Nur yüzlüm mis kokulu kardeşim gitme

Nusaybin'de devam eden Atmaca-7 operasyonunda, PKK'lı teröristlerin Yenişehir Mahallesi'ndeki bir eve önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcı, önceki gün öğle saatlerinde askerlerin evi kontrolü sırasında infilak etti. Patlamada 3'ü ağır, 9 asker yaralanırken hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden Ankaralı Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım, Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek' ve Kütahyalı Uzman Çavuş Hasan Kahraman yapılan [&hellip]

Nusaybin’de devam eden Atmaca-7 operasyonunda, PKK’lı teröristlerin Yenişehir Mahallesi’ndeki bir eve önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcı, önceki gün öğle saatlerinde askerlerin evi kontrolü sırasında infilak etti. Patlamada 3’ü ağır, 9 asker yaralanırken; hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden Ankaralı Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım, Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek’ ve Kütahyalı Uzman Çavuş Hasan Kahraman yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.
Nusaybin şehitleri Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Hasan Kahraman ve Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek için 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndaki Selen Kışlası’nda tören düzenlendi. Mardin’de düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla önce Ankara’ya oradan da yine askeri uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanına getirilen Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek’in cenazesi karayoluyla baba ocağı Bolvadin İlçesi’ne getirildi.


NUR YÜZLÜM, MİS KOKULUM GİTME
 Helallik alınması için son bir kez Şevki Mahallesi, Kışla Caddesi’ndeki evine götürülen Şehit Tek’in cenazesini taşıyan ambulansın sokağa girişiyle yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının ambulansa binerek Şehit Tek ile vedalaştığı evin önünde, tabuta sarılan anne Zehra Tek güçlükle sakinleştirildi. Sık sık tabutu öpen şehidin kız kardeşi Elif Çakan, “Gitme ne olursun mis kokulum gitme. Nur yüzlüm, mis kokulum ne olur gitme” diye ağladı.
Şehidin amcası Ramazan Tek’in, “yiğidim gitti, şart olsun kitap gibi yüzü vardı, gitti” diye ağladığı helallik alınması sırasında, şehit amcası Hasan Basri Tek’le vedalaşmak için ambulansa binen aynı isimli yeğeni Basri Tek bayılarak bir askerin üstüne düştü. Ambulansa taşınan yeğeninin ardından şehitlerin kardeşleri Muhammet Tek ve Emre Tek ambulansta şehit Tek ile vedalaştı.
BÖYLE ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ Mİ OLUR
Helallik alınması sonrası Bolvadin Çarşı Camii’ne getirilen Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek için, Cuma Namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi tabutun başına gelen Annesi Zehra Tek, “ne güzel anneler günü hediyesi ettin sen bize. Bu muydu hediyen bize, bu muydu kuzum?” diyerek tabuta kapandı. Tabuttan güçlükle uzaklaştırılan anneden sonra tabutun başına kardeşi Emre Tek geldi. Tek’in şahadet haberi üzerine üç aydır vatani görevi için bulunduğu Manisa Kırkaağaç’taki birliğinden izinli olarak Bolvadin’e gelen kardeşi Emre Tek de tabuta uzun uzun sarıldı. Öptüğü tabuta yumruklarıyla vurarak, “gitme abim” şeklinde ağlayan asker kardeş Tek’i yakınları zorlukla tabuttan ayırabildi.
10 BİN KİŞİ KATILDI
Cenaze namazına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, İl Genel meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile il ve ilçe protokolünün yanı sıra yaklaşık 10 bin Afyonkarahisarlı katıldı.

GÖRMEZ, ŞEHİTTEN DE HELALLİK İSTEDİ
Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek’in özgeçmişi ile şehit düştüğü operasyonun okunduğu törende Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehitlerin herkese haklarını helal etmesini diledi. Üç kez “şehidim hakkını helal et bize” diyen Görmez’e cenazeye katılanlar “Amin” diyerek karşılık verdi. Cenazeye katılanlardan Şehit Tek’e haklarını helal etmelerini isteyen Görmez’in ardından, binlerce kişi hep bir ağızdan “helal olsun” dedi.


CİNAYET ŞEBEKELERİ ALLAH’IN AZAP VE LANETİNDEN KURTULAMAYACAK
Şehitlerimiz canlarını, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için verdiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, herkesi şehitlerin uğruna can verdiği değerlere sahip çıkmaya çağırdı. Terörün Türkiye’nin kardeşliğine zarar veremeyeceğine değinen Görmez, “Cenab-ı hakkın rahmeti ve mağfireti ne kadar haksa azabı ve laneti de o kadar haktır. Öncelikle herkes bilmeli ki bu cinayetleri işleyenler Allah’ın azabından ve lanetinden asla kurtulamayacaktır. Bütün cinayet şebekelerine buradan seslenmek istiyorum, şehidimiz Nusaybin’de canını verdi. Nusaybin Bolvadin’in, Bolvadin Nusaybin’in kardeşi olmaya devam edecektir. Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri değerlere, bütün milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde sımsıkı bağlı kalacaktır” dedi.


CENAZE NAMAZINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ KILDIRDI
Helallik sonrasında yaptığı konuşmada yarının (bugün) Berat Kandili olduğunu da hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehitlerin Türk halkının beratı olması duasında bulundu. Tüm şehitlere bir kez daha rahmet dileyen Görmez’in kıldırdığı cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanan Şehit Tek, uzun süre Bolvadinlilerin omuzlarında taşındı. Cenazenin taşınması sırasında bir grup genç şehit Tek’in cenazesine Türk Bayraklarıyla eşlik ederken, zaman zaman; “şehitler ölmez vatan bölünmez”, “kahrolsun PKK” sloganları attı.
Bolvadin Şehitliği’nde toprağa verilen Şehit Hasan Basri Tek’in, bekar olduğu belirtildi. Babası İhsan Tek’i 10 yıl önce kaybeden Şehit Tek, Kayseri’den Nusaybin’e geçici görevle gönderilmişti. Bolvadin’e en son 7 ay önce geldiği ifade edilen Tek, iki yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevliydi. Tek, Afyonkarahisar’ın son 10 ayda 9’uncu, Bolvadin’in ise 2’nci şehidi oldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme