Nurgül Yeşilçay’ın İlk Dizisi Hangisi?

Nurgül Yeşilçay, oyunculuk kariyerine Türk Sinemasının büyük ustaları Türkan Şoray ve Şener Şen'le birlikte oynadığı 'İkinci Bahar' adlı dizi ile başladı.

Nurgül Yeşilçay, 1976 yılında dünyaya geldi. Yeşilçay, Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olup oyunculuk kariyerine “İkinci Bahar” dizisiyle başladı. Nurgül Yeşilçay, “Asmalı Konak” adlı dizi de Bahar karakteri ile popülerlik ve beğenilirliğini perçinledi.

OYUNCU YEŞİLÇAY ASLEN AFYONLU DOĞMA BÜYÜME İZMİRLİ

26 Mart 1976 tarihinde Afyonkarahisar’da doğduğu bilinen Ünlü Oyuncu Nurgül Yeşilçay, bir röportajında, babasının Afyonkarahisarlı olması nedeniyle nüfus cüzdanına babası tarafından doğum yeri olarak Afyonkarahisar yazdırıldığını, aslında İzmir’de doğup büyüdüğünü ve ortaokul, lise eğitiminini İzmir’de tamamladığını açıklamıştır.

NURGÜL YEŞİLÇAY PEK ÇOK DİZİ VE FİLMDE OYNADI

Nurgül Yeşilçay, çok sayıda dizi ve filmde rol aldı. Bunlar; Eğreti Gelin, Gece, Güzel Cin, Aşk Kırmızı, 7 Kocalı Hürmüz, Şellale, Mahalleden Arkadaşlar, İkinci Şans, Kim Bu Aile, Vicdan, Asmalı Konak, Yaşamın Kıyısında, Asmalı Konak Hayat, Çınar Ağacı, Herşey Çok Güzel Olacak, Mumya Firarda, Âdem’in Trenleri, Anlat İstanbul, Sultan, Pek Yakında, Muhteşem Kösem adlı yapımlardır.

Bakmadan Geçme