O okullar rant kapısı olmasın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Köksal, Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, muhabirler Burcu Aydın ve Murat Arısoy ile sohbet etti. Ulusal ve yerel konular hakkındaki görüşlerini açıklayan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin bahçesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapılması [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Köksal, Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, muhabirler Burcu Aydın ve Murat Arısoy ile sohbet etti. Ulusal ve yerel konular hakkındaki görüşlerini açıklayan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin bahçesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapılması fikrini, Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bilinen Sanat Okulu’nun yıkılması kararını değerlendirdi.
BU VAATLERE GÜVENEMİYORUZ
Her iki okul hakkında da rant endişesi taşıdığını belirten Köksal, “Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘Sanat Okulu’nu park yapacağız’ dedi. AKP iktidarı 14 yıldır

o kadar çelişkilerle dolu sözlere ve eylemlere imza attı ki biz bu vaatlere güvenemiyoruz. Okulu yıktıktan sonra o okul alanı rant kapısı olacak mı diye endişeleniyoruz. Sanat Okulu, merkezi bir bölgede, kıymetli bir alanda” dedi.
SANAT MERKEZİ’NE DÖNÜŞTÜRÜLSÜN
Depreme dayanıksız binaların güçlendirilebildiğine işaret eden Köksal, “Partili büyüğümüz İbrahim Meydanoğlu’nun aktardığına göre Sanat Okulu’ndaki bazı binalar taş bina. Binaların güçlendirilmesi bize göre daha uygun. Afyonkarahisar merkezde kültür ve sanat salonu yok. Merkezdeki tiyatro, söyleşi, panel, konferans gibi etkinlikler Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda yapılıyor. Sanat Okulu’nun binaları güçlendirilerek bu amaçla kullanılabilir” ifadelerini kullandı.
HER YER BİTTİ, OKUL  BAHÇESİ Mİ KALDI?
Kamil Miras Anadolu Lisesi’nde de benzer bir rant kaygısı taşıdığını söyleyen Milletvekili Köksal, “Kamil Miras Anadolu Lisesi, eski adıyla Öğretmen Lisesi’dir. Ben de Öğretmen Lisesi’nden mezun oldum ve şu anda milletvekiliyim. Bu okulun bahçesi çok güzeldir, birçok değerli insan bu okuldan yetişmiştir. Afyonkarahi-sar’da başka alan bulunamadı da İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası için bir tek Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin bahçesi mi kaldı?” diye sordu.
YEŞİL ALANDAN ÇIKARMAK KOLAY
Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin bulunduğu alanın da ranta açık olduğunu hatırlatan Köksal, “Kamil Miras Anadolu Lisesi’nde ağaçların korunacağı söyleniyor. Belediye Meclisi’nde önce yeşil alan kararı alırsınız. Sonra o yeşil alandaki ağaçları tek tek, ya da topluca sökersiniz. Böylece o alan, yeşil alan vasfını kaybeder. Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin bahçesinin de rant kapısı olmayacağına dair garanti veremiyorlar” dedi.
ÖÇ ALMA DUYGUSUYLA DAVRANILMAMALI
Öğretmen Lisesi’nin İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülmeye çalışıldığını söyleyen Köksal, “Daha önce Öğretmen Lisesi olan bu okulun İmam-Hatip Lisesi hâline getirilmesi gündeme gelmişti. Bu süreçte biz de okulun İmam-Hatip’e dönüştürülmemesi kampanyasına destek vermiştik. Biz İmam-Hatiplere karşı değiliz. İhtiyaç olduğu kadar yapılmalı. Nitekim Afyonkarahisar’da bazı okullar İmam-Hatip’e dönüştürüldü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından da İmam-Hatip yaptırılıyor. ‘Siz o okulu İmam-Hatip yaptırmadınız, biz de bunu yaparız’ der gibi öç alır gibi böyle bir davranış içine girmemelisiniz” şeklinde konuştu.
17 İLÇEDE 10 BELEDİYE BAŞKANLIĞI
2019 yılında yerel seçimler yapılacağına dikkat çeken Köksal, “2019’da daha güçlü bir şekilde yerel yönetimlerde yerimizi alacağız. 1 Kasım 2015’te merkezde aldığımız oyu 2019’da alırsak Belediye Meclisi’ne 3 kişi ile girebiliriz. İl Genel Meclisi’ne merkezden bir üye gönderebiliriz. Bizim hedefimiz 17 ilçenin en az 10’unda belediye başkanlığını almaktır. İlçelerde belediye başkan adayı olmak isteyen arkadaşlarımızla şimdiden görüşmeye başladık” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

FEDAKÂRLIK ŞART

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın “Komisyon çalışmalarından vakit bulup Afyon’a gelemiyorum” manâsındaki açıklamalarına cevap verdi. Köksal, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde komisyon toplantıları 3 gün sürer. Bu 3 günün dışında bölgenizde bir çalışma yapmak istediğinizde, size müsamaha gösteriliyor. Ben Meclis’te 2, Parti’de 2 olmak üzere 4 komisyonda görev alıyorum. Komisyonlarızdaki çalışmalarımız çerçevesinde sivil toplum kuruluşları ile, ilgili bakanlıklar ile, taraflar ile görüşüyoruz. Siyasette özel hayatınızdan, sosyal hayatınızdan fedakârlık yapmanız şart. Ben bu şekilde çalışıyorum ve Afyonkarahisar’da faaliyetlerimi sürdürüyorum. Yakın çevrem ‘Seçim zamanı gibi çalışıyorsun, bir dinlen artık’ diyor; biz bu şekilde çalışmaya mecburuz” dedi.

ADİ SUÇLARA KARIŞANLAR YARGILANSIN

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın gündemindeki konulardan birisi de dokunulmazlık dosyaları idi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın ‘Dokunulmazlıklar kaldırılsın, vekiller tutuksuz yargılansın’ önerisinin yanlış bir öneri olduğunu aktaran Köksal, şöyle konuştu:
“Siz Cumhurbaşkanı’na ‘diktatör’ diyen genci tutuklayacaksınız; teröre destek verenleri tutuksuz yargılayacaksınız. Bu adil midir? Biz diyoruz ki sadece teröre bulaşanlar, destek verenler değil; adi suçlara karışan tüm milletvekilleri yargı önünde hesabını versin. Milletin vekili temiz olmak zorunda. Milleti temsil edecekse ya cezasını çeksin, ya da aklansın. Yargı buna karar versin.”

Bakmadan Geçme