'Nuh Tufanı olmazsa kanalizasyon sorunu olmaz'
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Devlet Hastanesi'nde atık su ile ilgili herhangi bir problemin kalmadığını söyledi. Atık su ile ilgili sorunun çözüldüğünü kaydeden Erenoğlu, 'Nuh tufanı gibi olağanüstü bir şey olmadığı sürece yağmur suyu ile ilgili problemimiz inşallah olmayacak' dedi Dr. Ayhan Erenoğlu, Devlet Hastanesi zemininde alt yapı ile ilgili sorunların [&hellip]
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Devlet Hastanesi’nde atık su ile ilgili herhangi bir problemin kalmadığını söyledi. Atık su ile ilgili sorunun çözüldüğünü kaydeden Erenoğlu, “Nuh tufanı gibi olağanüstü bir şey olmadığı sürece yağmur suyu ile ilgili problemimiz inşallah olmayacak” dedi
Dr. Ayhan Erenoğlu, Devlet Hastanesi zemininde alt yapı ile ilgili sorunların 75 günlük zamanda mesai üstü özverili çalışma ile çözüldüğünü belirtti. Erenoğlu: “alt yapı tamam sırada üst yapı var.” sözleriyle özetledi.
TUFAN OLMAZSA SIKINTI OLMAZ
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde özellikle alt yapı denildiğinde ilk önce atık su ile ilgili probleminin 21 Ocak 2013 tarihi itibariyle kalmadığını hatırlattı. Hiçbir sıkıntı yaşanmadığına değinen Dr. Erenoğlu; “Sonraki süreçte yağmurla ilgili kapalı otoparkın önünde olan sıkıntıyı da giderdik. Ama sorunu gidermemize rağmen son yağışta devir daim pompası ile ilgili teknik bir sıkıntı oluşmuştu. Ondan dolayı 20 dakikalık bir yağmur suyuna maruz kaldık. O sorunu da en son noktaya kadar giderdik. Nuh tufanı gibi olağanüstü bir şey olmadığı sürece yağmur suyu ile ilgili problemimiz inşallah olmayacak.” dedi.
MESAİ KAVRAMI TANINMADAN ÇALIŞILDI
“Bizim alt yapı ile ilgili problemimiz yok. Bundan sonraki süreçte biz daha önce de belirttiğim gibi üst yapıya yöneleceğiz.” diyen Dr. Ayhan Erenoğlu; “Hastanemizin çatısı ile ilgili sıkıntımızın olacağını düşünüyoruz. Çünkü burası kış memleketidir. Yaz ile kış arasındaki sıcaklık farkı 50 derece oluyor. Bu sene sıkıntı yapmasa gelecek sene akıntı yapma ihtimali var. Bu konuyu Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na arz ettik. Kendileri bize her konuda yardımcı oluyorlar. Çok samimi olarak söylemek isterim; biz alt yapı ile ilgili sıkıntıyı giderirken elimiz bir sihirli değnek alıp onu dokundurup sorun çözme gibi bir durum yok. Gece yarısından sonra saat 02.30’a kadar çalışma arkadaşlarımızla birlikte alt yapı sorununu çözmek için uykusuz kaldık. Sorunu 75 günde ancak çözebildik. Çünkü sıkıntı ağır boyuttaydı.” diye konuştu.
GERİ BİLDİRİM ÇOK GÜZEL
Dr. Ayhan Erenoğlu, bireysel iş ahlakı gereğince gece yarısını fazlasıyla geçen mesainin ardından mesaiye geliş saatinin sabah 08.00-08.15 saatleri arasında olduğunu, hastaneden sabaha karşı 03.30-04.00’de de ayrılsa durumun değişmeyeceğini belirtti. Ekibi ile beraber cansiperane çalıştıklarının altını çizen Erenoğlu; “Hakikaten burada ciddi bir emek var. Oturduğumuz yerde hiçbir şey olmuyor. Bu konu ile ilgili sağ olsunlar bazı yerlerde ‘Kanalizasyon Genel Sekreteri’ yok bilmem neyin genel sekteri yakıştırmaları yapıldı. Biz bundan rahatsızlık duymayız. Çünkü hizmeti gördüğümüz zaman karşılığında takdiri milletimiz ve Cenab-ı Allah’tan bekleriz. Biz bunun karşılığını da çok güzel alıyoruz. Onun mutluluk ve hazzı manevi değeri hiçbir şeye değişilmez. Ama ne yazık ki biz bu sorunu yaşadık. Sorunu yaşamadık dersek yalan söyleriz. Sorunu yaşadık ve çok şükür çözdük. Sıkıntı olmayacak.” şeklinde konuştu.
KONFOR OLMAZSA OLMAZ
Devlet Hastanesi kapalı otoparkında hastane yataklarının tamamını motorlu yatağa çevirdiklerini belirten Dr. Erenoğlu, aşağı katta motorsuz yatakları biriktirdiklerini, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ihtiyaçları halinde bu yatakları alabileceklerini bildirdiklerini açıkladı. Motorsuz yatakların hurdaya ayrıldığını dile getiren Erenoğlu; “Bakanlığımızın sağlık politikaları gereğince üst düzey konfor isteniyor. Motorsuz yatakları kabul görmüyorlar. İnsanlarımız bunu görüyor. Emek olmadan hiçbir şey olmuyor. Şu anda bizim tek sorunumuz çatı ile ilgilidir. Alt yapı bitti sırada çatı yani üst yapı var. Bununla ilgili söylediğim gibi Sayın Bakanımız bize her türlü desteği veriyor. Bakanımızın yanı sıra ilgili siyasiler her türlü desteği veriyorlar. Onlarda biliyorlar. Söylemekten çekinmiyoruz, bu yapı yaz memleketlerinde olabilecek bir çatı modelidir. Doğruyu konuşmak gerekirse bu konuyu da hep beraber çözersek Afyon Devlet Hastanemizin hiçbir sıkıntısı olmayacak.”
MR ÇEKİMİ ARTIK SAATLERE DÜŞTÜ
MR cihazının günlük 90 adet çekim yaptığını, sintigrafinin de kullanıldığını kaydeden Erenoğlu, günlük MR çekim sayısının her geçen gün artacağını ifade etti. Dr. Erenoğlu; “MR çekim işlemi henüz oturma aşamasında. Başlangıçta çok fazla talep var. Çok güzel sonuç alıyoruz. Bu vesile ile şahit olduğum bir olayı aktarayım. MR çekiminin yapıldığı yerde bir hanım köyden geldiğini, MR çekim randevusunun gece saat 22.30’a verildiğini, ulaşım açısından bu durumun kendisine sıkıntı oluşturacağını o saatte köyüne araç olmadığını söyledi. Randevusunun gündüz saatine alınmasını talep etti. Orada bulunmama rağmen hiçbir şekilde müdahil olmama gerek kalmadan arkadaşlarımız gündüz saatinde bu hastamızı araya sıkıştıracaklarını ifade ettiler. Bu güzel örnekle MR çekiminin artık saatlere düştüğünü, aylar, günler, haftalarca beklenmediğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
HASTALAR HİZMETİ YERİNDE ALSIN
MR çekiminin rutin bir tetkik haline dönüştüğüne dikkat çeken Dr. Ayhan Erenoğlu, olumlu gelişmelerin çektikleri sıkıntı ve zahmetlere fazlasıyla değdiğini söyledi. MR çekim noktasını gördüklerinde yüzlerinin güldüğünü, yorgunluğun gittiğini aktaran Dr. Erenoğlu şunları söyledi: “Bizler yorulduk ama maksatta hâsıl oldu. Birkaç gün önce sintigrafi çekimi yapılan yere gittik, 12 adet çekim yapıldığını gördük. Bunlardan bir tanesinin üniversiteden gönderildiğini belirttiler mutlu olduk. Hastalarımız Ankara’ya, Eskişehir’e, Kütahya’ya ya da başka yerlere gitmek zorunda kalmasınlar. Hizmeti buradan alsınlar. İstediğimiz budur.”
9 YOĞUN BAKIM YATAĞI HİZMETE GİRECEK
Yoğun bakım ünitesi ile ilgili olarak sıkıntı çekilen sıkıntının da sona erdiğini vurgulayan Dr. Erenoğlu, telefonlarla kendilerinden yoğun bakım için yer talep edildiğini kaydetti. Erenoğlu şöyle konuştu: “Yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama hiç kimsenin bize telefon açılmadan ihtiyaç duyduğu tedavi yürütülsün istiyor, bu çerçevede çalışıyoruz. İsteğimiz herkesin üst düzey sağlık hizmeti almasıdır. Bunu başardık. Yakında 9 yoğun bakım yatağını daha hizmete açmayı düşünüyoruz. İnşallah bir iki ay içinde onu da açacağız. Hem hastamıza hem de hasta yakınına ekstra bir külfet gelmesini istemiyoruz.”
YANIK ODASININ RESMİ AÇILIŞI YAPILACAK
Yanık odasının açıldığını, hiçbir problem olmadığını ifade eden Dr. Ayhan Erenoğlu, birinci ve ikinci derecede yanıkların hastanede tedavi edileceğini açıkladı. Üçüncü derece de yanıkları Bakanlığın hastaneyi merkez olarak uygun görmediğini anlatan Erenoğlu; “Bu tür yanıkların helikopter, uçak ambulansla alınacağı belirtildi. Sıkıntı olmayacağı, boşu boşuna büyük bir külfete girilmemesi, birinci ve ikinci derecede yanıkların tedavisini bizim yapabileceğimiz söylendi. İnşallah önümüzdeki hafta resim açılışını yapacağız. Hiçbir sıkıntı yok. Ağız Diş Sağlığı Merkezimizden halkımız son derece memnun.” dedi.
SÜRECİ DOĞRU OKUMAK GEREK
Hastane idarecisi olarak İstanbul’dan gelmenin avantajını yaşadığını yineleyen Dr. Ayhan Erenoğlu, ifade etmekte sakınca görmediğini, yüksek lisans yapmadan önce hastane yöneticiliğini farklı algıladığından söz etti. Yüksek lisansla birlikte hastaları müşteri olarak değil misafir olarak algıladığını kaydeden Erenoğlu; “Süreci doğru görmek ve okumak önemlidir. Hasta olmak ve hasta yakını olmak ayrı durumlar. Bunu iyi idrak ederek, okumak, davranmak önemlidir.” diye konuştu.
HASTALARIMIZ EN AZ
BİZLER KADAR DEĞERLİ
“İlk kez paylaşıyorum; kurum olarak daha ileri bir adım atıyoruz. Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Kurum Başkanımız 90 Gün isimli bir kampanya başlatılacağını bildirdi.” diyen Erenoğlu şöyle konuştu: “Kampanyanın detayları yakında düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile kamuoyuna deklare edilecektir. Ama birkaç unsuru bu vesile ile paylaşmak isterim. Mesela hastalarımız geldiklerinde temizlik personelimizden güvenlik görevlilerimize kadar herkes hoş geldiniz, geçmiş olsun demeyi isimleri gibi bilecekler. Basit bir olaydır. Bir başka unsur ise hastalarımıza o kadar önem vereceğiz ki, hasta tuvaletleri ile personel tuvaletleri ayırımı bundan sonra asla olmayacak. Kurumumuz bunu kabul etmiyor. Hastalarımız en az bizler kadar değerli. Çalışanlarımızın da, hastalarımızın da memnuniyetleri ön planda olacak. Bunları tespit edeceğiz. Taburcu olan hastalarımızın bir kısmını evde ziyaret edeceğiz. Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak biz diğer illerden bir adım daha önde olmayı hedefliyoruz. Uygulamayı önce Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızla sonrasında kamuoyu ile paylaşacağız. Hazırlıklarımızı yaptık biz hazırız. İnşallah bu farkındalığı yapacağız.”
AFYON BİR ADIM ÖNDE OLACAK
Kendilerinin Afyonkarahisar’ı sağlık açısından diğer gelişmiş illerin yanında daha önde olmasını istediklerini söyleyen Dr. Erenoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Çok iddialı gelebilir ama sağlık hizmetleri sunumunda ilk 10’da olmayı istiyoruz. Bunu yapabilecek kapasite ve gücümüzde var. Yapılmaması için hiçbir neden kalmadı. Ama şunu istirham ediyorum; medyası ile diğer unsurlarıyla 705 bin insanın bir ve beraber olması gerekiyor. Biz diğer kardeşlerimiz bizi niye eleştiriyor demiyoruz. Hizmet nimetlerini beraber yemeye çalışalım. Çekilen sıkıntı ve eksiklik malumdu. Biz bunu inkâr etmedik. Artık koltuklarımıza yaslanıp oh deme zamanıdır.”
Haber ve Fotoğraflar:
Burcu AYDIN