Akıcı obezite cerrahisini anlattılar.AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Yılmaz, obeziteyi bireyin yaşamsal fonksiyonlarını hastalık derecesinde tehlikeye sokacak, günlük faaliyetlerini normal akışında sekteye [&hellip]
Sağlık Olsun programına katılan AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Yılmaz ile Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Akıcı obezite cerrahisini anlattılar.
AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Yılmaz, obeziteyi bireyin yaşamsal fonksiyonlarını hastalık derecesinde tehlikeye sokacak, günlük faaliyetlerini normal akışında sekteye uğratacak kadar ciddi bir şekilde kilo alması olarak tanımladı.
Dr. Yılmaz; “Birey obezite ile günlük faaliyetlerini sürdürmekte zorluk yaşar. Beraberinde obeziteden kaynaklanan bir takım sağlık sorunları ortaya çıkar. Kişi akciğer hastalıkları ve kalp yetmezlikleri gibi bir takım sağlık sorunlarıyla uğraşmaya başlar. Obezite cerrahisi de obeziteye yönelik olarak yapılan cerrahi müdahalelerdir. Obezite cerrahisi en son basamak tedavi olarak gündeme gelir. Her zaman bir hastaya ameliyat en son çare olarak düşünülür. Birey mevcut kilolarından örneğin diyet ve egzersiz yaparak kurtulabilir. Öncelikli olarak bu yol tercih edilir. Ancak bunları yaptığı halde hala başarısız oluyorsa, yani kilo veremiyorsa Endokrinoloji uzmanlarının yardımıyla tedavisine bir takım ilaçlar eklenir” dedi.
Her kilolu kişinin obez olmadığını belirten AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Akıcı, bu konuda dünya da kabul edilen indeksler bulunduğunu belirterek her obezin ameliyat edileceği kuralı olmadığını belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)