'O kuyruk' için personel görevlendirildi

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri başladı. Etkinliklerin ilk gününde bir dizi ziyaret gerçekleştiren SGK İl Müdürü Kerim Aslan ve beraberindeki heyet, SGK’nın faaliyetlerini anlattı. Basın mensuplarıyla Korel Termal Otel’de bir araya gelen Aslan, geçen hafta Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun el attığı SGK İl Müdürlüğü Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’ndeki kuyruğun azalması için personel görevlendirildiğini belirtti [&hellip]

“O kuyruk” için personel görevlendirildi

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri başladı. Etkinliklerin ilk gününde bir dizi ziyaret gerçekleştiren SGK İl Müdürü Kerim Aslan ve beraberindeki heyet, SGK’nın faaliyetlerini anlattı. Basın mensuplarıyla Korel Termal Otel’de bir araya gelen Aslan, geçen hafta Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun el attığı SGK İl Müdürlüğü Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’ndeki kuyruğun azalması için personel görevlendirildiğini belirtti

Sosyal Güvenlik Haftası, bu yıl 16-23 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Hafta dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu çerçevedeki ilk etkinliği Kocatepe Anıtı’na çelenk koymak oldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstikla Marşı okundu. Burada kısa bir açıklama yapan SGK İl Müdürü Kerim Aslan, vatandaşları SGK’nın faaliyetleri hakkında köy köy, belde belge geze-rek bilgilendirdiklerini kaydetti.
Bilgiler halka ulaştırıldı
Korel Termal Otel’de basın mensupları ile bir araya gelen Kerim Aslan, tek başına SGK’nın kurulmasının yeterli olmayacağını, buna bağlı olarak reformların da yapılması gerektiğini belirtti. Aslan, “Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurulması ve kurumların tek çatı altında toplanması yeterli değildi. Bu kuruluşların reformlarının da olması gerekiyordu. 5510 sayılı kanun ile reformlar çıkarıldı. 6111 sayılı kanunla da şu anda borçların yapılandırılması ile ilgili faaliyet sürdürüyoruz. Mayıs’ın sonu itibariyle yapılandırma sürecimiz de sona erecek. Çıkarılmış olan reformlar hakkındaki bilgilerin halkımıza ulaşması gerekiyordu. Bu bilgilerin ulaşmasında köşe yazarlarımız, gazetelerimiz, televizyonlarımız gayret göstermişlerdir” dedi.
“Son güne kalmayın”
Vatandaşları borç yapılandırması hakkında da uyaran Aslan, “Vatandaşlarımızın yapılandırmada son güne kalmadan bizlere gelmeleri menfaatlerinin icabıdır. Bu yapılandırma ana borç dışında ceza borçları tamamen kaldırılıyor. 6 ay taksit dediğimizde 12, 12 taksit dediğimizde 24 ayda, 18 taksit dediğimizde, 36 ayda borçlarını ödemiş olacaklar. Bu fırsatın kaçırılmaması gerekir” diye konuştu.
“Kuyruk için düzenleme yapıldı”
Geçen hafta Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun esnaf ziyareti sırasında gördüğü ve yetkililerle konuşup çözülmesi için talimat verdiği SGK İl Müdürlüğü Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi ile ilgli de açıklama yapan Aslan, şöyle konuştu:
“Merkez müdürlüğümüzde kadrolu doktorumuz yoktu. 5 eczacımız vardı, biri sağlık merkezi müdürü, birisi de askere gitti. Bu açıdan özellikle Bakanımızdan sağlık merkez müdürümüz talepte bulunmuş. Bakanımız ilgili yerlerle görüştüğünü zannediyorum. çünkü bize hemen daire başkanları dündüler. Bize norm kadro fazlalığından hiç olmazsa geçici görevli doktor arkadaşlarımız gelecek. Eczacı sorunuzu da geçici görevle çözeceğiz. Kuyruklarda, tarım sigortalılarla ilgili konuda da diğer servislerimizde yapılandırmada işi ha-fiflemiş olan, süreç içinde belirlenmiş süre dışında yapılabilecek işleri yapabilecek iki kişiden birini almak suretiyle 20-25 kişi ekstra personel görevlendirdik. Bu sorunu da çözmeye çalışıyoruz. Ancak eskiden 300 başvuru varsa şimdi 500 başvuru var. Her işi önüne gelen bir vatandaşın yapması mümkün değil. Tarımda bugün geliyor, getirdiği evrakla dosyası açılıyor, borç hesaplaması yapılıyor. Vatandaş bunları tek tek istiyor. borç bittiği zaman da taksitli ödemek istiyor. Bir vatandaşa bir kerede yapacağımız şeyi 3-4 defada yapıyoruz. bunu da en çok yapan illerden birisi-yiz. Çoğunun askerlik borçlanmaları da çıkıyor. Bunlar 10-15 gün içinde yapılan işlemler.”
Şaibeli boşanmalar
tespit ediliyor
Afyonkarahisar’da bazı şaibeli boşanmalar tespit ettiklerini de açıklayan SGK İl Müdürü Kerim Aslan, “Şaibeli boşanmaların kontrollerini yapıyoruz. Hak sahiplerinin incelemeleri yapılıyor. Herhangi bir ihbar şikayet gelmesi durumunda kontrol memurlarımız ihbarla ilgili çalışıyor. Bir hayli iptal ettirdiklerimiz var. Karı-koca aynı yerde kaldıklarını tespit ettiklerimizin haklarını geriye dönük iptal ediyoruz. tespit ettiğimiz çok kişi var. Kurumun zarar girmesini önlüyoruz” ifadelerini kullandı.
Ertürk’e ziyaret
SGK İl Müdürü Kerim Aslan ve beraberindeki heyet SGK Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk’ü de ziyaret etti. Ertürk, SGK’nın çalışanların hayatında önemli bir kurum olduğuna dikkat çekti. Ertürk, SGK İl Müdürü Kerim Aslan’ın da kurumdaki diğer memurlar gibi vatandaşların sorunlarını doğrudan çözmeye çalıştığını kay-dederek bu durumun takdir edilecek bir davranış olduğunun altını çizdi.
8 ilçede merkez müdürlük kuruldu
Heyet, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten’i de ziyaret etti. Ziyarette SGK İl Müdürü Kerim Aslan çalışmaları hakkında bilgi aktardı. SGK’nın vatandaşlarıa beşikten mezara kadar hizmet verdiğini hatırlatan Aslan, kaliteli ve doğru hizmet anlayışını sergilemek için büyük hassasiyet gösterdiklerini dile getirdi. Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu olarak teşkilatı belirli bir düzeye kadar oturttuklarını aktaran SGK İl Müdürü Kerim Aslan, “Sekiz ilçemizde merkez müdürlüğü kurduk. Daha önce Eskişehir’e bağlı olan Sağlık Merkez Müdürlüğü’nü il merkezinde de açtık. Afyonkarahisar’da Sosyal Güvenliği lâyık olduğu yere getirmek için vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda hizmet vermeye devam ediyoruz” diye konuştu. Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ise Sosyal Güvenlik Haftası’nın hayırlı olmasını temenni ederek SGK ile Afyonkarahisar Belediyesi’nin yakın ilişkiler içerisinde olduğunu ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, konuklarına çalışmalarında başarılar diledi.
“SGK ışık saçıyor”
SGK Haftası dolasıyla ziyaret programında Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan da yer aldı. Ceylan, “Son zamanlarda Sosyal Güvenlik Kurumu ışık saçıyor. Bu anlamda epeyi zorlanıyorsunuz. Bir hayli yükünüz arttı. Bütün çalışanlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hedef kitlesi durumunda” diye konuştu.
SGK İl Müdürü Kerim Aslan ise “Sosyal güvenliğin şemsiyesi çok genişledi. Önümüzdeki günlerde de Yeşil Kartlıları da kapsam içine almak hedefleniyor. Sosyal güvenlikte öncelikle vatandaşın memnuniyetinin sağlanması isteniyor. Bu da kanun ve mevzuat çerçevesinde gerçekleşiyor. Verilen hizmetin de doğru ve kaliteli olması gerekiyor. Bu ilkelere sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme