• Haberler
  • Genel
  • Noröloji geleneği bozulmadı – Kocatepe Gazetesi

Noröloji geleneği bozulmadı – Kocatepe Gazetesi

İlki 2009 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen 'Kocatepe Nöroloji Günleri'nin üçüncüsü düzenlendi AKÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaman, seminerin temel amacının klinikleri bünyesinde bulunan öğretim üyeleri ve asistan doktorlar ile bölge Devlet Hastanelerinde görev yapan uzman nörologların nörolojideki son gelişme ve uygulamaları değerlendirmeleri olduğunu söyledi.Seminere AKÜ Nöroloji Anabilim Dalı [&hellip]

Noröloji geleneği bozulmadı

İlki 2009 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen “Kocatepe Nöroloji Günleri”nin üçüncüsü düzenlendi

AKÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaman, seminerin temel amacının klinikleri bünyesinde bulunan öğretim üyeleri ve asistan doktorlar ile bölge Devlet Hastanelerinde görev yapan uzman nörologların nörolojideki son gelişme ve uygulamaları değerlendirmeleri olduğunu söyledi.
Seminere AKÜ Nöroloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tam kadro katılırken çevredeki uzman nörologların da ilgisi büyük oldu. Toplantının çok faydalı olduğunu ve benzer eğitimlerin bundan sonra artan sıklıkta devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Yaman, “Bu yıl seminerde gelişmelerin çokça olduğu iki konuyu ele aldık. Bu alanlarda Türkiye’de en iyi hocalarımızı davet ettik Onlar da bizi kırmayarak davetimizi kabul ettiler ve hep birlikte burada bir ilim ziyafeti gerçekleştirildi. Sunum yapan hocalarımıza, katılımcılara ve seminerin gerçekleşmesinde koşulsuz destek sağlayan MED İlaç Türkiye firmasına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Prof. Dr. Mehmet Yaman seminer açılış konuşmasında Afyonkarahisar ve AKÜ Nöroloji Kliniği hakkında bilgi verdi. Ardından “Multiple Skleroz’da Gelişmeler” adlı sunumunu yaptı. Seminerde daha sonra “Trombolitik Tedavi Endikasyon ve Kontrendikasyonları” ve “Türkiye’de Trombolitik Tedavi Uygulamaları” başlıklı sunumlar AKÜ Tıp Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Serdar Oruç ile Bezmi Alem Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Talip Asil tarafından gerçekleştirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme