• Haberler
  • Genel
  • Nüfusun yarısını kullanmıyoruz – Kocatepe Gazetesi

Nüfusun yarısını kullanmıyoruz – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart ve yönetim kurulu üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Türkiye nüfusumuzun yarısı kadın nüfusudur. Ancak maalesef nüfusun bu yarısını kullanamıyoruz” dedi Ziyarette İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart, başkan yardımcıları Tülin Helvacıoğlu, Berna Tokman [&hellip]

Nüfusun yarısını kullanmıyoruz

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart ve yönetim kurulu üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Türkiye nüfusumuzun yarısı kadın nüfusudur. Ancak maalesef nüfusun bu yarısını kullanamıyoruz” dedi

Ziyarette İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart, başkan yardımcıları Tülin Helvacıoğlu, Berna Tokman ile yönetim kurulu üyeleri Duygu Kızıldağ, Berfu İlter, Gönül Ar, Nimet Can, Funda Güleç katıldılar.
Ziyaret sırasında konuşan İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart, İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçiminin 14 Aralık 2012 günü gerçekleştirildiğini, 25 Aralık 2012 tarihinde ise Başkan ve Başkan yardımcıları seçimi ATSO’da yaptıklarını, İcra Komitesi olarak 2013 yılı Ocak ayında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasında gerçekleştirdikleri ilk toplantıda çalışma gruplarını oluşturarak, protokol ziyaretleri ile kurulu tanıtmayı ve projeleriyle Afyonkarahisar’lı kadınlara destek olmayı hedeflediklerini belirtti.
“TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİ
İÇİN KADINLAR ÖNEMLİ”
Afyonkarahisar İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart, kurul olarak ülkedeki kadın girişimcilerin potansiyelini üst düzeye çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kart, Türkiye’nin gelişimi açısından kadınların önemli olduğunu söyleyerek, başkanı bulunduğu Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu’nun kadın girişimciler potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Kadınların fikirlerini hayata geçirmek için çalışacaklarını belirten Kart, “Türkiye’de kadın hareketi, 1980’li yılların ardından, sivil toplum örgütlerinin güçlenmesiyle önemli bir ivme kazanmıştır. Avrupa Birliği’ne uyum süreci kapsamında yapılan düzenleme ve uygulamalar da, Türkiye’de kadın hareketinin daha iyi bir konuma ulaşması açısından önemli bir katkı sağlamıştır. Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB bünyesinde kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur. Kurul aynı zamanda kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuştur” ifadelerini kullandı.
“AMACIMIZ KADINLARA DESTEK VERMEK”
Her şeyin el ele daha güzel hale geleceğini belirten Kart; “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu olarak ilimizdeki kadınlara destek vermek, kadınların hayattaki yerinin ve öneminin daha üst düzeye çıkmasını istiyoruz ve bu kapsamda çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Her şey elele verildiğinde çok daha güzel hale gelir. Bizler, sizlerin katılımıyla çok daha iyi işler başarabileceğimizi düşünüyor, destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.
“KADINLAR TOPLUMSAL
ENGELLERLE KARŞILAŞIYOR”
Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Çok güzel bir sosyal sorumluluk üstleniyorsunuz. Türkiye nüfusumuzun yarısı kadın nüfusudur. Ancak maalesef bu nüfusun yarısını kullanamıyoruz. Kadınların beyin ve kol gücünden yaralanamadığımız bir gerçek. Sanki bir insanın bir eli ile bir bacağını kullanamaması gibi. Dolayısıyla hem eşinin kurmuş olduğu işe hariçten bakmak yerine onunla birlikte çalışmak daha güzel. Hem de kendi başına bir erkeğe bağlı olmaksızın başarılar yakalamakta mümkün, bunların örneklerini dünyada görmekteyiz. Ama kadınların iş hayatına atılmaları konusunda bazı engeller var. Bunlar sadece mevzuat engeli değil, toplumsal engellerle de karşılaşıyorlar. Okuyan ve üreten kadınlar ne kadar hayatımızda gerekli denilse bile bu tür engellerle karşılaşıyorlar. Son günlerde bu kabuk kırılmak üzere, sizin gibi sosyal sorumluk içerisinde, kadınlar ve ülkemiz için güzel bir misyon kazanan sizlere teşekkür ediyorum. Çalışma hayatınızda başarılar diliyorum. Ayrıca sizlerin hayata geçirmek istediğiniz projelere, çalışmalarınıza ve faaliyetlerinize Valilik olarak destekte bulunacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme