• Haberler
  • Genel
  • Nuri Özsoy aramızdan ayrıldı – Kocatepe Gazetesi

Nuri Özsoy aramızdan ayrıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın yurt dışında tahsilde bulunmuş ilk isimlerinden Makine Mühendisi Nuri Özsoy 93 yaşında yaşamını yitirdi Afyonkarahisar’ın tanınmış simalarından, makine mühendisi Nuri Özsoy, 93 yaşında vefat etti. Evinde düştüğü için ayağı kırılan Nuri Özsoy, Park Hastanesi’nde gördüğü tedavi esnasında, yaşlılığı ve kalp yetmezliğine yenik düştü.Son 1 haftadır yoğun bakımda tedavi altında tutulan TCDD Cer Daire Başkanlığı [&hellip]

Nuri Özsoy aramızdan ayrıldı

Afyonkarahisar’ın yurt dışında tahsilde bulunmuş ilk isimlerinden Makine Mühendisi Nuri Özsoy 93 yaşında yaşamını yitirdi

Afyonkarahisar’ın tanınmış simalarından, makine mühendisi Nuri Özsoy, 93 yaşında vefat etti. Evinde düştüğü için ayağı kırılan Nuri Özsoy, Park Hastanesi’nde gördüğü tedavi esnasında, yaşlılığı ve kalp yetmezliğine yenik düştü.
Son 1 haftadır yoğun bakımda tedavi altında tutulan TCDD Cer Daire Başkanlığı ve benzeri bir çok üst düzey görevlerde bulunan Nuri Özsoy (93), 3 çocuk ve 2 de manevi kız sahibiydi.
1918 Afyonkarahisar Doğumlu olan Nuri Özsoy, lise öğrenimini Afyon Lisesi’nde gerçekleştirdi. O yıllarda okul müdürü olan Sami Akyol’un, Ali Çetinkaya’ya bir mektup göndermesiyle Özsoy’un hayatı değişti. Bu mektup üze-rine Ali Çetinkaya, Nuri Özsoy’u eğitimi için DDY bursuyla Almanya’ya gönderdi. Almanya’da özel bir okulda dil eğitimine başlayan Özsoy, Stutgart’ta staj sonrası aynı şehirde bulunan mühendislik okulunda Makine Mühendisliği bölümünden 1943 yılında Yüksek Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Özsoy, Türkiye’ye geri döndükten sonra DDY’de görev aldı. İlk olarak TCDD Afyon Deposunda makine uzmanı olan Özsoy, 30 yıla yakın süre Türkiye’nin çeşitli illerinde TCDD’de yönetici olarak başarıyla görev yaptı. Nuri Özsoy’un cenazesi bugün öğlen namazı sonrası İmaret Camii’nden kaldırılacak.

Bakmadan Geçme