Nüfusta büyük değişim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun video konferans yöntemiyle katıldığı 'İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri'ndeki değişimin ele alındığı toplantıda Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, kent merkezi ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinde yürütülen çalışmaları detaylarıyla anlattı   Vali Gökmen Çiçek, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı Van, Afyonkarahisar, Aksaray, Sivas, Edirne İlleri Personel [&hellip]

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun video konferans yöntemiyle katıldığı “İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri”ndeki değişimin ele alındığı toplantıda Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, kent merkezi ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinde yürütülen çalışmaları detaylarıyla anlattı

Vali Gökmen Çiçek, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı Van, Afyonkarahisar, Aksaray, Sivas, Edirne İlleri Personel Eğitimi programına video konferans üzerinden katılarak Afyonkarahisar hakkında bilgiler verdi.
Vali Çiçek, “Sayın Bakanımızın destek ve katkılarıyla Afyonkarahisar’da merkez ve 17 ilçe olmak üzere bütün müdürlüklerimizin konsept değişimleri tamamlandı.” dedi. Edirne, Sivas, Aksaray, Afyonkarahisar ve Van’da eş zamanlı başlatılan eğitim programında konuşan Bakan Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinde personelin vatandaşla her geçen gün daha kaliteli bir hizmet vermek için gayret ettiğini söyledi. Nüfusta çok önemli çalışmalara imza attıklarını, birçok yeniliği hayata geçirdiklerini anlatan Soylu, şöyle devam etti:
“Aslında birçok eğitim anlayışıyla nüfus çalışanlarımız, çağın bütün gereklerine ayak uydurdu. Her işin ayrı bir hikayesi var. Pasaport, ehliyet emniyet müdürlüklerindeydi. Emniyet kendi işini yapsın. Hem de bu konularda vatandaş pasaport almak için doğal olarak emniyet müdürlüklerine geliyor. Güvenlikli bir yer olduğu için sürekli aramalardan geçiyor. Biz de pasaport, ehliyet ve kimlik kartını bir araya getirdik. 81 ilde kimlik kartlarının aynı anda verilmesinin onayını verdik. Öyle bir noktaya geldik ki hem yenileme ve dönüşümü ortaya koyduk hem de hacmi artırdık. Ortalama günde 10 bin pasaport verdik. Günde yaklaşık 14-15 bin ehliyet veriyoruz. Gününe göre yaklaşık 50-60 bin ki 120 bine çıktığı da var kimlik kartı veriyoruz.”
Türkiye’de ilk kez nüfus idaresini telefon ya da bilgisayar üzerinden randevu alabilecek devlet kurumu haline getirdiklerini belirten Soylu, böylece “Alo 199” denilen randevu sistemindeki yoğunluğu da azalttıklarını ifade etti.
Soylu nüfus konseptleriyle beraber vatandaşların modern bankalardaki gibi hizmet alabileceği bir anlayışı ortaya koyduklarını kaydetti. Nüfus idaresindeki çok eski bilgilerin dijital ortama geçirilmesi konusunda Nüfus Genel Müdürlüğünün Türkiye’nin en büyük dijital arşiv projesini hayata geçirdiğini vurgulayan Soylu, bu proje ile bütün nüfus bilgilerinin dijital arşive aktarıldığını dile getirdi.

Bakmadan Geçme