• Haberler
  • Genel
  • “Nüfus memuruna ya defter doldur, ya dayak ye demişler”

“Nüfus memuruna ya defter doldur, ya dayak ye demişler”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, nüfusun nasıl fazla gösterildiğini, çarpıcı bir örnekle anlattı Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 30 Mart yerel seçim çalışmaları çerçevesinde İhsaniye’yi ziyaret etti. Ürün, nüfusun daha önce çok gösterildiğini, ancak şimdi gerçek nüfusun ortaya çıktığını kaydetti. Ürün, “Adrese dayalı nüfus sistemine geçilmesinin ardından belde ve [&hellip]

"Nüfus memuruna ya defter doldur, ya dayak ye demişler"

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, nüfusun nasıl fazla gösterildiğini, çarpıcı bir örnekle anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 30 Mart yerel seçim çalışmaları çerçevesinde İhsaniye’yi ziyaret etti. Ürün, nüfusun daha önce çok gösterildiğini, ancak şimdi gerçek nüfusun ortaya çıktığını kaydetti. Ürün, “Adrese dayalı nüfus sistemine geçilmesinin ardından belde ve ilçelerdeki doğru olmayan şişirme nüfuslar ortadan kalktı ve her şey çok net bir şekilde ortaya çıktı” dedi.
“ŞİŞİRME” NASIL YAPILIYORDU?
Ürün, Afyonkarahisar’da olduğu gibi Türkiye’deki tüm ilçe ve belde nüfuslarının artık net olarak bilindiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Eskiden nüfus sayımları sonu sıfırla ve beşle biten yıllarda yapılıyordu. Herkes evde kalıyordu. Nüfus memurları tek tek gelip tespit ediyordu. Ben öyle zannediyordum ama bazı yerlerde öyle olmuyormuş. Akşamüstü nüfus memurlarını, boş defterlerle bir salona alıyorlarmış. Kapıları da kapatıyorlarmış. Yiyecek içecek bol. Bir tane de sopa. Memura ‘kardeşim 5 tane daha defter doldur. İster dayak ye ister defter doldur’ diyorlarmış. Adam ne yapsın. Kimisi gönüllü kimisi de cebren defterleri dolduruyormuş. Sonucunda da ciddi nüfus şişkinlikleri oluyormuş.”
CHP VE MHP’YE DE ZİYARET
Ürün, İhsaniye ilçesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinin ardından Gazlıgöl, Yaylabağı, Kayıhan beldeleri ile Beyköy köyünü ziyaret etti. Vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Ürün, MHP ve CHP’nin seçim bürolarını ziyaret etti. Ürün’e ziyaretlerinde AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Semai Kaya, AK Parti İhsaniye İlçe Başkanı Ayhan Uylaş, Belediye Başkan Adayı Lokman Ekici, İl Genel Meclisi Üyesi ve adayı Hilmi Tiril ile teşkilat mensupları eşlik etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme