• Haberler
  • Genel
  • O hep büyük düşünüyor – Kocatepe Gazetesi

O hep büyük düşünüyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlı sporcu Münevvere Yılmaz, 26 Haziran’da İtalya Roma’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Münevvere Yılmaz, antrenörü Oğuz Özavar nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor Afyonkarahisar Özel Sporcular Spor Kulübü sporcusu Münevvere Yılmaz, yeni başarılara imza atmak istiyor. Kariyerinde Dünya 3’üncülüğü, Avrupa dereceleri, Türkiye Şampiyonluğu bulunan Münevvere Yılmaz, bu kez gözünü İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenecek Özel Sporcular Avrupa Şampiyonası’na [&hellip]

O hep büyük düşünüyor

Afyonkarahisarlı sporcu Münevvere Yılmaz, 26 Haziran’da İtalya Roma’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Münevvere Yılmaz, antrenörü Oğuz Özavar nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor

Afyonkarahisar Özel Sporcular Spor Kulübü sporcusu Münevvere Yılmaz, yeni başarılara imza atmak istiyor. Kariyerinde Dünya 3’üncülüğü, Avrupa dereceleri, Türkiye Şampiyonluğu bulunan Münevvere Yılmaz, bu kez gözünü İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenecek Özel Sporcular Avrupa Şampiyonası’na dikti. Down sendromlu sporcu olan Münevvere Yılmaz, annesi Halime Yılmaz ve antrenörü Oğuz Özavar nezaretinde antrenmanlarına devam ediyor. Münevvere Yılmaz, 21 Haziran’da Ankara’da kampa girecek. Münevvere, 26 Haziran tarihinde de Roma’da yapılacak olan şampiyonaya katılacak.

“Tüm Afyon halkının dualarını bekliyoruz”

Afyonkarahisar Özel Sporcular Kulübü Başkanı ve Münevvere Yılmaz’ın annesi olan Hanife Yılmaz, Münevvere’nin aralıksız çalışamalarını sürdürdüğünü söyledi. Kendisinin de her konuda yavrusunun yanında olduğunu dile getiren Münevvere Yılmaz, “Tüm Afyonkarahisarlıların dualarını ve bekliyoruz” diye konuştu. Hanife Yılmaz, “Gülle atma ve 400 metre koşuda Münevvere Türkiye Şampiyonu oldu. Geçen yıl Portekiz’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda da 3’üncü olmuştu. İnşallah bu sene de İtalya’dan bir derece bekliyoruz. Oradan geldikten sonra da gelecek sene yapılacak Dünya Şampiyonası’na katılacağız” dedi.

Toplamda kaldırdığı ağırlık 20 tona ulaştı

Münevvere Yılmaz’ın antrenörü Oğuz Özavar da, sporcusunun istekli bir şekilde çalıştığını, hedeflerinin Avrupa Şampiyonluğu madalyasını Afyon’a getirmek olduğunu kaydetti.
Özavar, Münevvere’nin toplamda 20 tondan fazla ağırlık kaldırdığını dile getirerek, bunun Türkiye’de bir rekor olduğunu açıkladı. Özavar şöyle konuştu: “Münevvere, ağırlık ve kondisyon antrenmanlarına giriyor. Portekiz’den geldikten sonra sürekli çalıştı. Denizli’de yapılan milli takım seçmelerinde başarılı oldu ve tekrar milli takıma seçildi. 26-30 Haziran tarihinde Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası’nda gideceğiz. Bu şampiyona için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Münevvere’nin kategorisinde, Münevvere gibi Türkiye’de antrenman yapan ikinci bir sporcu yok. Münevvere, haftanın 3 günü kondisyon, ağırlık antrenmanlarına giriyor. Totalde kaldırdığı ağırlık 20 tona yaklaştı. Mesafesine 1 metre daha koydu. İnşallah, Roma’dan da şampiyonlukla döneceğiz.”

Türk bayrağıyla Afyon’u dolanmak istiyor

Özel Sporcular Kulüp Başkanı ve Münevvere’nin annesi Hanife Yılmaz, çocuğuyla gurur duyduğunu dile getirdi. Hanife Yılmaz, Münevvere’nin en büyük isteğinin, Avrupa Şampiyonu olduktan sonra Türk bayrağını sırtına alarak Afyon’u turlamak olduğunu söyledi. Hanife Yılmaz, “Tüm Afyonlular’ın duasını desteğini bekliyoruz. Münevvere, bu çok önemli turnuvada Afyonumuzu, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için Roma’ya gidecek. Hedefi, şampiyon olduktan sonra Afyon’u sırtında Türk bayrağıyla dolaşmak” diye konuştu.

Haber-Fotoğraflar:
Ramazan Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme