• Haberler
  • Siyaset
  • 'Nuribey kavşak bekliyor, alt geçit çalışması uzadı'

'Nuribey kavşak bekliyor, alt geçit çalışması uzadı'

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Nuribey halkının Şuhut İlçe yol çalışması kapsamında kavşak yapımı talep ettiğini, beldede üreticilerin süt primini alamamaktan şikâyetçi olduğunu açıkladı. Akyıldız, Afyonkarahisar Belediyesi'nce Müze kavşağında yürütülen alt geçit çalışmasının uzadığını belirtti   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız dün sabah partide düzenlediği basın toplantısında eğitim, tamir [&hellip]

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Nuribey halkının Şuhut İlçe yol çalışması kapsamında kavşak yapımı talep ettiğini, beldede üreticilerin süt primini alamamaktan şikâyetçi olduğunu açıkladı. Akyıldız, Afyonkarahisar Belediyesi’nce Müze kavşağında yürütülen alt geçit çalışmasının uzadığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız dün sabah partide düzenlediği basın toplantısında eğitim, tamir edilmesi gereken okul binalarıyla çiftçinin içinde bulunduğu sorunlar hakkında konuştu.
“SINAV MERKEZLİ EĞİTİM ACILARI GETİRİYOR”
Ömer Akyıldız, geçtiğimiz hafta sınav stresi sonucu intihar eden öğrenci nedeniyle büyük bir acı yaşandığını söyledi. Akyıldız, “Vefat eden öğrencimizin ailesine başsağlığı diliyoruz. Eğitim sadece sınav merkezli hale getirirseniz bu şekildeki acıları bizler yaşamaya devam ederiz. Öğrencileri kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendiremezsek aynı kategoriye sokarak hepsinden aynı başarıyı beklersek bu sonuçlarla karşılaşabiliriz. Maalesef çok zeki, kitap okuyan, çalışan bir öğrencimizi kaybettik. Eğitim sisteminin ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Afyon’da eğitimin nerelere geldiğini hepimiz biliyoruz.” dedi.
“EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ
OKULLAR TAMİR EDİLMELİ”
“Yakın zaman içerisinde İl Özel İdaresi Başkanı biliyorsunuz bir açıklama yaptı. Afyon’da 61 tane okulun tamirat görmesi gerektiğini ve para olmamasından buralara gerekli ödeneğin ayrılamadığını söylemiştir.” diyen Akyıldız, “Eğitimden tasarruf olmaz hepimizin çocukları var. Bir an önce bu okulların tamiratları yapılarak eğitime hazır hale getirilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
“NURİBEY’DE SÜT PRİMİ VE KAVŞAK İSTENİYOR”
Afyonkarahisar’ın tarım kenti olduğunu belirten Akyıldız sözlerine şöyle devam etti: “Bizler kasabalara gittiğimiz zaman oralarda ki sıkıntıları görüyoruz. Çiftçiler feryat ediyor. Buğday ekemediklerini, ekilen buğdaylara da gübre atamadıklarını, gübre fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiriyorlar. 50 kilogramlık bir gübre çuvalı 220 TL iken fiyat bugün 480 TL’ye çıkmıştır. Bunu atma şansları yoktur. Girdi maliyetlerinden çok büyük rahatsızlıkları var. Nuribey’de üreticilerle konuştuğumuz zaman süt primlerini alamadıklarını söylediler. Bunu da bizim dile getirmemizi istediler. Bir an önce süt primlerinin üreticilere ödenmesini istiyoruz. Ayrıca Nuribey halkı Şuhut yolu üzerindeki yol yapım çalışmasında dönüş için kavşak yapılmasını istiyorlar.”
“ALT GEÇİT ÇALIŞMASI UZADI”
Afyonkarahisar Müze Kavşağında yapımı devam eden alt geçitle ilgili konuşan Akyıldız, “Alt geçit çalışması uzamıştır. Oradaki esnaflarımızın mağduriyetleri halen devam etmektedir. Bir an önce bu alt geçidin tamamlanması ve buradaki esnafın sıkıntılarına son verilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme