• Haberler
  • Genel
  • 'O saray başına yıkılacak' – Kocatepe Gazetesi

'O saray başına yıkılacak' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kardeş Belediyeler Projesi için ziyaret ettiği Afyonkarahisar'da, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin 'Komandolar bile koruyamayacak. O saray başına yıkılacak' dedi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'li belediyelerin daha iyi hizmet üretmesi için oluşturduğu 'Kardeş Belediyeler' projesi çerçevesinde Afyonkarahisar'ı ziyaret etti. Proje [&hellip]

“O saray başına yıkılacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kardeş Belediyeler Projesi için ziyaret ettiği Afyonkarahisar’da, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin “Komandolar bile koruyamayacak. O saray başına yıkılacak” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’li belediyelerin daha iyi hizmet üretmesi için oluşturduğu “Kardeş Belediyeler” projesi çerçevesinde Afyonkarahisar’ı ziyaret etti. Proje çerçevesinde Bayat Belediyesi ile Ankara Yenimahalle Belediyesi, Sultandağı ve Evciler Belediyeleri ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Dazkırı Belediyesi ile de Eskişehir Odunpazarı Belediyesi kardeş belediye oldular.
“TÜRKİYE’Yİ EN İYİ BİZ YÖNETİRİZ”
Projeyi kamuoyuna tanıtmak için CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Kentleri en güzel Cumhuriyet Halk Partisi yönetiyor.CHP’li belediyelerin yönettiği kentlerde, huzur var, sevgi var; kadın-erkek eşitliği var; ayrımcılık yok. Biz ‘Türkiye’yi en iyi biz yönetiriz’ diyoruz” dedi.
SARAY’DA YOKSULLARIN
ALINTERİ VAR
Gündeme ilişkin de açıklamalarda bulunan Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı korumak için özel komando tugayı oluşturduğunu söyledi. Ağbaba, “Dünyanın gündeminde bir de Kaçak Saray var. Afyon’un bir tek metrekarelik mermeri Kaçak Saray’da kullanılmadı. İtalya’dan, Brezilya’dan, Arjantin’den geldi oradaki mermerler. Ülke bu kadar yoksullukla karşı karşıyayken, kendine benzer örnekleri görüyor. Mübarek’i görüyor, Libya’yı, Tunus’u görüyor. Yeni bir komando taburu kuruyor. Kaçak Saray’ı koruyacak yeni bir ordu kuruyor. O’nu onlar bile koruyamayacak. O saray başına yıkılacak. O Kaçak Saray başına yıkılacak. Çünkü orada herkesin emeği, alınteri var. Herkes biliyor, kendisi de biliyor ki orası yoksulların alınteri ile yapıldı. Her türlü yolsuzluk, hırsızlık tescillendi bu ülkede. Yayın yasağı ile bunu önleyemezsiniz” dedi.
BAŞBAKAN’IN YAYIN
YASAĞINDAN HABERİ YOK
17 Aralık-25 Aralık operasyonları ile ortaya çıkan ses kayıtlarının da montaj olmadığını hatırlatan Veli Ağbaba, “Adli Tıp Kurumu ‘montaj değil’ diye rapor vermiş. Tescillenmiş hırsızlık, AKP’nin yönettiği kurum tarafından tescillenmiş, yapılan yolsuzluk; hırsızlık. Mahkeme, ‘Şöhretlerine zarar gelmemesi için’ yayın yasağı koyuyor. Bu memlekette Genelkurmay Başkanlığı yapan İlker Başbuğ’un yargılanmasına kimse yayın yasağı koymadı. Bugün haksızlıklar ortada. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘yayın yasağından haberim yok’ diyor. Hem arsız, hem hırsız, hem de yalancı bir anlayışla karşı karşıyayız. AKP’nin komisyon başkanı yayın yasağı koyuyor, dünya düştüğümüz durumu tartışıyor” ifadelerini kullandı.
2015 SEÇİMLERİ
İÇİN ÇALIŞMALAR
Ağbaba, 2015 seçimlerindeki propagandalarının da Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinde yoğunlaşacağı sinyalini verdi. Ağbaba, şöyle konuştu:
“2015 seçimlerinde yapacağımız mücadele, bu sarayın yıkılması için olacak; daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi, laiklik için olacak. Laik-demokratik Cumhuriyet için olacak.
Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şey; AKP iktidarından kurtulmaktır. Başbakan değil, bir memur gibi, bir emir eri gibi davranın fotokopi Başbakan’dan da Türkiye’nin kurtulması gerekiyor.”
YALOVA İÇİN RAPOR HAZIRLANIYOR
CHP’li Yalova Belediyesi’nin kentteki ağaçları kestiğinin anımsatılması üzerine Yalova hakkında bir rapor hazırladıklarını söyleyen Ağbaba, ağaçların korunması gerektiğini söyledi. Ağbaba, “Yalova ile ilgili arkadaşlarımızı gönderdik. Bir heyet oluşturduk. Olayı inceliyoruz. Orada bir hatamız var ise, Belediyemizin bir hatası var ise bunu söylemekten çekinmeyiz. Biz her yerde yeşilin, ağaçların kesilmesine karşıyız. Bir eksikliğimiz varsa bunu söyleyeceğiz. Bir rapor hazırlayacağız, Genel Başkanımıza sunacağız” dedi.
Toplantıya CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile çok sayıda partili katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

CHP, ulusal ile evrenselin birleştiği partidir

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz,
parti olarak evrensel değerlerle ulusal değerleri birleştirdiklerini kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP’nin bağımsızlık ve özgürlük partisi olduğunu belirtti. Görgöz, “Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’in kazanıldığı bu topraklarda ve ülke genelinde Kurtuluş Savaşı’nın ateşinden doğan bir partidir. Dolayısıyla partimizin ulusal damarı vardır. Ulusal damar, kesinlikle bağımsızlıkçıdır, antiemperyalisttir. CHP aynı zamanda, sol-sosyaldemokrat bir partidir. Sosyalist Enternasyonel’in üyesidir. CHP, sosyaldemokrasinin evrensel ilkelerini benimser ve uygular. Emeğin yanındadır, barışçıdır, hukuku, adaleti savunur. Ne Atatürkümüz’den ve devrimlerinden vazgeçeriz; ne de Mahirler’den, Denizler’den, Yusuflar’dan, Hüseyinler’den vazgeçeriz. Cumhuriyet Halk Partisi, evrensel ile ulusalın birleştiği bir partidir” dedi.
SOYALDEMOKRAT TABAN VAR
Afyonkarahisar’da devrimci bir kitle olduğuna dikkat çeken Görgöz, “Afyon’da sosyal demokrat, çağdaş belediyecilik örnekleri vermeye başladık. Afyon’da 2002 yılında nüfus 813 bindi. Bugün 705 bine düştü. En fazla göç veren iller arasında Afyonumuz var. Afyonumuz, yaşanabilir kentler arasındaki sırası belirli. Bunun sebebi,65 yıldır sağ belediyeleri Afyon’u yönetiyor olmasıdır. Afyon, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar. Afyon’da sağın kalesi anlayışına biz katılmıyoruz. Çok partili hayata geçtikten sonra, Afyonumuz’da biz belediyeciliğimizi hayata geçiremedik. Afyon’da 30 Mart seçimde 4 ilçe kazandık, az oy farklarıyla 3 ilçe, 5 belde kazanamadık. Afyon’da sosyaldemokrat-devrimci taban vardır. Bu çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Afyon bizi destekleyecektir”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP’nin kendisini ve projelerini iyi bir şekilde anlatması hâlinde Afyonkarahisarlıların CHP’ye oy vereceğini kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyon’un yeteri kadar gelişmediğini, bunda parti olarak kendilerinin de sorumluluğunun bulunduğunu söyledi. Toptaş, “Afyon’un yeterli gelişmişlik düzeyine ulaşmadığını hepimiz biliyoruz. Ama burada Afyon halkının hiçbir kusurunun olmadığını düşünüyorum. Bir kusur varsa o da kendimizde aramamız gereken bir kusurdur” dedi.
“YAŞANTIMIZLA ÖRNEK OLALIM”
Toptaş, halkla iç içe siyaset yapmak durumunda olduklarını hatırlatarak şöyle devam etti:
“Halkla yeterince iletişim kuramadık; mesajlarımızı anlatamadık. Dolayısıyla Afyon’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni gelmesi gereken yere getiremedik. Afyon’u bir cazibe merkezi hâline getiremediğimiz için Afyon’un yeterince tanınmasına fırsat vermedik, veremedik. Afyon’da herkes aynı sıkıntıları yaşamaktadırlar. Yeter ki biz yaşantımızla örnek olalım, sorunlara çözüm üretelim. Afyon bizi destekleyecektir. Bu konudaki eksikliklerimizi tamamlayacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme