O tünelden Kale’ye çıkılır mı?

'Çıkılmaz' Afyonkarahisarlıların kuşaktan kuşağa aktardığı “Eski Belediye’nin arkasından Kale’ye çıkış var” efsanesi ne kadar doğru? Afyonkarahisarlılar, kuşaktan kuşağa bir efsane aktarır: Efsaneye göre Eski Belediye binasının arkasında büyükçe bir tünel var, bu tünelden Kale’ye çıkış yapılabiliyor. Eski Belediye’nin Hükümet Konağı yapılması için çalışmalar başlayınca, efsaneleşen “tünel” de ortaya çıktı. Büyük bir U harfi şeklindeki tünelin [&hellip]

O tünelden Kale'ye çıkılır mı?

“Çıkılmaz”

Afyonkarahisarlıların kuşaktan kuşağa aktardığı “Eski Belediye’nin arkasından Kale’ye çıkış var” efsanesi ne kadar doğru?

Afyonkarahisarlılar, kuşaktan kuşağa bir efsane aktarır: Efsaneye göre Eski Belediye binasının arkasında büyükçe bir tünel var, bu tünelden Kale’ye çıkış yapılabiliyor. Eski Belediye’nin Hükümet Konağı yapılması için çalışmalar başlayınca, efsaneleşen “tünel” de ortaya çıktı. Büyük bir U harfi şeklindeki tünelin Kale’ye çıkışının olmadığı, içinde ise tabuttan eski şişelere kadar pek çok ilgisiz eşyanın bulunduğu gözlemlendi. Efsanenin gerçekle ilgisi olmadığı anlaşılmış oldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme