'O adamı bu ülkeye Başkan seçtirmeyeceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 93'ncü kuruluş yıldönümünü anma amacıyla organize edilen çelenk töreni 29 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Törene CHP Merkez İlçe Başkanlığı, İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın temsilcilerinin yanı sıra HEPAR Temsilcisi Selçuk Doğan, Eğitim-İş Sendikası'ndan Çağdaş Yalçınkaya, Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’ncü kuruluş yıldönümünü anma amacıyla organize edilen çelenk töreni 29 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Törene; CHP Merkez İlçe Başkanlığı, İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın temsilcilerinin yanı sıra HEPAR Temsilcisi Selçuk Doğan, Eğitim-İş Sendikası’ndan Çağdaş Yalçınkaya, Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Ege, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz katılarak anıta çelenk sundular.
ÖNCE ÇELENKLER SUNULDU
Atatürk Anıtına ilk çelengi CHP Milletvekili Burcu Köksal, İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Merkez İlçe Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen birlikte sundular. Daha sonra HEPAR Temsilcisi Selçuk Doğan, Eğitim-İş Sendikası’ndan Çağdaş Yalçınkaya, Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Ege, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz tarafından anıta çelenkler sunuldu.
CUMHURİYET
 KİMSESİZLERİN KİMSESİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan yaptı. Cumhuriyetin hangi şartlarda kurulduğunu herkesin iyi bildiğini ifade eden Demirkırkan; “Padişahlıktan, manda düşüncelerinden başlayan bir süreç Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşına, Lozan’a ve TBMM ile birlikte Cumhuriyete kadar uzanmıştır. Atatürk Cumhuriyeti kurmakla birlikte hem saltanatı, hem de padişahlık sistemini ortadan kaldırdı. Bunu hepimiz biliyoruz. Bugün yaşadığımız coğrafyada, bugün yaşadığımız güzel günlerde cumhuriyetin ve parlamenter sistemin katkısı çok büyüktür. Özellikle son dönemde yaşananlar parlamenter sisteminin yok edilmesiyle ilgili yaşananlar bugün bu cumhuriyete daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Cumhuriyet aslında kimsesizlerin kimsesidir. Günümüzde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onun silah arkadaşlarına, kadını ile erkeği ile Kurtuluş Savaşı’nda çarpışanlara, cumhuriyetin kurucu iradesine ve kazanımlarına karşı savaş açmış bir iktidarla karşı karşıyayız. Bugün Cumhuriyete karşı ihanet içinde olan gaflet ve dalalet içinde olan hatta bir nesli kin ve nefretle cumhuriyete karşı yönlendiren bir iktidarla karşı karşıyayız. Burada hep beraber olmamızın öneminin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyeti ve parlamenter sistemi korumaya devam edeceğimizi düşünüyorum. Cumhuriyet hepimizin çocuklarımızın geleceğidir. Gün cumhuriyete sahip çıkma günüdür. Cumhuriyet varsa biz varız” dedi.
CANIMIZ CUMHURİYET’E FEDA
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katıldığında ilk aklına gelenin bundan 93 yıl önce aziz vatanın tümüyle zapt edildiği olduğunu söyledi. O dönemde herkesin hıyanet içinde kaldığını belirten Köksal; “Törenlere katıldığımda bunu derinden hissettim ve dedim ki, bu ülkede cumhuriyet rejimi Mustafa Kemal’in askerleri ölmeden, teslim olmadan yıkılmayacak. Bu ihanete, bu zapt edilmeye, bu gaflete hiçbir Mustafa Kemal’in askeri ortak olmayacak dedim. Çünkü Cumhuriyet bize hediye edilen en büyük nimettir. Cumhuriyet Afyonlu bir öğretmen çocuğunun, İsmet Paşa’nın torunuyla aynı parlamento da omuz omuza mücadele etmesini sağlayan bir rejimdir. Cumhuriyet Hacıbeyli’den köylü Halil’in İlçe Başkanı olmasını sağlayan rejim. Cumhuriyet Afyonlu mütevazı bir ailenin çocuğu olan Kemal Demirkırkan’ın İl Başkanı olmasını sağlayan rejim. Cumhuriyet Tenzile Erdoğan’ın oğlu Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını sağlayan rejimdir. İşte bunun için nimet, fazilet ve demokrasidir Cumhuriyet. Şimdi bu cumhuriyet bir kişinin iktidar sevdası, kişisel hırsları yüzünden kurban edilemeyecek kadar kıymetlidir. Alanlarda yürüyüş için izin verilmedi. Bizler Mustafa Kemal’in askerleri olarak bu yola canımızı koyduk. Alanlarda olalım olmayalım ne olursa olsun. Genel Başkanımızın dediği üzere bir canımız var o da vatana, millete feda olsun. Canımız Türkiye Cumhuriyetine, bu millete, bu vatana feda olsun. Onun için bizler daha ölmedik. CHP’liler, Mustafa Kemal’in askerleri, cumhuriyetin devamını isteyen herkes bu ülkede top yekûn Başkanlık sistemi geldiğinde önce parlamento da bizler sizlerin temsilcisi olarak bu işi parlamento da püskürtmek için elimizden geleni yapacağız. Ola ki parlamentodan halk oylamasına geldi. Mustafa Kemal’in askerleri yollara düşecek kapı kapı çalışacak o adamı bu ülkeye Başkan seçtirmeyecek” diye konuştu. HEPAR Temsilcisi Selçuk Doğan, Eğitim-İş Sendikası’ndan Çağdaş Yalçınkaya, Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Ege, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz söz alarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladılar. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme