O gol olmamalıydı – Kocatepe Gazetesi

STAT: Afyonkarahisar ZaferHAKEMLER: Ramazan Keleş (?), Emin Yıldırım (**), Cemil Tunç (**)AFJET AFYONSPOR: Rybka (***), Türker Toptaş (***), Bayram Çetin(*), Yasin Yener (***) (Dk. 85 Mehmet Güven *), Sinan Özkan (**)(Dk. 63 Aykut Uluç (***), Mehmet Sedef (***), Onur Ramazan Toprak (**) (Dk. 77 Ersel Aslıyüksek (**), Nazmi Candoğan (***), Taşkın İlter (****), İsmet Benli [&hellip]

STAT: Afyonkarahisar Zafer
HAKEMLER: Ramazan Keleş (?), Emin Yıldırım (**), Cemil Tunç (**)
AFJET AFYONSPOR: Rybka (***), Türker Toptaş (***), Bayram Çetin(*), Yasin Yener (***) (Dk. 85 Mehmet Güven *), Sinan Özkan (**)(Dk. 63 Aykut Uluç (***), Mehmet Sedef (***), Onur Ramazan Toprak (**) (Dk. 77 Ersel Aslıyüksek (**), Nazmi Candoğan (***), Taşkın İlter (****), İsmet Benli (***), Oltan Karakullukçu (***)
BALIKESİRSPOR BALTOK: Vukovic (***), Cüneyt Köz (**), Nizamettin Çalışkan (**) (Dk. 69 Furkan Çil***), Kethevoama (**) (Dk. 78 Glumac **), Sedat Şahintürk (**), Oğuz Yılmaz(**), Uğur Aygören(**), Otoo (**), Beleck (**) (Dk. 70 Mehmet Boztepe*), Bülent Cevahir(**), Cumali Bişi (**)
SARI KARTLAR: Dk. 31 Nazmi Candoğan, Dk. 48 Sinan Özkan, Dk. 76 Mehmet Sedef (AFJET Afyonspor), Dk. 54 Sedat Şahintürk, Dk. 84 Oğuz Yılmaz (Balıkesirspor Baltok)
GOLLER: Dk. 61 Taşkın İlter (AFJET Afyonspor), Dk. 87 Furkan Çil (Balıkesirspor Baltok)

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden AFJET Afyonspor, ligin 6. haftasında evinde Balıkesirspor Baltok’u konuk etti. Maça hızlı başlayan AFJET Afyonspor, ilk yarıda, kornerlerden, serbest vuruşlardan, ikili mücadelelerden birçok pozisyon buldu. İlk yarıda Oltan ile İlter girilen pozisyonlarda gole ulaşılamadı. Yasin’in de etkili olduğu ilk yarıda Oltan’ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda acele edip, kaleye bakmadan çektiği şutta top auta çıktı. Yan toplarda Balıkesirspor’un uzaklaştırdığı pozisyonlarda AFJET Afyonspor’dan geriden tamamlamalar yine savunmaya çarparak uzaklaştı.
AYKUT “OF” DEDİRTTİ
İkinci yarıda yine hızlı başlayan AFJET Afyonspor oldu. İkinci yarıda yine kullanılan kornerlerde savunma uzaklaştırdı. Dönen toplarda Jetler yine çektiği şutlarda savunmayı dövdü. Kullanılan kornerde yapılan güzel ortaya İlter iyi yükseldi ve kaleciden önce topa vurarak golünü attı. Golden kısa süre sonra Sinan’ın yerine oyuna giren Aykut ilerleyen dakikalarda bir pozisyon yakaladı. İsmet’in defansın arkasına attığı şık ve akıl dolu pasla topla buluşan Aykut hızla ceza alanına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kalecinin solundan ve ayağının ucundan şutunu çekti. Top direğin 5-10 santimetre dibinden auta çıktı.
BAYRAM’A “AMAN HA” DİYEMEDİK
Maçın son anlarında soldan yüklenen Balıkesir atağında topu kapan Bayram uzaklaştırmak yerine rakibini geçmeyi düşündü. O anda rakip yatarak yaptığı müdahale ile topu geri kazandı. Sonrasında topla buluşan Furkan yerden sert vurdu. Savunmayı geçen top, kaleye gitti. Rybka köşeyi kapatmaya çalışsa da yetişemedi ve Balıkesirspor eşitliği sağladı. Golden sonra AFJET Afyonspor yüklense de aradığı golü bulamadı. Maç 1-1 eşitlikle tamamlandı.
HAKEME GÖREV Mİ ÖĞRETELİM?
Maçta olmayacak pozisyonlara faul çalan, çalmadığı pozisyonlarda bariz faul olan hakemin düdüklerini yanlış kullanması iki takımı da rahatsız etti. Hatta bir ara futbolcular maçı bırakıp hakemle mücadele etti. Bir pozisyonda ise baraj kurmak için çaba gösteren hakemin adımları seyircileri rahatsız ettiği gibi AFJET Afyonspor’un savunmasını da rahatsız etti. Hakem aynı pozisyonu 3 kereden fazla kesti ve baraja müdahale etti.  Ayrıca maçın sonunda yapılan basın açıklamasında iki teknik adam da hakeme tepki gösterdi.
ÇİÇEK DE TAMAM
AFJET Afyonspor maçında seremoni öncesinde tünelden çıkan hakemlere Balıkesirspor Baltok Başkanı Mustafa Bahçeci, hakemlere çiçek vererek camialarından özür diledi. Taraftarın yaptığı büyük hata ile yaşanan hadiseler sonrasında hakemler de çiçekleri aldı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme