Nureddin Yıldız Borsa Caiz Mi?

Dini çevrelerin tartışmalı isimlerinden biri olan Yazar Nureddin Yıldız, birçok kişinin merak ederek araştırdığı son zamanların revaçta olan yatırım aracı borsanın caiz olup olmadığı konusunda açıklama yaptı. Peki, Nureddin Yıldız bu konu hakkında ne dedi? Detaylar haberimizde…

Sosyal Doku Vakfı Kurucusu, Yazar Nureddin Yıldız, borsanın İslam’a göre caiz olup olmadığı noktasında şu an ki sistemin açık bir zeminde olmadığı ifadesiyle kısmi bir belirsizliğe işaret ediyor.

Haber

Yazar Nureddin Yıldız, Borsa caiz değildir gibi net bir ifade kullanmıyor. Ama Borsa konusunda helal olan bir şirketten hisse alınmasının da haram olmayacağına değinen Yazar Yıldız, mevcut sistem de borsanın net ve açık bir zeminde olmadığı görüşüne yer veriyor.

Öte yandan mevcut borsa sisteminin direk olarak İslami sisteme aykırı olarak gören görüşlerde mevcut. Borsa sistemini kumara sistemine benzeten düşüncelerin yanı sıra hisselerde hayali ve hakikatte olmayan, sanal düzenlemeler olduğu için borsadaki işlemlere olumlu bakmayan görüşlerde bulunuyor.

Bakmadan Geçme