Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

NURKAN HOCA – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 3 Nisan 2010 Cumartesi 03:00:00
  Afyon Lisesi’nin emektar öğretmenlerinden birisi olan Nurkan Aytekin dün toprağa verildi. Nurkan Aytekin… Afyonkarahisar’ın son dönem en ünlü isimlerinden birisiydi. Bu isim belki bazıları için bir anlam ifade etmez. Hatta öğrencileri ve yakın çevresi haricindekiler onu tanımazlar bile. Ama “limon” ya da “Emmi” lakapları söylendiğinde ilimizin gençleri arasında onu tanımayan yok gibidir.
Rahmetli hocamızın yanında bu lakapları anamazdık, şimdi arkasından andığımız için kendisinin affına sığınıyoruz, ancak bu lakaplar olmadan onu anlatmak mümkün olamaz ki… Nurkan Hocamız üzerine yapışıp kalan lakapları ile özdeşleşmişti.
Bugün 40’lı ve 30’lu yaşlarını geçiren Afyonkarahisarlılar mutlaka “Limon” ile yaşanan maceraları ya duymuştur ya da bizzat yaşamıştır. Afyon Lisesi’nin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olmasına rağmen yukarıda saydığımız iki kelimeye karşı olan alerjisi nedeniyle tüm öğrenci aleminde nam salmıştı rahmetli.
Afyon Lisesi’ne 1990’da kaydolup, 1995 yılında bitirme başarısını gösterdiğimizden (!) biz de Nurkan Hoca’nın öğrencilerinden olma şansını yakalamıştık. Bizden önceki dönem öğrencileri arasında “emmi” namıyla tanınan Nurkan Hoca bizim dönemimizde “limon” kelimesi ile özdeşleşmişti. Öğrenciler arasında öyle bir kanı oluşmuştu ki, sanki öğrenciliğin birinci kuralı “limon’u kızdırmak”dı. Tüm öğrencilik yıllarını bu işe adayan arkadaşlarımız vardı ki, O’nu kızdırmak için yaratıcılığın en üst perdelerinde geziniyorlardı. Hemen hemen her teneffüs Nurkan Hoca’nın sesini koridorlarda duymak mümkündü. Kendisine yapılan tüm eşek şakalarına rağmen sabrını son ana kadar korumaya çalışan Nurkan Hoca sabrı taştığında, ki yapılanlar karşısında bu kaçınılmazdı, çok da gür olmayan sesiyle sınıfları inletirdi. O bağırdıkça kikirdeşmeler, gülüşmeler artar, arttıkça da Nurkan hoca bir kat daha fazla bağırırdı. Bozuk para çınlatmak, “ınıl”damak gibi yaratıcı (!) yöntemlerle Nurkan Hoca çileden çıkartılır, teneffüs arasında da “Yine Limon’u deli ettim” diye olanlar övünç meselesi yapılırdı. Evine kasalarla limon göndermekten sınıf defterinin arasına limon dilimlemeye kadar pek çok saldırıya maruz kalan rahmetli güler yüzünü yine de korumaya çalışırdı.
Yaklaşık bir yıldır gazete almak için Kocatepe’ye de uğramaz olmuştu. Rahatsızlığını biliyorduk ama bu kadar ciddi olacağını tahmin edememiş, güler yüzüne hastalığı konduramamıştık. Hocamızı dün dualarla ebedi aleme uğurladık. Yaklaşık bir yıldır mücadele ettiği amansız hastalık ona aramızdan aldı.
Nurkan Hoca, hadi namıyla analım “Limon” dendiğinde tanıyan herkesin yüzünde küçük bir gülümseme oluşur. Dün de öyle oldu. Nurkan Hocamızın cenaze töreninde yüzlerce seveni O’nu İmaret Camii’nden dualarla, “helal olsun” kelimeleriyle uğurladı. Çoğunluğun yüzünde hazin bir gülümseme vardı. Belli ki, Limon ile yaşananlar hala hafızalarda canlı idi. Biliyoruz ki bugün de Nurkan Hoca’nın vefatını duyan tüm öğrencileri o tatlı anıları yad edecekler. Hepimizde hakkı çok, hepimiz bugünleri düşünmeden, çocukça, ona eziyet ettik. Onun bağırması bile hoşumuza gitti. Umarız hocamız da tüm öğrencilerine hakkını helal eder. Bugün ruhuna Fatihalar göndermek zamanıdır…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti