Nureddin Yıldız Hoca Hangi Tarikata Bağlı?

Dini çevrelerin tartışmalı isimlerinden biri olan Yazar Nureddin Yıldız'ın herhangi bir tarikatla bağı olup olmadığı kesin biçimde bilinmiyor. Ancak Yıldız'ın, gençlik ve öğrencilik yıllarında, Milli Türk Talebe Birliği ve Akıncılar Teşkilatında aktif görevler üstlendiği bilinmektedir.

Aslen Trabzon Of’lu olan ilk dini eğitimini abası Hilmi Yıldız Hocaefendi’den alan Nureddin Yıldız, İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimine Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde başladı. Buradaki öğrenimini tamamlamadan Mekke Ümmü’l – Qura Üniversitesi’ne giden Yıldız, Usul-u Fıkıh Bölümünü bitirdi.

Muhaddis Abdulfettah Ebu Gudde, Hindistanlı Büyük Alim Ebu’l Hasen En’Nedvi ve son dönem Osmanlı ulemasından Mehmet Emin Saraç hocaefendi, Nureddin Yıldız’ın icazet aldığı hocalar arasında bulunuyor. Sosyal Doku Derneği ve Sosyal Doku Vakfı’nı kuran ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler alan Yıldız’ın, hafızlık ve din eğitimi alanında, değişik kurum ve kuruluşlarda proje çalışmaları var.

Nureddin Yıldız; İslam ahlakı, teşkilat eğitimi, ümmet bilinci vb. konularda seminer ve konferans vermeye devam ediyor. Dünya Alimler Birliği’nin Türkiye’deki ilk üyelerinden olan ve Türkiye Alimler Birliği’nin de kurucu üyesi olan Nureddin Yıldız’ın herhangi bir tarikatla kesin bir bağı olduğu bilinmezken bazı fetva ve açıklamalarına karşı çeşitli tarikatların temsilcilerinden reddiyeler yapıldığı kamuoyunca bilinmektedir.

Bakmadan Geçme