• Haberler
  • Genel
  • Nüfus özellikle Afyonkarahisar’da yükseltilmeli – Kocatepe Gazetesi

Nüfus özellikle Afyonkarahisar’da yükseltilmeli – Kocatepe Gazetesi

Genel Bayramlaşma programında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de nüfus artışının yüzde 1,2'ye kadar düştüğünü söyledi. Bakan Eroğlu, bu durumun ülkenin geleceği açısından son derece tehlikeli olduğunu, bu yüzden nüfusun özellikle Afyonkarahisar’da yükseltilmesi gerektiğini belirtti Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başta olmak üzere protokol mensupları ve vatandaşların katıldığı [&hellip]

Nüfus özellikle Afyonkarahisar'da yükseltilmeli

Genel Bayramlaşma programında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de nüfus artışının yüzde 1,2’ye kadar düştüğünü söyledi. Bakan Eroğlu, bu durumun ülkenin geleceği açısından son derece tehlikeli olduğunu, bu yüzden nüfusun özellikle Afyonkarahisar’da yükseltilmesi gerektiğini belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başta olmak üzere protokol mensupları ve vatandaşların katıldığı genel bayramlaşma programı Kurban Bayramı’nın ikinci günü olan 5 Ekim Pazar günü, Taş Medrese’de gerçekleştirildi. Bayramlaşma programına yoğun ilgi gösterildi.
ALLAH’A ANCAK TAKVA ULAŞIR
Kurban Bayramının ikinci günü yapılan genel bayramlaşma programı, İmaret Camii yanındaki Taş Medrese’de gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Afyonkarahisarlılar’ın Kurban Bayramını kutlayan Çoban; Bayram coşkusunun ülkeye, millete, İslam Alemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi. Bayram süresince kesilen kurbanların kabul olmasını dileyen Çoban; “Bizler biliyoruz ki; kestiğimiz kurbanların ne eti, ne de kanı Allah’a ulaşmıyor. Allah’a, ulaşan ancak takvadır. Burada da kurban keserken, içinde bulunduğumuz atmosfer, yardımlaşma duygusu en büyük takvayı oluşturuyor. Bayramlar sevgidir, paylaşmaktır, kavuşmaktır. Kurban bayramı ise aynı zamanda yakınlaşmaktır. Hem Ramazan Bayramı’nda hem de Kurban Bayramı’nda sevgimizi, varlığımızı paylaşıyoruz ve yakınlaşıyoruz. İnanıyorum ki; bu Kurban Bayramı’nda da hep birlikte sevgiyi en zirveye taşıdık. Kestiğimiz kurbanın ne etleri ne de kanları elbet Allah’a ulaşmadı. Ama onları keserken sahip olduğumuz takva ve kesmekteki amacımız gerçekten Allah’a ulaştı. Yakınlaştık, gerçek Kurban’a ulaştık ve paylaştık. Sevginin, paylaşmanın, yakınlaşmanın ve kavuşmanın zirveyle çıktığı nice bayramlara ulaşmamızı temenni ediyorum.” dedi.
BAYRAM BURUK GEÇİRİLİYOR
AK Parti Milletvekili Halil Ürün bayramlaşma programının ikinci konuşmasını yaptı. Milletvekili Ürün; “Ülkemizde bayram yaşanırken, etrafımızda maalesef kan gölü devam ediyor, acı devam ediyor. Kimlerin arkasında olduğu bilinmeyen IŞİD denilen örgüt, tamamen Türkiye’yi hedef almış bir vaziyette serseri bir mayın gibi her tarafa saldırarak binlerce insanı öldürüyor. Komşularımız bu kadar huzursuzluk içerisindeyken maalesef bayramı çok mutlu geçiremiyoruz. Yaşanan acı olayların biran önce son bulmasını diliyor, bu vesileyle Kurban Bayramı’nın ülkemize, bölgemize, barış mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.
ÇOK YÖNLÜ
TEMASLARDA BULUNULDU
Bayramlaşma programının üçüncü konuşmasını Vali Hakan Yusuf Güner yaptı. Mübarek Kurban Bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşandığına değinen Vali Güner; “Bayramlaşma dargınlıkların giderildiği, küslerin barıştığı, güçlünün güçsüzü, zenginin fakiri hatırladığı müstesna günlerdir. Müslüman Türk milleti olarak, bizler bu bayramı ülkemizde rahat, huzurlu ve geleceğinden emin bir biçimde yaşıyoruz. İnşallah Allah bundan sonraki dönemde sadece Türkiye’nin değil, tüm İslam ülkelerinin hayırla, refah ve savaşın olmadığı bir ortamda bayram geçirmelerini diliyorum. Afyonkarahisar’a geleli yaklaşık 100 gün oldu. Bu süre içerisinde tüm ilçeleri gezerek, ilçelerdeki tüm muhtarlarla teker teker tokalaşarak, onların dertlerini dinleyerek ve onlarla hemhal olarak en iyi bir biçimde görevimi yürütmeye devam ediyorum. Hem devlet hem de hükümetimiz adına tüm yöneticilerle Afyonkarahisar için ilgililerle temaslarda bulundum. Durum analizi çerçevesinde tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın istek ve taleplerini Sayın Bakanımızın desteğiyle yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.
PROJELER EN İYİ
ŞEKİLDE UYGULANACAK
Vali Hakan Yusuf Güner, rutin işlerin yanında diğer iş ve işlemleri de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun desteği sayesinde güzel hizmetler ortaya koyacaklarını belirtti. Vali Güner şunları söyledi: “Sayın Bakanımıza danışarak bizlere verdiği tavsiyeler, ricalar ve talimatlarını yerine getirmek üzere birlik ve beraberliği artırmak adına sosyal içerikli, ilimize büyük katkı ve fayda sağlayacak projeleri hazırladık. Bu projelerde, Sayın Bakanımızla daha sonra ilimizde Belediye Başkanımızla, İGM Başkanımızla ve tüm sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bürokrat kardeşlerimizle birlikte bir değerlendirme toplantısı yaptık. İnşallah bu projeleri tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle en iyi şekilde uygulayacağız. Öncelikle bu projeler eğitim, sağlık, kültür, ekonomik ve sosyal içerikli olacak. Bu projelerle ilimizi daha da ileriye taşıyacağız. Projelerde sadece Valilik ve sadece Belediye olmayacak Afyonkarahisar’da sorumluluk sahibi tüm kardeşlerimiz de yer alacak. Ben bu projelerin Sayın Bakanımızın desteğiyle en iyi şekilde uygulanacağını ve verim alacağımız ümidindeyim. Bu anlamda sizlerin desteğini bekliyorum. Sayın Bakanımızın ilimize teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Projelerimizin de ilimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diler, hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.”
AFYON GERÇEKTEN ÇOK GELİŞİYOR
Programın son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Bayramların Türkiye ve tüm İslam ülkeleri için hayırlar getirmesini temenni eden Bakan Eroğlu şöyle konuştu: “Şu anda yaşamakta olduğumuz bayram Türk milletinin birlik, beraberlik ve kardeşliğin arttırmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Afyonkarahisar ve Türkiye’nin kalkınması için güçlü olunması gereklidir. Bu coğrafya zor bir coğrafya, dünyanın en stratejik merkezi, burada ayakta kalmak için güçlü olmamız gerekiyor. Hükümet olarak ülkemizi kalkındırmak ve dünyanın gelişmiş ülkeleri, seviyesine ulaştırmak için uğraşıyoruz, ama hepimizin çok fazla çalışma gerekiyor. Hedefimiz 2023 ve 2071’dir. 2014 Yılında ülkemizi dünyanın en büyük on ekonomisi arasına yükseltmektir. Afyonkarahisar hakikaten çok gelişiyor. On yıldan bu yana yurt dışından ülkemize gelmeyen gurbetçiler Afyonkarahisar’a geldiklerinde bu değişimi görebiliyorlar. Bu yetmez daha fazla kalkındırmamız lazım. Siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmalıyız.”
YATIRIM ORANI
10 MİLYAR TL’Yİ AŞACAK
Kentin kalkınması için fikir üretim merkezi kurulması gerektiğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, herkesin fikrinin kendileri için önem taşıdığını dile getirdi. Eroğlu; “Herkes fikrini söyleyebilsin. Afyonkarahisar’a geçen yıl itibari ile yatırımcı bakanlıklar 9 milyar TL yatırım yapmışlar. İnşallah bu oran bu yıl itibari ile 10 milyar TL’yi aşacak. Yakın bir gelecekte dünyanın en önemli sektörlerinden birisi enerji sektörü olacağı gibi aynı zamanda da gıda sektörü olacak. Biz de Afyonkarahisar’ı gıda üretim ve ihracat üstü yapmaya kararlıyız. Nüfusumuz gitgide azalıyor. Ben aşağı yukarı 40 yıldır proje yapıyorum, bütün projelere baktığınız zaman geçmişte Türkiye’nin nüfus artışı yüzde 2,5 hatta 3 civarındaydı. Ama azala azala nüfus artışı yüzde 1,5’e hatta 1,2’ye düşmeye başladı. Bu Türkiye’nin geleceği açısından son derece tehlikeli. O bakımdan nüfusumuzu bilhassa Afyonkarahisar’da yükseltmek durumundayız. Yani sağlıklı aile, nüfus artışı sağlayacak projeler ihtiyacımız var. Bunu tenkit eden olabilir, ama hep birlikte buyurun bunu münakaşa edebiliriz. Bir çocuk isteyen, 2-3 ya da 4 çocuk isteyen olabilir buyurun bunu münakaşa edelim. Nüfusun artması şart. Bilhassa bu bölgede Afyonkarahisar’da nüfusumuzu arttırmamız şart. Eğer arttıramazsak gelecekte çok büyük sıkıntılar ile karşılarız. Projeler hazırlanırken nüfusa göre proje hazırlıyoruz, çünkü artık günü birlik projelerin devri kapanmıştır. Mutlaka 30-40-50 yıl sonraki projelere imza atmak gerekir şimdiden. Bizde bakanlık olarak talimat verdim, kesinlikle Türkiye’nin ihtiyaçları planlanırken en az 30-40 yıl sonrasını hesaplarını yaparak yapıyoruz. Aksi taktirde bunları yapmasaydık şu anda 76 şehirde su problemi olacaktı. Allah’a şükür bu kuraklığa rağmen İstanbul’da dahil olmak üzere, 15 milyonluk İstanbul’da dahil olmak üzere su problemi olmadı. Niye, çünkü büyük düşündük ve büyük planladık.” ifadelerine yer verdi.
İSTİKLAL TANITIM
MERKEZİ KURULUYOR
Afyonkarahisar’da muhteşem bir dönüşüm yaşandığını söyleyen Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Termalin başkenti olan ilimiz gıda üretim ve ihracat merkezi yapmak istiyoruz. Afyonkarahisar’ın içme suyu problemini kökünden çözdük. Afyonkarahisar’da kokarçay vardı, Allah’a şükür orayı Akarçay haline getirdik. Bunlar Afyonkarahisar’a değer katan projeler. Ağaçlandırma konusunda ise büyük bir gayret içerisine girdik. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’ni Afyonkarahisar’a kurduk. Bu da Afyonkarahisar’a teknolojik seralardan sonra çok büyük bir potansiyel sağlayacaktır. İstiklal Tanıtım Merkezi kuruyoruz. Cumhuriyetimizin kazanıldığı şehitler diyarı olan Afyonkarahisar’da Orta Asya’dan itibaren İstiklal Harbinin nasıl gerçekleştiğini bu tanıtım merkezinde göstereceğiz.”
HEDEFTE SAĞLIK VE
KONGRE MERKEZİ VAR
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ulaşımdan, sağlığa, eğitimden sosyal ve kültürel hizmetlere kadar büyük bir değişimin içerisine giren şehrin termal turizmin yanında sağlık ve kongre turizminin merkezi yapmak istediklerini belirtti. Eroğlu; “Afyonkarahisar’ın termal turizmin yanında sağlık ve kongre turizminin merkezi yapabilmek için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Valilik, Belediye, İGM ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile hazırlanan projelere destek olunmasını istiyoruz. Kent Vizyon planı yaptık. Bunda emeği geçen herkese başta Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımıza herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Hazırlanan bu projelerin tartışılması, projelere herkesin katkısını sunmasını bekliyoruz.” dedi. Program sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner bayramlaşma törenine katılanlarla bayramlaştılar.
PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Programa; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner, Milletvekilleri Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz, İkmal Komutanı Vekili İkmal Albay Ali İhsan İmre, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme